ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Λιονέλ Μέσι: Η εξήγηση των διοργανωτών της Χρυσής Μπάλας για την απουσία του από τη διεκδίκηση του βραβείου

Ο Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι 2022 ARIEL SCHALIT/AP IMAGES

Ο Γάλλος δημοσιογράφος της Equipe, Εμάνουελ Μποζάν εξήγησε τον λόγο που ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα του 2022, όπως φυσικά και τους λόγους για τους οποίους ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μέσα στους 30 φιναλίστ.

Η είδηση ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για την Χρυσή Μπαλά του 2022, προκάλεσε αίσθηση στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό, καθώς δεν πρόκειται απλώς για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών αλλά και τον πολυνίκη συγκεκριμένου βραβείου.

Ο δημοσιογράφος της L' Equipe, Εμάνουελ Μποζάν έδωσε τη δική του εξήγηση για το γεγονός ότι ο "Pulga" δεν βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους, αποδίδοντάς το στην κακή πρώτη του σεζόν με την Παρί Σεν Ζερμέν.

"Ο Αργεντινός συμμετείχε στις συζητήσεις για την λίστα των 30, αλλά τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα δεν ήταν ευνοϊκά γι' αυτόν: εξαφανίστηκε το κριτήριο ολόκληρης της καριέρας ενός παίκτη και η περιοδικότητα, σύμφωνα με το πρότυπο μιας σεζόν και όχι πλέον για το μεγαλύτερο μέρος ενός ημερολογιακού έτος, γεγονός που δεν καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του Κόπα Αμέρικα της 11ης Ιουλίου του 2021.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πρώτη του σεζόν στο Παρίσι ήταν πολύ απογοητευτική τόσο από πλευράς θεάματος όσο και από πλευράς στατιστικών", ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Μέσι.

Παράλληλα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και για το γεγονός ότι εκείνος βρίσκεται κανονικά στη λίστα με τους υποψήφιους, παρότι αυτό δεν βρήκα κάποιους σύμφωνους ανέφερε: "Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων αυτή τη σεζόν, με 117 γκολ. Ήταν εξαιρετικά καθοριστικός στη φάση των ομίλων του Champions League με τέσσερα γκολ που έδωσαν στην Γιουνάιτεντ επτά βαθμούς.

Στην Premier League, είχε 18 γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ. Συνολικά, τα 32 γκολ σε 49 αγώνες δεν είναι τόσα όσα στις καλύτερες σεζόν του, αλλά αρκετά για να είναι ανάμεσα στους 30 καλύτερους παίκτες του κόσμου

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ