EUROPA LEAGUE

Λίβερπουλ - Αταλάντα 0-3: Ο Σκαμάκα υπέγραψε τον θρίαμβο των Ιταλών στο "Άνφιλντ"

Ο Τζανλούκα Σκαμάκα πανηγυρίζει γκολ της Αταλάντα κόντρα στην Λίβερπουλ
Ο Τζανλούκα Σκαμάκα πανηγυρίζει γκολ της Αταλάντα κόντρα στην Λίβερπουλ @2024 JON SUPER/AP IMAGES

Η Αταλάντα ήταν κυρίαρχος στο "Άνφιλντ" απέναντι στην Λίβερπουλ και υπέταξε με ένα εμφατικό 3-0 την Λίβερπουλ, που την έκανε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Η Λίβερπουλ διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο της Premier League απέναντι σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε, όμως το βράδυ της Πέμπτης (11/04) υπέστη μία σοκαριστική ήττα που την αφήνει πλέον με το ενάμισυ πόδι εκτός ημιτελικών Europa League.

Και αυτό γιατί βρήκε απέναντί της μία εντυπωσιακή Αταλάντα η οποία έκανε παρέλαση στο "Άνφιλντ" και επικράτησε με 3-0 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σκαμάκα (δύο γκολ), με τους μπεργκαμάσκι να τρελαίνουν τον κόσμο τους και να υποχρεώνουν τους ρεντς στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους μετά από 13 μήνες και 33 διαδοχικά παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σκαμάκα έγινε ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο "Άνφιλντ" κόντρα στην Λίβερπουλ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Αταλάντα να γίνεται η τρίτη ομάδα με τουλάχιστον δύο νίκες στην έδρα των ρεντς σε πλαίσιο ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, μετά από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Το ματς

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι στο "Ολντ Τράφορντ" με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με στόχο να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες του ενόψει των απαιτητικών αγώνων που ακολουθούν, με την εικόνα του πρώτου μέρους να μην τον δικαιώνει.

Η Λίβερπουλ έκλεισε αυτό το διάστημα με 70% κατοχή που ήταν όμως ανούσια, αφού είχε μόλις 5 τελικές εκ των οποίων η μία εντός εστίας, με την Αταλάντα από την πλευρά της να είναι πολύ πιο επικίνδυνη και να αισθάνεται αδικημένη που πέτυχε μόνο ένα γκολ.

Αυτό ήρθε στο 38ο λεπτό με δεξί πλασέ του Σκαμάκα εντός περιοχής έπειτα από γύρισμα του Τζαπακόστα από τα δεξιά (0-1), με τον Κέλεχερ να σώζει δις τους ρεντς, κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις στα σουτ των Πάσαλιτς (3') και Κόπμαϊνερς (45+1') από πλεονεκτική θέση.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους ρεντς με τρία νέα πρόσωπα στο χορτάρι (Σαλάχ, Σόμποσλαϊ και Ρόμπερτσον αντί για Έλιοτ, Τζόουνς και Τσιμίκα), όμως η εικόνα δεν βελτιώθηκε αισθητά για τους γηπεδούχους, με την Αταλάντα να συνεχίζει να βρίσκει μεγάλα κενά στην άμυνα των ρεντς και να τιμωρεί, κάνοντας το 2-0 με πλασέ του -αφύλακτου μέσα στη μεγάλη περιοχή- Σκαμάκα στο 61ο λεπτό.

Η συνέχεια βρήκε την Λίβερπουλ να πιέζει και να βρίσκει δίχτυα στο 79' αλλά το γκολ του Σαλάχ δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ, με την Αταλάντα να συνεχίζει να εκθέτει τις αδυναμίες της στα μετώπισθεν κάνοντας το 3-0 με τον Πάσαλιτς.

Το γκολ αυτό έμελε να διαμορφώσει το τελικό σκορ που αντικατόπτρισε απολύτως την εικόνα του αγώνα και των δύο ομάδων, με την Αταλάντα να είναι καλύτερη από την Λίβερπουλ (184-2.58 τα xgoals) και να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη που την φέρνει αγκαλιά με την παρουσία της στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Γκόμεζ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (46' Ρόμπερτσον), Τζόουνς (46' Σόμποσλαϊ), Έντο (76' Ζότα), Μακάλιστερ, Έλιοτ (46' Σαλάχ), Νούνιες (60' Ντίας), Χάκπο
  • ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Ντε Ρον, Τζιμσίτι, Χίεν, Τζαπακόστα, Πάσαλιτς, Έντερσον, Ρουτζέρι, Κόπμαϊνερς, Σκαμάκα, Ντε Κετελάρε (90' Μιραντσούκ)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μίλαν - Ρόμα 0-1 (17' Μαντσίνι)
  • Λίβερπουλ - Αταλάντα 0-3 (38' 61' Σκαμάκα, 83' Πάσαλιτς)
  • Λεβερκούζεν - Γουέστ Χαμ 2-0 (83' Χόφμαν, 90+1' Μπόνιφεϊς)
  • Μπενφίκα - Μαρσέιγ 2-1 (16' Ράφα Σίλβα, 52' Ντι Μαρία / 67' Ομπαμεγιάνγκ)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 18/04 22:00 Ρόμα - Μίλαν
  • 18/04 22:00 Αταλάντα - Λίβερπουλ
  • 18/04 22:00 Γουέστ Χαμ - Λεβερκούζεν
  • 18/04 22:00 Μαρσέιγ - Μπενφίκα

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 02/05 22:00 Μπενφίκα ή Μαρσέιγ - Λίβερπουλ ή Αταλάντα
  • 02/05 22:00 Μίλαν ή Ρόμα - Λεβερκούζεν ή Γουέστ Χαμ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 09/05 22:00 Λίβερπουλ ή Αταλάντα - Μπενφίκα ή Μαρσέιγ
  • 09/05 22:00 Λεβερκούζεν ή Γουέστ Χαμ - Μίλαν ή Ρόμα

Το πρόγραμμα του τελικού (Αβίβα)

  • 22/05 22:00 Νικητής 1 - Νικητής 2
TAGS EUROPA LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ