LEAGUE CUP

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 5-1: Κόκκινο πάρτι πρόκρισης στους "4" του League Cup

Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Λίβερπουλ απέναντι στην Γουέστ Χαμ | 20 Δεκεμβρίου 2023
Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Λίβερπουλ απέναντι στην Γουέστ Χαμ | 20 Δεκεμβρίου 2023 @2023 JON SUPER/AP IMAGES

Μία απολαυστική Λίβερπουλ έκανε ό,τι ήθελε την αποκαρδιωτική Γουέστ Χαμ και πανηγύρισε ένα χορταστικό 5-1 στο "Άνφιλντ", για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά του League Cup.

Η Λίβερπουλ αγρίεψε με το 0-0 στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά τις 34 τελικές της προσπάθειες και εκείνη που πλήρωσε τα... σπασμένα ήταν η Γουέστ Χαμ.

Αυτό έγινε το βράδυ της Τετάρτης, με τους κόκκινους του Κλοπ να είναι κυριαρχικοί απέναντι στους Λονδρέζους του Μόγες και να τους φιλοδωρούν με πέντε γκολ σε μία απολαυστική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος, για να επικρατήσουν με 5-1 και να πάρουν πανηγυρικά το εισιτήριο για τους "4" του League Cup.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ (βασικός ο Τσιμίκας, έγινε αλλαγή στο 68') ολοκλήρωσε τον αγώνα με 29 τελικές εκ των οποίων οι 11 εντός εστίας, με τα σφυριά από την πλευρά τους (βασικός ο Μαυροπάνος, έπαιξε σε όλο το ματς) να έχουν μόλις 2 τελικές.

Σημειώνεται πως λίγη ώρα μετά από τη λήξη του αγώνα στο Μέρσεϊσαϊντ έγινε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του League Cup, που έφερε την Μίντλεσμπρο απέναντι στην Τσέλσι και την Λίβερπουλ κόντρα στην Φούλαμ (δύο αγώνες).

Το ματς

Λίγες ημέρες μετά την λευκή ισοπαλία στο μεγάλο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League, η Λίβερπουλ επέστρεψε στο Άνφιλντ για τον νοκ-άουτ προημιτελικό του League Cup απέναντι στην Γουέστ Χαμ, με τους κόκκινους να έχουν την απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο μέρος και να περιορίζουν την Γουέστ Χαμ σε εντελώς παθητικό ρόλο.

Οι αριθμοί ήταν αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της υπεροχής, με την ομάδα του Κλοπ να έχει σε αυτό το διάστημα 11 τελικές εκ των οποίων 3 εντός εστίας έναντι του απόλυτου μηδενός εκείνης του Μόγες, για να βρει το γκολ που άξιζε απόλυτα στο 28ο λεπτό.

Δράστης ο Σόμποσλαϊ που εξαπέλυσε ένα δεξί διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αταμάν, με τον Χάκπο να έχει μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 45' να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας του αλλά τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι σε κεφαλιά του μετά από σέντρα του -εξαιρετικού- Έλιοτ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και να βάζουν τους αντιπάλους τους μέσα στα καρέ τους για να έρθει το 2-0 στο 56ο λεπτό.

Τότε που οι παίκτες του Κλοπ έκρυψαν τη μπάλα και ο Νούνιες πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Τζόουνς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Αρεολά με κοντινό διαγώνιο πλασέ για να βάλει το κόκκινο τρένο στις ράγες της πρόκρισης.

Χρειάστηκε να περάσουν 70 λεπτά για να έχει την πρώτη της τελική στο ματς η Γουέστ Χαμ (άστοχο σουτ του Κούντους), όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα Λίβερπουλ βρήκε και τρίτο γκολ, στην 23η τελική της προσπάθεια, με τον Κονατέ να κάνει κούρσα 30 μέτρων και να τροφοδοτεί τον Χάκπο, για να γίνει το 3-0 με δεξί συρτό σουτ του Ολλανδού από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 77ο λεπτό ο Τζάροντ Μπόουεν έδωσε μία χαρά στους εκδρομείς οπαδούς της Γουέστ Χαμ μειώνοντας σε 3-1 με ωραία προσπάθεια και άπιαστο σουτ εντός περιοχής, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να αγγίζει το τέταρτο γκολ στο 80' αλλά να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Νούνιες (σουτ εκτός περιοχής στο δοκάρι) και Σαλάχ (έστειλε τη μπάλα άουτ στην επαναφορά).

Ήταν όμως θέμα χρόνου να βρει ξανά δίχτυα η ομάδα του Κλοπ και αυτό έγινε στο 82', με τον Σαλάχ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Γουέστ Χαμ και να γράφει το 4-1 με όμορφο διαγώνιο πλασέ εντός περιοχής.

Το πάρτι όμως των κόκκινων δεν είχε τελειώσει, αφού τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Τζόουνς, που με ατομική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή των Λονδρέζων και έκανε το 5-1 σαν σε προπόνηση, για να σφραγίσει με τον πλέο εντυπωσιακό τρόπο μία από τις πιο πειστικές νίκες των κόκκινων τη φεετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ (60' Κονατέ), Κουάνσα, Τσιμίκας (68' Μπράντλεϊ), Σόμποσλαϊ (60' Σαλάχ), Έντο (60' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Τζόουνς, Έλιοτ, Χάκπο (78' Ντίας), Νούνιες
  • ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τσούφαλ (72' Κέρερ), Ογκμπόνα, Μαυροπάνος, Τζόνσον, Άλβαρες (81' Ινγκς), Σούτσεκ, Φορνάλς, Κούντους (72' Γουόρντ-Πράους), Μπενραχμά (57' Πακετά), Μπόουεν

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Τσέλσι - Νιούκαστλ 4-2 πεν. (1-1 κ.δ) (90+2' Μούντρικ / 16' Γουίλσον)
  • Έβερτον - Φούλαμ 6-7 πεν. (1-1 κ.δ) (82' Μπέτο / 41' αυτ. Κιν)
  • Πορτ Βέιλ - Μίντλεσμπρο 0-3 (11' Χάουσον, 23' Ρότζερς, 53' Κρουκς)
  • Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 5-1 (28' Σόμποσλαϊ, 56' 84' Τζόουνς, 71' Χάκπο, 82' Σαλάχ / 77' Μπόουεν)
TAGS LEAGUE CUP ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ