PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Έβερτον: Κλοπ και Λάμπαρντ διαφώνησαν για το πέναλτι που ζήτησαν τα ζαχαρωτά στο δεύτερο μέρος

Ο Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της Έβερτον σε ντέρμπι κόντρα στην Λίβερπουλ στο Άνφιλντ | 24 Απριλίου 2022
Ο Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της Έβερτον σε ντέρμπι κόντρα στην Λίβερπουλ στο Άνφιλντ | 24 Απριλίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Το τέλος του ντέρμπι στο Άνφιλντ μεταξύ της Λίβερπουλ και της Έβερτον βρήκε τον Λάμπαρντ να φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του στο 0-0 και τον Κλοπ να υποστηρίζει πως ο Γκόρντον ήταν τυχερός που δεν δέχτηκε δεύτερη κίτρινη.

Η Λίβερπουλ ήταν ξεκάθαρα καλύτερη από την Έβερτον (και) στο δεύτερο φετινό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και το φινάλε του ματς βρήκε τους κόκκινους να επικρατούν με 2-0 με σκόρερ τους Ρόμπερτσον (62') και Οριγκί (85').

Παρά το γεγονός αυτό (που αύξησε μάλιστα σε 50 βαθμούς τη βαθμολογική ψαλίδα των δύο αντιπάλων στη φετινή Premier League), στο φινάλε υπήρχε μία μορφής ένταση, με τους ανθρώπους των φιλοξενουμένων να διαμαρτυρόνται για τη διαιτησία.

Συγκεκριμένα για την απόφαση του Άτγουελ να μη δώσει πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Γκόρντον μέσα στη μεγάλη περιοχή της Λίβερπουλ από τον Μάτιπ (διέταξε να συνεχιστεί το ματς), με τον Φρανκ Λάμπαρντ να εκφράζει τα παράπονά του με δηλώσεις που έκανε:

"Δεν είμαστε σε θέση να κοντράρουμε στα ίσα την Λίβερπουλ. Ήμασταν έξυπνοι για 60 λεπτά και μετά το γκολ του Λάμπαρντ τα πράγματα έγιναν δύσκολα για εμάς.

Η φάση με τον Γκόρντον ήταν πέναλτι. Εάν στη θέση του ήταν ο Σαλάχ στην αντίπαλη περιοχή, θα έπαιρνε το πέναλτι. Δεν τα παίρνεις αυτά τα σφυρίγματα εδώ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μερικές φορές", τόνισε ο Λάμπαρντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει εντελώς διαφορετική άποψη και να την διατυπώνει ως εξής:

"Ξεκάθαρα δεν υπήρχε παράβαση στο δεύτερο πέναλτι που ζήτησε η Έβερτον. Ο παίκτης είναι πραγματικά καλός αλλά και τυχερός που δεν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το πρώτο δεν ήταν πέναλτι, ούτε και το δεύτερο".

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος παίκτης, ο Άντονι Γκόρντον, είχε πέσει στη μεγάλη περιοχή της Λίβερπουλ και στο πρώτο μέρος, ε μία φάση που ο διαιτητής τού έδειξε κίτρινη κάρτα για "θέατρο".

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ