PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 1-1: Νέα γκέλα για τους Reds, πολύτιμος βαθμός για τους αετούς

Ο Σαλάχ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας
Ο Σαλάχ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας 2022 AP PHOTO/JON SUPER

Η Κρίσταλ Πάλας πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Άνφιλντ, καθώς το ματς απέναντι στη Λίβερπουλ έληξε 1-1. Νέο στραβοπάτημα για τους Reds, οι οποίοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 57' εξαιτίας της αποβολής του Νούνιες.

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση μεταξύ της Λίβερπουλ και της Κρίσταλ Πάλας για την 2η αγωνιστική της Premier League. Οι Reds μετά την ισοπαλία απέναντι στην Φούλαμ την περασμένη εβδομάδα, υποχρεώθηκαν σε δεύτερο σερί στραβοπάτημα και βρίσκονται ήδη στο -4 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη, η Πάλας πήρε έναν πολύτιμο βαθμό και μάλιστα τον πρώτο της.

Ο Βίλφριντ Ζαά ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Λίβερπουλ έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Νούνιες στο 57' και ισοφάρισε στο 61' με τον Ντίας.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 9ο λεπτό ο Έλιοτ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Άντερσεν να κόβει. Στη συνέχεια ο Νούνιες αστόχησε. Οι Reds κυριαρχούσαν, είχαν την κατοχή, όμως δέχθηκαν το γκολ στην κόντρα στην πρώτη τελική της Κρίσταλ Πάλας.

Στο 32ο λεπτό ο Έζε τροφοδότησε τον Ζαά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον στα αριστερά της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 41ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε νέο γκολ, όμως αυτή τη φορά ο κίπερ των Reds είχε απάντηση στον Ζαά.

Πριν από το τέλος του πρώτο μέρους, η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Σαλάχ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά. Έκανε το γύρισμα προς την περιοχή, ο Έλιοτ πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Γκουαϊτά και ο Άντερσεν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 45+4' ο Νούνιες σούταρε από τα αριστερά της περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Λίβερπουλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ωστόσο στο 47ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ντάργουιν Νούνιες είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημά του εκτός φάσης πάνω στον Άντερσεν.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν πτόησε τους Reds, οι οποίοι ισοφάρισαν. Στο 61ο λεπτό ο Ντίας έκανε ένα εκπληκτικό σουτ από τα δεξιά και νίκησε τον Γκουαϊτά για το 1-1. Στο 63ο λεπτό ήταν και η ώρα του Τσιμίκα, ο οποίος πέρασε στη θέση του Ρόμπερτσον.

Η Λίβερπουλ προσπαθούσε στα επόμενα λεπτά να διασπάσει την άμυνα της Πάλας και να γίνει απειλητική. Οι αετοί χτύπησαν ξανά στην κόντρα και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 78'. Ο Ζαά πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά από κοντά ήταν άστοχος.

Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να βάλει το νικητήριο γκολ. Στο 87' ο Σαλάχ έκανε ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ κάτι παρόμοιο επιχείρησε στο 90' ο Καρβάλιο. Στο 90+4' η Πάλας παραλίγο να έφευγε με το τρίποντο, όμως η κοντινή προβολή του Άντερσεν έφυγε ψηλά. Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φίλιπς (63' Φίλιπς), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (63' Τσιμίκας), Έλιοτ (79' Καρβάλιο), Φαμπίνιο, Μίλνερ (63' Χέντερσον), Σαλάχ, Νούνιες, Ντίας

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κλάιν, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ (79' Ρίτσαρντς), Έζε (79' Μιλιβόγεβιτς), Ντουκουρέ (79' Χιούς), Σλουπ (88' Ολίσε), Ζαά, Αγιού

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ