ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Λίβερπουλ - Λιόν 1-3: Γαλλική νίκη σε φιλικό στο Ντουμπάι, ο Τσιμίκας πέτυχε πέναλτι

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ 2022 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Λιόν επικράτησε με ανατροπή 3-1 της Λίβερπουλ σε φιλικό προετοιμασίας που περιελάμβανε και διαδικασία πέναλτι, όπου ο Κώστας Τσιμίκας έκανε το χρέος του με όμορφη εκτέλεση.

Η Λιόν αποδείχθηκε σε καλύτερη κατάσταση και επικράτησε εις... διπλούν της Λίβερπουλ σε φιλικό που διεξήχθη στο Ντουμπάι.

Οι "κόκκινοι" παρατάχθηκαν με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στην ενδεκάδα, στην επιστροφή του στις υποχρεώσεις τους, αλλά ο Φάμπιο Καρβάλιο έκανε τη διαφορά, αφού σκόραρε μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Αιγύπτιος επιθετικός είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 14', όμως απέτυχε σε πέναλτι, με τους "γκον" να κάνουν την ανατροπή και με δύο γκολ του Αλεξάντρ Λακαζέτ κι ένα του Μπράντλεϊ Μπαρκολά να φτάνουν στη νίκη 3-1.

Το παιχνίδι δεν έληξε εκεί όμως. Στο συγκεκριμένο φιλικό τουρνουά (συμμετέχουν Μίλαν και Άρσεναλ επίσης) διεξάγεται διαδικασία πέναλτι έπειτα από κάθε παιχνίδι.

Σε αυτήν συμμετείχε και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος μπήκε αλλαγή στην ανάπαυλα στη θέση του Άντι Ρόμπερτσον (ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε 13 αλλαγές σε όλο το παιχνίδι). Ο Έλληνας διεθνής ήταν ο πρώτος εκτελεστής της Λίβερπουλ και πραγματοποίησε μία πολύ όμορφη εκτέλεση, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Εν τέλει, η Λιόν επικράτησε κι εκεί με 5-3.

TAGS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΛΙΟΝ ΓΑΛΛΙΑ THE PREMIER GREEKS PREMIER LEAGUE LIGUE 1 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ