EURO

Λιθουανία - Μαυροβούνιο 2-2: Η ασίστ του Γιόβετιτς στο 89' δεν έφτασε για την εκτός έδρας νίκη

Ο Στέφαν Γιόβετιτς με τη φανέλα του Μαυροβουνίου απέναντι στην Λιθουανία | 7 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Στέφαν Γιόβετιτς με τη φανέλα του Μαυροβουνίου απέναντι στην Λιθουανία | 7 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MINDAUGAS KULBIS/AP IMAGES

Ο Στέφαν Γιόβετιτς έδωσε ασίστ στον Σάβιτς στο 89ο λεπτό για να κάνει την ανατροπή το Μαυροβούνιο απέναντι στην Λιθουανία στην 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro, όμως οι γηπεδούχοι έσωσαν την παρτίδα στο τέταρτο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Η αναμέτρηση της Λιθουανίας με το Μαυροβούνιο για την 5η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 ήταν άκρως συναρπαστική, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν συνολικά τέσσερα γκολ από το 70ο λεπτό και έπειτα και το φινάλε να τις βρίσκει να παίρνουν από έναν βαθμό.

Οι Λιθουανοί πήραν το προβάδισμα στο 71ο λεπτό με τον Παουλάουσκας όμως το Μαυροβούνιο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έφτασε σε σπουδαία ανατροπή. Ο Κρστόβιτς στο 78' έφερε το ματς στα ίσα ενώ στο 89' ήρθε η ανατροπή που είχε άρωμα... Ελλάδας.

Και αυτό γιατί είχε συμμετοχή το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Στέφαν Γιόβετιτς, με τον 33χρονο φορ να μπαίνει αλλαγή στο 46' και στο 89ο λεπτό να παίρνει κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, για να δώσει ασίστ στον Στέφαν Σάβιτς που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα και δικαιολογημένα από τους παίκτες του Μαυροβουνίου, αφού θα τους έστελνε (έστω και με ματς περισσότερο) στην κορυφή του ομίλου μαζί με Σερβία και Ουγγαρία, όμως στο 90+4' δέχτηκαν την ψυχρολουσία, με τον Τσέρνις να γράφει το τελικό 2-2 με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο

  • Λιθουανία - Μαυροβούνιο 2-2 (71' Παουλάουσκας, 90+4' Τσέρνις / 78' Κρστόβιτς, 89' Σάβιτς)
  • 7/9 21:45 Σερβία - Ουγγαρία
  • Ρεπό: Βουλγαρία

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 10/9 19:00 Μαυροβούνιο - Βουλγαρία
  • 10/9 21:45 Λιθουανία - Σερβία
  • Ρεπό: Ουγγαρία
TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ