ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Η Αλ Χιλάλ έχει βάλει στο μάτι τον αθλητικό διευθυντή των κόκκινων, Ρίτσαρντ Χιουζ

PRINT SCREEN

Η Αλ Χιλάλ θέλει να πάρει από τη Λίβερπουλ τον Ρίτσαρντ Χιουζ, τον άνθρωπο που έφερε στο Άνφιλντ τον Άρνε Σλοτ και ξόδεψε 520 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι.

Τον αθλητικό διευθυντή της Λίβερπουλ έχει βάλει στο μάτι η Αλ Χιλάλ. Οι Σαουδάραβες έχουν ξεχωρίσει τον Ρίτσαρντ Χιουζ ως τον νούμερο ένα στόχο τους για τη θέση του αθλητικού τους διευθυντή, σύμφωνα με το Athletic.

Ο 46χρονος διορίστηκε από την Fenway Sports Group, την αμερικανική ιδιοκτήτρια της Λίβερπουλ, ως αθλητικός διευθυντής του συλλόγου τον Μάρτιο του 2024. Το αρχικό τριετές συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν 2026-27, αλλά η Αλ Χιλάλ θα ήθελε ιδανικά να αναλάβει τα καθήκοντά του ήδη από αυτό το καλοκαίρι.

Ο άλλοτε διεθνής Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής αναγνωρίστηκε ευρέως ως ο άνθρωπος που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League από τη Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν.

Μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο ποδοσφαίρου της FSG, Μάικλ Έντουαρντς, ο Χιούζ ηγήθηκε της διαδικασίας που οδήγησε στον διορισμό του Άρνε Σλοτ ως διαδόχου του Γιούργκεν Κλοπ το καλοκαίρι του 2024. Επίσης, επέβλεψε τις δαπάνες της Λίβερπουλ ύψους περισσότερων από 520 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού του 2025, ένα ρεκόρ για σύλλογο της Premier League, που οδήγησε στην απόκτηση των Ίσακ, Εκιτικέ, Βιρτς, Φρίμπονγκ και Κέρκεζ.

Η φετινή σεζόν, ωστόσο, έχει αποδειχθεί πιο δύσκολη, με τη Λίβερπουλ να αποτυγχάνει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Premier League. Την Τετάρτη (18/03, 22:00) το βράδυ αντιμετωπίζει τη Γαλατασαράι στους 16 του Champions League, έχοντας ηττηθεί 1-0 στον πρώτο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αλ Χιλάλ δείχνει ενδιαφέρον για τον Χιούζ εδώ και καιρό, με φήμες που τον συνδέουν με τη θέση να επανέρχονται στη Σαουδική Αραβία τον Ιανουάριο, και θα ήταν σε θέση να του προσφέρει ένα προσοδοφόρο οικονομικό πακέτο.

Είναι ένας από τους τέσσερις συλλόγους της Saudi Pro League που ανήκουν στο Public Investment Fund (PIF), το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, και έχουν υπογράψει μια σειρά από παίκτες υψηλού προφίλ, με πιο πρόσφατη την περίπτωση του νικητή του Ballon d’Or 2022, Καρίμ Μπενζεμά, τον Ιανουάριο.

Το περασμένο καλοκαίρι, διαπραγματεύτηκαν απευθείας με τον Χιούζ για την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού της Ουρουγουάης Ντάρβγουιν Νούνιες από τη Λίβερπουλ, σε μια συμφωνία αξίας 53 εκατ. ευρώ συν μπόνους. Επίσης, το καλοκαίρι του 2024, έκαναν μια προσφορά για την απόκτηση του Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά η Λίβερπουλ την απέρριψε.

Η Αλ Χιλάλ έχει προπονητή τον πρώην προπονητή της Ίντερ Μιλάν, Σιμόνε Ιντσάγκι, και έχει κατακτήσει τον τίτλο της Pro League σε τέσσερις από τις έξι τελευταίες σεζόν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από την Αλ Νασρ.

Σημειώνεται πως ο Χιούζ ήταν επίσης υπεύθυνος για την αναδιοργάνωση των τμημάτων στο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ στο Κέρκμπι, όπου είναι πολύ αγαπητός. Το γραφείο του στον πρώτο όροφο βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό του Άρνε Σλοτ και οι δύο τους έχουν στενή σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ