LIGUE 1

Λιόν - Μπορντό 6-1: Ξέσπασμα ύστερα από τα στραπάτσα

Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νις για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Γκρουπάμα", Λιόν | Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νις για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Γκρουπάμα", Λιόν | Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 LAURENT CIPRIANI/ASSOCIATED PRESS

Η Λιόν ξέσπασε ύστερα από τα στραπάτσα κόντρα σε Στρασμπούρ και Γουέστ Χαμ και διέλυσε με 6-1 την Μπορντό για τη Ligue 1.

Η Λιόν προερχόταν από μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια και έναν εντός έδρας αποκλεισμό στο Europa League. Η υπό διάλυση Μπορντό ήταν ιδανικός αντίπαλος και το τελικό 6-1 στο "Γκρουπάμα" για την 32η αγωνιστική της Ligue 1 χρυσώνει το χάπι της πιθανής απώλειας ευρωπαϊκού "εισιτηρίου" για τη νέα σεζόν.

Μέσα σε διάστημα λιγότερο από ένα τέταρτο η Λιόν είχε βάλει τρία γκολ στο 1ο ημίχρονο, δύο εξ αυτών εξαιτίας λαθών του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Γκαετάν Πουσέν. Οι Μουσά Ντεμπελέ, Καρλ Τοκό Εκαμπί και Λούκας Πακετά δεν άφησαν αμφιβολία για τον τελικό νικητή του αγώνα.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Ρομέν Φεβρ αύξησε το δείκτη του σκορ και στο 68' ο Τοκό Εκαμπί σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα. Η μείωση του σκορ με πέναλτι του Κεβέν Μαρά στο 85' δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό στον αγώνα (εκτός από ακόμα ένα γκολ του Ντεμπελέ), με τους "γιρονδίνους" να παραμένουν με την πλάτη στον τοίχο.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ