PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Χάντερσφιλντ 5-0: Πεντάρα και ρεκόρ στο Άνφιλντ

Liverpool's Mohamed Salah, left, and Liverpool's Naby Keita celebrate after scoring their side's third goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Huddersfield Town at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Friday, April 26, 2019.(AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah, left, and Liverpool's Naby Keita celebrate after scoring their side's third goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Huddersfield Town at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Friday, April 26, 2019.(AP Photo/Jon Super) AP

Η Λίβερπουλ επικράτησε 5-0 της Χάντερσφιλντ πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ της στην Premier League ενώ ο Μο Σαλάχ, που πέτυχε δυο τέρματα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των κόκκινων με 69 γκολ σε 100 εμφανίσεις. (VIDEOS)

Μπαλάρα και πεντάρα από τη Λίβερπουλ η οποία κέρδισε την Χάντερσφιλντ με 5-0, επέστρεψε στην κορυφή, και περιμένει πλέον μια απώλεια βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ένα ματς στο οποίο οι "κόκκινοι" και ο Μο Σαλάχ έγραψαν ιστορία ενώ μεγάλη σημασία είχε και η επιστροφή του Τσάμπερλεϊν μετά από ένα χρόνο απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η Λίβερπουλ πέτυχε το πιο γρήγορο δικό της γκολ στην Premier League ενώ ο Σαλάχ έφτασε τα 69 γκολ σε 100 εμφανίσεις με τους "κόκκινους" και είναι μόνος πρώτος στη σχετική λίστα.

Το παιχνίδι ήταν επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους που με τη συμπλήρωση μόλις 15 δευτερολέπτων άνοιξαν το σκορ. Οι παίκτες της Λίβερπουλ πίεσαν με τη σέντρα, έκλεψαν τη μπάλα με τον Σαλάχ να δίνει στον Κεϊτά και αυτός έγραψε το 1-0.

Η Λίβερπουλ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 23' σε σέντρα από τα δεξιά και κεφαλιά του Μανέ με τον επιθετικό των γηπεδούχων να πετυχαίνει το 19ο φετινό του τέρμα και ουσιαστικά να "κλειδώνει" το τρίποντο για την ομάδα του Κλοπ.

Ο Σαλάχ με ένα υπέροχο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων περνώντας τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ έγραψε το 3-0 με το 20ο φετινό του τέρμα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος να επιτίθενται και πέτυχαν ακόμα δυο γκολ με του Μανέ και Σαλάχ που δίνουν μια άτυπη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Στο 66' ο Μανέ και πάλι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χέντερσον εκτός περιοχής νίκησε τον Λοσλ και έκανε το 4-0 για την ομάδα του.

Στο 73' του αγώνα ο Κλοπ πέρασε στο ματς τον Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ένα χρόνο μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό τους στο ματς με τη Ρόμα που τον άφησε εκτός όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η Λίβερπουλ που συνέχισε να έχει την υπεροχή στο ματς θα μπορούσε να κάνει το 5-0 στο 77' και πάλι με τον Μανέ αλλά η κεφαλιά του επιθετικού των "κόκκινων" βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Λοσλ.

Το τελικό 5-0 έγινε στο 83' με τον Σαλάχ ο οποίος μετά από ωραία παράλληλη μπαλιά του Ρόμπερτσον με πλασέ από κοντά σκόραρε και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Λίβερπουλ. Αυτό ήταν το 21ο γκολ του Αιγύπτιου ο οποίος έφτασε τα 69 τέρματα σε 100 εμφανίσεις με τους "κόκκινους". Κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει κανείς έως τώρα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ (87' Γκόμες), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Κεϊτά, Βαϊνάλντουμ (73' Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Σαλάχ, Στάριτζ (73' Σατσίρι).

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ:Λοσλ, Σμιθ, Σίντλερ, Κονγκολό, Ντουρμ, Γκραντ, Μπακούνα, Στάνκοβιτς (81' Ρίτσαρντ), Χογκ, Μμπενζά (87' Καγκουνγκά), Μουνιέ (65' Λεβ).

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του LIVE.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ