PREMIER LEAGUE

Λιντς - Τότεναμ 0-4: Λονδρέζικη παρέλαση στο Έλαντ Ρόουντ

Χάρι Κέιν και Ντέγιαν Κουλουσέβσκι πανηγυρίζουν νίκη της Τότεναμ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 19 Φεβρουαρίου 2022
Χάρι Κέιν και Ντέγιαν Κουλουσέβσκι πανηγυρίζουν νίκη της Τότεναμ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 19 Φεβρουαρίου 2022 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η Τότεναμ ήταν σαρωτική στο πρώτο μισάωρο στο Έλαντ Ρόουντ όπου πέτυχε τρία γκολ για να επιβληθεί τελικά με 4-0 της Λιντς, παίρνοντας έτσι ένα τρίποντο που την κρατάει ζωντανή στη μάχη της 4ης θέσης που οδηγεί στο Champions League.

Οι αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις της Τότεναμ που παραπέμπουν σε έναν ποδοσφαιρικό Dr Jekyll και Mr Hide συνεχίζονται. Έτσι μετά από τον θρίαμβο με 3-2 στο Μάντσεστερ επί της πρωτοπόρου Σίτι και την ανώμαλη προσγείωση μεσοβδόμαδα με την ήττα στην έδρα της Μπέρνλι (0-1) που έφερε και το ξέσπασμα του Αντόνιο Κόντε, το απόγευμα του Σαββάτου είχε σειρά μία σπουδαία εμφάνιση και επιβλητική νίκη για τα σπιρούνια.

Θύμα τους η Λιντς για την 27η αγωνιστική της Premier League, με τους Λονδρέζους να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί στο πρώτο ημίωρο του αγώνα του Έλαντ Ρόουντ και να σκοράρουν τρεις φορές, για να βάλουν τις βάσεις μίας σημαντικής νίκης (2ης στα έξι τελευταία παιχνίδια τους αφού έχουν και τέσσερις ήττες σε αυτό το διάστημα) με σκορ 4-0 που τους διατηρεί σε τροχιά εξόδου στο Champions League.

Στον αντίποδα, τα παγώνια του Μαρσέλο Μπιέλσα μετρούν 10 γκολ παθητικό στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος (προέρχονταν από το ταπεινωτικό 0-6 από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ) και 60 γκολ παθητικό σύνολο και έχουν αρχίσει ήδη να τους ζώνουν τα φίδια όσον αφορά στην υπόθεση παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Το ματς

Οι παίκτες της Τότεναμ μπήκαν αποφασισμένοι στο Έλαντ Ρόουντ, λες και ήθελαν να δώσουν όλοι απαντήσεις στον Αντόνιο Κόντε που τσίγκλισε τον εγωισμό τους μετά το ματς με την Μπέρνλι, και το αποτέλεσμα ήταν να μην καταλάβει η Λιντς τι ήταν αυτό που τη χτύπησε στο πρώτο τέταρτο.

Το σκορ για τα σπιρούνια άνοιξε μόλις στο 10' όταν με τρεις πάσες μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Μεσλιέ, με τον Ντόχερτι να βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή μετά από ιδανικό γύρισμα του Σεσενιόν και να γράφει το 0-1 με το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουλουσέβσκι χόρεψε τους αμυντικούς των γηπεδούχων, με τον Σουηδό εξτρέμ να κάνει υπέροχη ατομική ενέργεια από τα δεξιά και με δυνατό αριστερό σουτ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-2 με το δεύτερο γκολ του με τα σπιρούνια στο πρωτάθλημα μετά τη μετακίνησή του από την Γιουβέντους τον Ιανουάριο.

Το κρεσέντο των Λονδρέζων ολοκληρώθηκε στο 27' με ένα ακόμα γκολ σπάνιας ομορφιάς, με τον Χόιμπιεργκ να βγάζει εκπληκτική μπαλιά ακριβείας για τον Κέιν και τον κάπτεν της εθνικής Αγγλίας να εκτελεί από το ύψος της μικρής περιοχής για το 0-3.

Η συνέχεια, ειδικά στο δεύτερο μέρος, βρήκε την ομάδα του Μπιέλσα να προσπαθεί να αντιδράσει και θα μπορούσε να είχε μειώσει, όμως δεν έκανε γκολ κάποια από τις 2-3 μεγάλες φάσεις που είχε με πρωταγωνιστές τους Ντάλας και Τζέιμς, για να έρθει η χαριστική βολή στο 85' για να σφραγίσει τον θρίαμβο της Τότεναμ.

Εμπνευσμένος ο Κέιν από την ασίστ που είχε πάρει από τον Χόιμπιεργκ στο 27', έβγαλε μία ακόμα πιο εντυπωσιακή ασίστ με αποδέκτη τον Σον, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και εκτέλεσε δίχως οίκτο τον Μεσλιέ με δεξί σουτ, για να γράψει το τελικό 0-4 για τους Λονδρέζους που τους ξανάβαλε στο κόλπο της εξόδου στο Champions League.

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Έιλινγκ, Γιορέντε, Στράουκ (46' Κλιτς), Φίρπο, Κοχ, Ραφίνια, Ντάλας, Φόρσοου, Χάρισον (46' Ροντρίγκο), Τζέιμς

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Ντόχερτι, Γουίνκς, Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν (78' Μπέρχβαϊν), Κουλουσέβσκι (78' Έμερσον), Σον (87' Σκάρλετ), Κέιν

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Τα highlights

Σαουθάμπτον - Νόριτς 2-0

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ