ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Ήρθε σε συμφωνία με τον Ντάργουιν Νούνιες

Λίβερπουλ: Ήρθε σε συμφωνία με τον Ντάργουιν Νούνιες

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του Ντάργουιν Νούνιες βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης (9/6) η Λίβερπουλ, με την αγγλική ιστοσελίδα "Athletic" να αποκαλύπτει πως οι κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ ήρθαν συμφωνία με τον φορ της Μπενφίκα.

Ο Ντάργουιν Νούνιες αποτελεί το μεγάλο μεταγραφικό στόχο της Λίβερπουλ για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης της ενόψει της νέας σεζόν, με δεδομένο πως ο Σαντιό Μανέ θα κουνήσει μαντήλι για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν, και όλα συνηγορούν στο γεγονός πως ο νεαρός Ουρουγουανός θα μετακομίσει σύντομα από την Λισσαβώνα στην βορειοδυτική Αγγλία.

Από το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό πως οι ρεντς του Γιούργκεν Κλοπ έχουν μπει σε προχωρημένο κύκλο επαφών με τους διοικούντες την Μπενφίκα για την απόκτηση του Νούνιες, όντας διατεθειμένοι να σπάσουν το μεταγραφικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, και μία ημέρα μετά μοιάζουν να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στο deal.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "Athletic", ο αγγλικός σύλλογος ήρθε σε συμφωνία με τον παίκτη για τη μετακίνησή του στο Άνφιλντ από τη νέα σεζόν και μένει πλέον να επιτευχθεί συμφωνία με τους αετούς της πορτογαλικής πρωτεύουσας ώστε να πέσουν οι υπογραφές και να επικυρωθεί η σπουδαία μεταγραφή.

Σύμφωνα δε με τον Πορτογάλο δημοσιογράφο, Πέδρο Σεπούλδεβα, ο Νούνιες έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την Λίβερπουλ, που θα του αποφέρει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Όσο για το οικονομικό κόστος της συμφωνίας, τα ρεπορτάζ από Αγγλία και Πορτογαλία αναφέρουν πως οι Ίβηρες αξιώνουν ένα ποσό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ για να ανάψουν το πράσινο φως για την παραχώρησή του, με τα 80 εκατομμύρια ευρώ να είναι το 'γκαραντί" ποσό και τα άλλα 20 να το ζητούν με τη μορφή μπόνους.

Υπενθυμίζεται πως η Μπενφίκα είχε αγοράσει τον Νοτιοαμερικανό φορ από την Αλμερία το 2020 έναντι 24 εκατομμυρίων, με τους Ισπανούς από την πλευρά τους να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης 20% από εκείνο το deal.

Όσον αφορά στον παίκτη, ήταν εντυπωσιακός την περασμένη σεζόν μετρώντας 34 γκολ σε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπενφίκα, με τα δύο πολύ καλά ματς που έκανε κόντρα στην Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Champions League να έχουν παίξει και αυτά το ρόλο τους στην εισήγηση του Κλοπ προς τη διοίκηση να είναι αυτός ο εκλεκτός για την επίθεση ως διάδοχος του Σαντιό Μανέ.

Στο παιχνίδι της απόκτησής του είχαν μπει μάλιστα και οι Ατλέτικο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για επιθυμία του ίδιου του παίκτη να μετακινηθεί στην Λίβερπουλ και να συνεργαστεί με τον Γερμανό προπονητή.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ