ΑΓΓΛΙΑ

Λίβερπουλ - Λέστερ 3-0: Ανήμερο θηρίο οι κόκκινοι

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο πανηγυρίζει το γκολ του με την φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στην Λέστερ σε αγώνα στο Άνφιλντ για την Premier League
Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο πανηγυρίζει το γκολ του με την φανέλα της Λίβερπουλ κόντρα στην Λέστερ σε αγώνα στο Άνφιλντ για την Premier League LAURENCE GRIFFITHS/POOL VIA AP

Ούτε οι τραυματισμοί δείχνουν ικανοί να ανακόψουν την Λίβερπουλ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να επικρατούν άνετα με 3-0 της Λέστερ και να πιάνουν την Τότεναμ στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League (VIDEOS).

Τι και αν αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Χέντερσον, Τιάγκο Αλκάνταρα αλλά και τον -θετικό στον κορονοϊό- Σαλάχ; Η Λίβερπουλ ατσαλώθηκε από τα αμέτρητα αγωνιστικά της προβλήματα και ξέσπασε στην Λέστερ το βράδυ της Κυριακής για την 9η αγωνιστική της Premier League, με τους κόκκινους του Γιούργκεν Κλοπ να διαλύουν με 3-0 τις αλεπούδες και να ανεβαίνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, που την μοιράζονται με την Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο.

Το ματς αυτό ήταν συλλεκτικό για τον Ντιόγκο Ζότα καθώς βρήκε δίχτυα και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίζεται στο "Άνφιλντ" με τους κόκκινους, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ από την πλευρά της να δημιουργεί νέο ρεκόρ διευρύνοντας σε 64 ματς το αήττητο εντός έδρας σερί της σε επίπεδο Premier League (53 νίκες - 11 ισοπαλίες, τελευταία ήττα με 2-1 από την Κρίσταλ Πάλας τον Απρίλιο του 2017).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Παρά τα πολλά αγωνιστικά της προβλήματα η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά και αφού "προειδοποίησε" με τα σουτ των Τζόουνς (9') και Ζότα (13') που ανάγκασαν τον Σμάιχελ στις πρώτες του επεμβάσεις για τη βραδιά, άνοιξε το σκορ στο 21'.

Το 1-0 έγινε μάλιστα με τον πλέον απίθανο τρόπο αφού δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάποιους από τους παίκτες του Κλοπ αλλά ένας παίκτης του Μπρένταν Ρότζερς, με τον κεντρικό αμυντικό των αλεπούδων, Έβανς, να μπερδεύεται μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ και να κεραυνοβολεί τον τερματοφύλακά του με ασύλληπτη κεφαλιά.

Η Λέστερ είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με τους Μπαρνς (το σουτ του έφυγε άουτ) και Τίλεμανς (έπεσε στην αριστερή γωνία του και έδιωξε ο Άλισον), όμως η εικόνα του αγώνα έδειχνε ξεκάθαρα... Λίβερπουλ και το 2-0 ήρθε πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα στο 41', με τον Τζόουνς να βρίσκει με εξαιρετική μπαλιά ακριβείας τον Ρόμπερτσον, εκείνον να αποφεύγει αντίπαλο με ντρίμπλα και να βγάζει φαλτσαριστή σέντρα από τα αριστερά και τον Ζότα να ίπταται και να νικάει με κεφαλιά τον Σμάιχελ.

Το σφυροκόπημα της Λίβερπουλ συνεχίστηκε ωστόσο και στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο ναι μεν η ομάδα του Κλοπ έριξε κάπως το ρυθμό ελέω κόπωσης, ωστόσο ήταν εκείνη που έφτιαχνε τις μεγάλες ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ.

Στο 55' ο Σμάιχελ απέκρουσε με μπουνιά το σουτ του Μανέ και στη συνέχεια ο Φουχτς έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ πάνω στη γραμή προλαβαίνοντας τον Ζότα ενώ στο 57' οι κόκκινοι είχαν τριπλή ευκαιρία για το τρίτο γκολ.

Ο Σμάιχελ απέκρουσε αρχικά το σουτ του Ζότα, κατόπιν απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του Φιρμίνο από γύρισμα του Πορτογάλου που δεν είχε παρατήσει τη φάση, με τον Έβανς να αγγίζει το δεύτερο αυτογκόλ αλλά να γλιτώνει καθώς η μπάλα από την κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Το κρεσέντο ευκαιριών από πλευράς γηπεδούχων συνεχίστηκε στο 77' σε μία φάση που δύσκολα θα βρούμε όμοιά της στο ποδόσφαιρο. Ο Φιρμίνο βγήκε τετ α τετ με τον Σμάιχελ και έκανε το δεξί πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, εν συνεχεία παίκτης της Λέστερ έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή για ελάχιστα χιλιοστά και ως κερασάκι στην τούρτα, ο Σμάιχελ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μανέ.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Φιρμίνο τόσο στο 57' όσο και στο 77' όμως στο 86 ήρθε η ανταμοιβή του για την εξαιρετική απόδοση που είχε από την αρχή του ματς, με τον Βραζιλιάνο να σηκώνεται εντυπωσιακά στην καρδιά της άμυνας της Λέστερ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ και να γράφει το τελικό 3-0, με την κεφαλιά του να πηγαίνει συστημένη στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Σμάιχελ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (54' Νέκο Γουίλιαμς), Τζόουνς, Ζότα (89' Οριγκί), Μανέ (89' Μιναμίνο), Φιρμίνο

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ολμπράιτον, Φοφανά, Έβανς, Φουχτς (62' Ουντέρ), Τζάστιν, Μεντί, Τίλεμανς, Μπαρνς (62' Πρατ), Μάντισον, Βάρντι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Νιούκαστλ - Τσέλσι 0-2 (10' αυτ. Φερνάντες, 65' Άμπραχαμ)

Άστον Βίλα - Μπράιτον 1-2 (47' Κονσα / 12' Γουέλμπεκ, 56' Μάρτς)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (5' Σον, 65' Λο Σέλσο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 1-0 (56' πεν. Μπρούνο Φερνάντες)

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Φούλαμ - Έβερτον 2-3 (15' Ριντ, 70' Λόφτους-Τσικ / 1' 29' Κάλβερτ-Λιούιν, 35' Ντουκουρέ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 0-1 (56' Αλέ)

Λιντς - Άρσεναλ 0-0

Λίβερπουλ - Λέστερ 3-0 (21' αυτ. Έβανς, 41' Ζότα, 86' Φιρμίνο)

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Μπέρνλι - Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Γούλβς - Σαουθάμπτον (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League καθώς και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ