PREMIER LEAGUE

Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4: Θρίαμβος για τους διαβόλους στη ματσάρα του Έλαντ Ρόουντ

Ο Φρεντ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λιντς | 20 Φεβρουαρίου 2022
Ο Φρεντ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λιντς | 20 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JOHN SUPER/AP IMAGES

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που είχε έξι γκολ και απίστευτες συγκινήσεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Λιντς και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης που οδηγεί στο νέο Champions League.

Λιντς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου το απόγευμα της Κυριακής (20/2) στο Έλαντ Ρόουντ, με το φινάλε να βρίσκει θριαμβευτές τους παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ.

Και αυτό γιατί επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 4-2 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Premier League, με το τρίποντο αυτό να τους εδραιώνει στην 4η θέση και να τους δίνει σημαντική ώθηση στη μάχη που δίνουν για την έξοδο στο Champions League.

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως η ομάδα του Μάντσεστερ πανηγύρισε την 11η νίκη της στα 17 τελευταία ραντεβού των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως έδρας, με τα παγώνια από την πλευρά τους να έχουν μόνο μία επιτυχία αυτό το διάστημα, τον Σεπτέμβριο του 2002.

Το ματς

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο δεν εμπόδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιβάλλει πλήρως το παιχνίδι της στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης του Έλαντ Ρόουντ απέναντι στην Λιντς, με την επιβράβευση να έρχεται με δύο γκολ.

Το πρώτο σημειώθηκε στο 34ο λεπτό, με τους κόκκινους διαβόλους να σκοράρουν από εκτέλεση κόρνερ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην Premier League, με τον Μαγκουάιρ να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση του Σό και άστοχη έξοδο του Μεσλιέ για το 0-1.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους "χτύπησαν" πάλι, με τον Λίντελοφ να βγάζει εντυπωσιακά την ομάδα του μπροστά και να στρώνει στον Σάντσο, που έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά για να σκοράρει με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μπρούνο Φερνάντες.

Παρά το τεράστιο ντεσαβαντάζ, η Λιντς δεν πέταξε λευκή πετσέτα και μέσα σε 57 δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος έφερε το ματς σε ισορροπία, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στους οπαδούς της.

Το 1-2 έγινε στο 53ο λεπτό από εκπληκτική σέντρα-σουτ από τα αριστερά του Ροντρίγκο ενώ στο 54' έγινε το 2-2, με τον Τζέιμς να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Ραφίνια να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.


Οι συγκινήσεις δεν σταμάτησαν όμως εκεί, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανασυντάσσεται και να βρίσκει τον τρόπο να φτάσει στη νίκη, χτυπώντας άλλες δύο φορές στην κόντρα τους γηπεδούχους. Η αρχή έγινε στο 70', με τον Σάντσο να τροφοδοτεί τον Φρεντ που είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα και τον Βραζιλιάνο να εκτελεί τον Μεσλιέ με δυνατό αριστερό σουτ για να κάνει το 3-2.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 88' όταν μετά από αριστουργηματική ντρίμπλα του Φερνάντες, η μπάλα έφτασε στον Ελάνγκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον αντίπαλο κίπερ με άψογο πλασέ για να γράψει το τελικό 4-2 μέσα σε αποθέωση από τους εκδρομείς οπαδούς των κόκκινων διαβόλων.

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Έιλινγκ, Γιορέντε (46' Γκέλνχαρντ), Στράουκ, Ντάλας, Κοχ (31' Φίρπο), Τζέιμς, Φόρσοου, Κλιτς, Χάρισον (46' Ραφίνια), Ροντρίγκο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά (67' Φρεντ), Λίνγκαρντ (67' Ελάνγκα), Φερνάντες, Σάντσο, Ρονάλντο (85' Βαράν)

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ 1-1

Άρσεναλ - Μπρέντφορντ 2-1

Άστον Βίλα - Γουότφορντ 0-1

Μπράιτον - Μπέρνλι 0-3

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 0-1

Λίβερπουλ - Νόριτς 3-1

Σαουθάμπτον - Έβερτον 2-0

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-3

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ