PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 4-0: Απόλυτοι κυρίαρχοι οι ρεντς

Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates after scoring the second goal with Sadio Mane during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield Stadium in Liverpool, England, Wednesday, June 24, 2020. (Paul Ellis/Pool via AP)
Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates after scoring the second goal with Sadio Mane during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield Stadium in Liverpool, England, Wednesday, June 24, 2020. (Paul Ellis/Pool via AP) PAUL ELLIS/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ για την 31η αγωνιστικη και τη χωρίζουν πλέον δύο πόντοι από την κατάκτηση του τίτλου της Premier League (VIDEOS).

Μία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθληματος μετά το 1990 και 19ου συνολικά στην ιστορία της είναι πλέον η Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπαιξε απολαυστικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο παιχνίδι της στη μετά-κορονοϊού εποχή θυμίζοντας την ομάδα που έκανε θραύση στο Νησί στο μεγαλύτερο διαστημα της φετινής σεζόν και σκόρπισε με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας, έχοντας για σκόρερ τους Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ, Φαμπίνιο και Μανέ.

Liverpool's Fabinho, right, celebrates scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield Stadium in Liverpool, England, Wednesday, June 24, 2020. (Phil Noble/Pool via AP)
Liverpool's Fabinho, right, celebrates scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield Stadium in Liverpool, England, Wednesday, June 24, 2020. (Phil Noble/Pool via AP) PHIL NOBLE/POOL VIA AP

Σημειώνεται πως η τελευταία ομάδα που νίκησε στο Άνφιλντ την Λίβερπουλ σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν η Κρίσταλ Πάλας τον Απρίλιο του 2017, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να είναι αήττητη έκτοτε και να μετράει 23 σερί εντός έδρας νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της αλλά και στην ιστορία της Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ημέρα με την νύχτα θύμισε η εμφάνιση της Λίβερπουλ κόντρα στην Πάλας σε σύγκριση με την εικόνα της στο ντέρμπι με την Έβερτον την περασμένη Κυριακή.

Στο "Γκούντισον" οι παίκτες του Κλοπ είχαν άσχημη απόδοση σχεδόν στο σύνολό τους δείχνοντας επηρεασμένοι από την καραντίνα και την αποχή 106 ημερών από τη δράση, όμως στο ματς απέναντι στην παρέα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς (ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πέρασε αλλαγή στο 66') ήταν εντυπωσιακοί και το 4-0 με το οποίο επικράτησαν ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για τους Λονδρέζους.

Το πρώτο 20λεπτο βρήκε τους κόκκινους να έχουν τρεις καλές στιγμές στα καρέ της Πάλας, με το γκολ να έρχεται στο 23', με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να σκοράρει με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ και να μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως από τον Αύγουστο του 2016 που έκανε το ντεμπούτο του, έχει συμμετοχή -αν και δεξιός μπακ- σε 30 γκολ της ομάδας του (5 γκολ & 25 ασίστ).

Στο 28' οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το δεύτερο γκολ όταν η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι από το σουτ του Χέντερσον μέσα από την περιοχή, όμως το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα έγινε στο 44', με τον Φαμπίνιο να βγάζει φοβερή ασίστ με κάθετη πάσα και τον Σαλάχ να βγαίνει απέναντι στον Χένεσι και να τον νικάει με ψύχραιμο αριστερό πλασέ (21ο γκολ του μέσα στη σεζόν με τους κόκκινους).

Ίδια ακριβώς ήταν και η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Κλοπ να έχουν όρεξη, διάθεση και ενέργεια και να κυριαρχούν και εκείνους του Χόντσον να προσπαθούν να αποφύγουν τη συντριβή. Παρά το γεγονός πάντως πως έπαιξαν αμυντικά σχεδόν σε όλο το ματς δεν απέφυγαν το βαρύ σκορ, με την πρωτοπόρο της Premier League να πετυχαίνει άλλα δύο πανέμορφα γκολ.

Το 3-0 έγινε στο 55', με τον Φαμπίνιο να βρίσκει χώρο αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και να εξαπολύει μία "ρουκέτα" για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αποτρέψει το μοιραίο, Χένεσι.

Στο 63' ο Σαλάχ άγγιξε το γκολ με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ, όμως στο 69' έβγαλε θαυμάσια ασίστ για τον Μανέ, που μπήκε στην περιοχή της Πάλας από τα αριστερά και με διαγώνιο πλασέ ακριβείας έγραψε το 4-0.

Το τελευταίο 20λεπτο βρήκε την Λίβερπουλ να αφήνει για λίγο το πόδι από το γκάζι (έκανε και τέσσερις αλλαγές σε αυτό το διάστημα ο Κλοπ) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να μην πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, με το φινάλε να βρίσκει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία σημαντική νίκη που τους φέρνει σε απόσταση αναπνοής από τον πολυπόθητο τίτλο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74' Γουίλιαμς), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (84' Έλιοτ), Φαμπίνιο, Χέντερσον (64' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ (84' Κεϊτά), Σαλάχ, Φιρμίνο (74' Μιναμίνο)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Χένεσι, Γουόρντ, Σακό, Κέιχιλ, Φαν Άανχολτ, Κουγιατέ (66' Μιλιβόγεβιτς), ΜακΚάρθι, ΜακΆρθουρ (66' Ρίντεβαλντ), Τάουνσεντ, Ζαχά (15' Μάγερ), Αγιού (84' Πιέρικ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 4-0 (HIGHLIGHTS):

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 23 Ιουνίου

Λέστερ - Μπράιτον 0-0

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ 2-0 (64' αυτ Σούτσεκ, 82' Κέιν)

Τετάρτη 24 Ιουνίου

Γουλβς - Μπόρνμουθ 1-0 (60' Χιμένες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (7' 44' 74' Μαρσιάλ)

Νιούκαστλ - Άστον Βίλα 1-1 (68' Γκέιλ / 83' Ελ Μοχαμαντί)

Νόριτς - Έβερτον 0-1 (55' Κιν)

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 4-0 (23' Αλεξάντερ-Άρνολντ, 44' Σαλάχ, 55' Φαμπίνιο, 69' Μανέ)

Πέμπτη 25 Ιουνίου

Μπέρνλι - Γουότφορντ (20:00)

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι (22:15)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ