ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Λιονέλ Μέσι: Οι 38 τίτλοι της τεράστιας καριέρας του και το κάρμα με την Βραζιλία

Argentina's Lionel Messi celebrates with the trophy after beating Brazil 1-0  in the Copa America final soccer match at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, July 10, 2021. (AP Photo/Bruna Prado)
Argentina's Lionel Messi celebrates with the trophy after beating Brazil 1-0 in the Copa America final soccer match at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, July 10, 2021. (AP Photo/Bruna Prado) 2021 BRUNA PRADO / AP PHOTO

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τα ξημερώματα της Κυριακής τον 38ο τίτλο της τεράστιας καριέρας του, τρεις εκ των οποίων είναι με την Αργεντινή, όπου σε όλους έπαιξε κόντρα στην Βραζιλία.

Εκείνο που έλειπε από την τεράστια καριέρα του Λιονέλ Μέσι και αποτελούσε το ευαίσθητο σημείο που τον χτυπούσαν όλοι οι "εχθροί" του ήταν η απουσία ενός τίτλου με την Εθνική Αργεντινής.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής (11/07) πλέον δεν υπάρχει αυτό το βάρος στις πλάτες του αφού κατέκτησε το Copa America οδηγώντας τους συμπαίκτες του στην κατάκτηση του τίτλου.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της Αργεντινής στη συγκεκριμένη διοργάνωση από το 1993. Έκτοτε έφτασε άλλες τέσσερις φορές στον τελικό και σε όλες γνώρισε την ήττα.

Ο χαμένος τελικός που έφερε την απόσυρση και η επιστροφή

Μάλιστα, μετά τον τέταρτο χαμένο τελικό ο Λιονέλ Μέσι είχε δηλώσει ότι σταματά από την Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Τότε η αλμπισελέστε είχε ηττηθεί στα πέναλτι από την Χιλή και ο Λίο στα 29 του ανακοίνωνε την απόφασή του να αποχωρήσει από την αντιπροσωπευτική ομάδα.

Ήταν 27 Ιουνίου του 2016 όταν ο Λιονέλ Μέσι δήλωνε: "Η εθνική τελείωσε για εμένα. Το σκέφτηκα στα αποδυτήρια. Είναι ο τέταρτος τελικός που χάνω και ο τρίτος διαδοχικά. Είναι πολύ σκληρό και για εμένα και για την ομάδα. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για κάθε ανάλυση. Ηθελα πολύ να γίνω πρωταθλητής με την Αργεντινή. Προσπάθησα, έκανα ότι μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Είναι οδυνηρό να χάνεις και ειδικά στα πέναλτι. Είναι μεγάλη η θλίψη που νιώθω. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, που φτάσαμε στον τελικό, αλλά δεν κερδίσαμε. Η απόφαση μου είναι οριστική".

Λίγους μήνες αργότερα, όμως, κατάφεραν να τον πείσουν να επιστρέψει και πλέον σίγουρα δεν μετανιώνει για αυτό.

Παλμαρέ που χρειάζεται μουσείο

Επιστρέφουμε όμως στα κατορθώματα Λιονέλ Μέσιο οποίος τα ξημερώματα κατέκτησε τον 38ο τίτλο της τεράστιας καριέρας του. Από αυτούς οι 35 είναι με την Μπαρτσελόνα και οι τρεις με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Συγκεκριμένα με τη φανέλα του καταλανικού συλλόγου έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, οκτώ σούπερ καπ και επτά Κύπελλα Ισπανίας, τέσσερα Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων και τρία σούπερ καπ ευρώπης!

Με την Αργεντινή έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το 2005, το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και φυσικά το Copa America.

Το κάρμα του με τη Βραζιλία

Οι τρεις τίτλοι του με την Άργεντινή έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Αυτό είναι οι νίκες απέναντι στην Βραζιλία αφού και στους τρεις βρήκε τη σελεσάο στο δρόμο του.

Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 2005 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 όταν η Αργεντινή επικράτησε 2-1 στον ημιτελικό με την Βραζιλία και προκρίθηκε στον τελικό όπου με νίκη 2-1 κόντρα στη Νιγηρία κατέκτησε τον τίτλο.

Τρία χρόνια αργότερα έπαιξε και πάλι στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων με την Βραζιλία. Η Αλμπισελέστε με πρωταγωνιστές τους Ρικέλμε και Αγκουέρο επικράτησε 3-0 και στον τελικό νίκησε ξανά την Νιγηρία με 1-0 με σκόρερ τον Ντι Μαρία.

Αυτή την φορά ο Μέσι συνάντησε τους Βραζιλιάνους στον τελικό του Copa America, στο Μαρακανά και πήρε ίσως τον πιο λυτρωτικό τίτλο της καριέρας του.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ COPA AMERICA ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ