ΛΙΟΝ

Λιόν: Διπλό χτύπημα στο φινάλε με τους Εντομπελέ και Φεβρ

Ο Τανγκί Εντομπελέ με τη φανέλα της Τότεναμ σε ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 11 Απριλίου 2021
Ο Τανγκί Εντομπελέ με τη φανέλα της Τότεναμ σε ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 11 Απριλίου 2021 @2021 MATTHEW CHILDS/POOL VIA AP IMAGES

Η Λιόν προχώρησε σε διπλό χτύπημα λίγο πριν τη λήξη των μεταγραφών, αποκτώντας με κανονική μεταγραφή τον αριστερό χαφ της Μπρεστ, Ρομέν Φαβρ, και με τη μορφή δανεισμού από την Τότεναμ τον κεντρικό μέσο, Τανγκί Εντομπελέ.

Γεμάτη μέρα είναι η 31η Ιανουαρίου για αρκετές ομάδες, μιας που είμαστε στις τελευταίες ώρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και μία από αυτές που ήταν ιδιαίτερα δραστήριες στο φινάλε ήταν η Λιόν.

Για την ακρίβεια, το απόγευμα της Δευτέρας (31/1) ο γαλλικός συλλόγος ανακοίνωσε δύο μεταγραφές: την αγορά του 23χρονου Γάλλου αριστερού μέσου της Μπρεστ Ρομέν Φεβρ και τον δανεισμό/επιστροφή του 25χρονου Γάλλου διεθνή κεντρικού μέσου Τανγκί Εντομπελέ, με επιλογή αγοράς από την Τότεναμ.

Ο Φεβρ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 4,5 ετών με τους λιονέ, οι οποίοι μπόρεσαν να αποσπάσουν το "ουί" της Μπρεστ, συμφωνώντας να δώσουν 15 εκατομμύρια ευρώ συν 2 ως μπόνους, αλλά και 15% ως ποσοστό μεταπώλησης.

Όσον αφορά στον Εντομπελέ, αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 από την Τότεναμ, με την Λιόν να τον επιλέγει για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την πώληση του Μπρούνο Γκιμαράρες στην Νιούκαστλ και να διατηρεί μάλιστα οψιόν αγοράς.

Το εντυπωσιακό είναι πως θα καταβάλλει μόλις 1,42 εκατομμύρια ευρώ για να τον έχει δικό της μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ η ίδια τον είχε πουλήσει το καλοκαίρι του 2019 στα σπιρούνια, σε ένα πολύ σπουδαίο deal που είχε αποφέρει 62 εκατομμύρια ευρώ στους Γάλλους.

TAGS ΛΙΟΝ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1 ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ