PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Το ντέρμπι κόλλησε στο μηδέν, κερδισμένη η Άρσεναλ

Μονομαχία Τσιμίκα - Άντονι σε ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League | 17 Δεκεμβρίου 2023
Μονομαχία Τσιμίκα - Άντονι σε ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League | 17 Δεκεμβρίου 2023 @2023 JON SUPER/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ έμεινε στο 0-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Άνφιλντ" στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Premier League και υποχώρησε στην 2η θέση, με την κορυφή της βαθμολογίας να ανήκει πλέον στην Άρσεναλ.

Το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά για ποιο λόγο το συγκεκριμένο ζευγάρι, που αριθμεί μαζί 39 πρωταθλήματα Αγγλίας, συνθέτει το πιο κλασικό παιχνίδι στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Κλοπ κατέβηκε στο "Άνφιλντ" με τον αέρα των τριών διαδοχικών νικών στο πρωτάθλημα και εκείνη του Τεν Χαχ από δύο οδυνηρές εντός έδρας ήττες (3-0 από την Μπόρνμουθ και 1-0 από την Μπάγερν) ωστόσο οι κόκκινοι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους (34-6 οι τελικές, 8-1 εντός στόχου, 69%-31% η κατοχή, 2.35-0.63 τα xgoals) σε κάποιο γκολ, με την άμυνα των κόκκινων διαβόλων να παίρνει εξαιρετικό βαθμό και να περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την αντίπαλό της, για να μείνει το 0-0 μέχρι το φινάλε.

Αποτέλεσμα που έριξε την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ από την πρώτη θέση (βρίσκεται πλέον μόνη η Άρσεναλ) και τη έστειλε στη δεύτερη θέση μαζί με την Άστον Βίλα, με την αιώνια αντίπαλό της να παίρνει ένα καλό αποτέλεσμα για την ψυχολογία της αλλά να παραμένει εκτός της πρώτης εξάδας.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας απώλεια βαθμών για την Λίβερπουλ, έχοντας μέχρι πρότινος 11 νίκες σε ισάριθμα ματς στο "Άνφιλντ" σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ δεν σκόραρε για πρώτη φορά στο σπίτι της μετά από τον περασμένο Ιανουάριο και το 0-0 με την Τσέλσι.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι και έβαλε μεγάλη πίεση στην Μάντσεστερ Γιουνάτεντ έχοντας 89% κατοχή μπάλας στο πρώτο πεντάλεπτο ωστόσο χρειάστηκε να περιμένει 16 λεπτά για να βρει την πρώτη καθαρή ευκαιρία της, με μία χαωτική φάση στην αντίπαλη περιοχή να επιτρέπει στον Σαλάχ να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και τον Ονανά να αποκρούει σε κόρνερ.

Στη συνέχεια η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά, με τους ρεντς να έχουν τη μπάλα στα πόδια, να πατούν αρκετές φορές με αξιώσεις τα καρέ της Γιουνάιτεντ και να κερδίζουν κόρνερ (έκλεισαν με 9 το πρώτο μέρος) αλλά να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις, παγιδευμένοι στην πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των κόκκινων διαβόλων.

Στο 28ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία τους, με την κεφαλιά του Φαν Ντάικ από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ να αποκρούεται εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Ονανά ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσιμίκα να εκτελέσει κόρνερ και του Κονατέ να πάρει την κεφαλιά, που έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την Λίβερπουλ να έχει συντριπτική υπεροχή όσον αφορά στον αριθμό τελικών προσπαθειών (15-2, 3-0 εκτός εστίας) και στην κατοχή μπάλας (68%-32%) αλλά να αδυνατεί να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες και την Γιουνάιτεντ να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, έχοντας πετύχει το στόχο της: να κρατήσει το ντέρμπι σε χαμηλό τέμπο και να απορροφήσει σε ικανοποιητικό βαθμό την πίεση της παρέας του Σαλάχ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Λίβερπουλ να πιέζει και τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με σουτ εντός περιοχής στο 47' ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν πρωταγωνιστής και στην άλλη πλευρά του γηπέδου στο 55', όταν έκοψε σωτήρια τον Γκαρνάτσο την ώρα που ήταν έτοιμος να κάνει πλασέ όντας απέναντι στον Άλισον.

Στο 66ο λεπτό ο Αλεξάντερ-Άρνολντ άγγιξε το 1-0, με το πλασέ του εκτός περιοχής να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Γιουνάιτεντ να απειλήσει σοβαρά, με τον Άλισον να νικάει τον Χόιλουντ σε μεταξύ τους τετ α τετ σε όμορφα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων.

Οι δύο αυτές φάσεις "έβαλαν φωτιά" στο ματς και στο 69' μπήκε στο χορό και ο Σαλάχ, με το διαγώνιο πλασέ του Αιγύπτιου να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Ονανά, για να πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη στις ευκαιρίες οι Ντίας και Κονατέ που νικήθηκαν μέσα σε ένα λεπτό (76' και 77') από τον Ονανά.

Με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λίβερπουλ άσκησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση και στο 85' φώναξε για πέναλτι σε χέρι του Σο μέσα στη μεγάλη περιοχή, χωρίς όμως να δοθεί κάποια παράβαση, για να απειλήσει ένα λεπτό αργότερα με το σουτ του Γκόμεζ από πλάγια θέση εντός περιοχής που έφυγε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στα πρώτα του έξτρα χρόνου η εικόνα παρέμεινε ίδια, με την Λίβερπουλ να έχει τη μπάλα και να πιέζει και την Γιουνάιτεντ να περιμένει πίσω και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα, με τους κόκκινους διαβόλους να μένουν στο 90+4' με 10 παίκτες, με τον Νταλότ να βλέπει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για διαμαρτυρία.

Ωστόσο, στο ένα λεπτό που ακολούθησε, το αριθμητικό πλεονέκτημα της Λίβερπουλ δεν μεταφράστηκε σε κάποια ευκαιρία, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και τους ρεντς να αφήνουν την κορυφή για την Άρσεναλ πέφτοντας στη 2η θέση μαζί με την Άστον Βίλα.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Σόμποσλαϊ (61' Γκόμεζ), Έντο, Χράφενμπερχ (61' Χάκπο), Σαλάχ, Νούνιες (78' Έλιοτ), Ντίας (78' Τζόουνς)
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ονάνα, Νταλότ, Βαράν, Έβανς, Σο, Μέινου (82' Μετζμπρί), Μακτόμινεϊ, Άμπραμπατ, Άντονι (82' Πελίστρι), Χόιλουντ, Γκαρνάτσο (71' Ράσφορντ)

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

  • Νότιγχαμ - Τότεναμ 0-2 (45+2' Ριτσάρλισον, 65' Κουλουσέβσκι)
  • Τσέλσι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0 (54' Πάλμερ, 61' Τζάκσον)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 2-2 (24' Γκρίλις, 54' Λιούις / 76' Ματετά, 90+5' πέν. Ολίζ)
  • Νιούκαστλ - Φούλαμ 3-0 (57' Μάιλι, 64' Αλμιρόν, 82' Μπερν)
  • Μπόρνμουθ - Λούτον διεκόπη
  • Μπέρνλι - Έβερτον 0-2 (19' Ονανά, 25' Κιν)
  • Γουέστ Χαμ - Γουλβς 3-0 (22' 32' Κούντους, 74' Μπόουεν)
  • Μπρέντφορντ - Άστον Βίλα 1-2 (45' Λιούις-Πότερ / 77' Μορένο, 85' Γουότκινς)
  • Άρσεναλ - Μπράιτον 2-0 (53' Ζεσούς, 87' Χάβερτς)
  • Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

  • 21/12 22:00 Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον
  • 22/12 22:00 Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
  • 23/12 14:30 Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 23/12 17:00 Τότεναμ - Έβερτον
  • 23/12 17:00 Νότιγχαμ - Μπόρνμουθ
  • 23/12 17:00 Φούλαμ - Μπέρνλι
  • 23/12 17:00 Λούτον - Νιούκαστλ
  • 23/12 19:30 Λίβερπουλ - Άρσεναλ
  • 24/12 15:00 Γουλβς - Τσέλσι
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ