PREMIER LEAGUE

Λιντς - Λίβερπουλ 0-3: Σπουδαίο διπλό στη σκιά του τραυματισμού του Έλιοτ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ του με την Λίβερπουλ κόντρα στην Λιντς | 12 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ του με την Λίβερπουλ κόντρα στην Λιντς | 12 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 3-0 εκτός έδρας την Λιντς και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους κόκκινους να φεύγουν όμως στενοχωρημένοι από τον αγωνιστικό χώρο λόγω του σοκαριστικού τραυματισμού του Χάρβεϊ Έλιοτ.

Ξεκάθαρο μήνυμα στις υπόλοιπες διεκδικήτριες του στέμματος της Premier League πως είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην κορυφή μετά από τον πολυπόθητο τίτλο του 2020 έστειλε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το κατ'ευφημισμό δύσκολο ματς που είχε να δώσει στο Έλαντ Ρόουντ με την Λιντς, με τους Σαλάχ, Φαμπίνιο και Μανέ να υπογράφουν το 3-0 για τους κόκκινους σε ένα ματς που σημαδεύτηκε όμως από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Έλιοτ.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να μπαίνουν φουριόζες στον αγωνιστικό χώρο του Έλαντ Ρόουντ και να δίνουν έναν φρενήρη ρυθμό στην αναμέτρηση, με την Λιντς να έχει μάλιστα την πρώτη καλή στιγμή, όταν το σουτ του Ροντρίγκο μέσα από την περιοχή στο 5ο λεπτό υποχρέωσε τον Άλισον να αποκρούσει με γροθιές.

Από το 15ο λεπτό όμως και έπειτα υπήρχε μόνο μία ομάδα στο χορτάρι και αυτή ήταν η Λίβερπουλ που κυριάρχησε απόλυτα και είχε ένα γκολ και αρκετές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα (13 συνολικά τελικές προσπάθειες). Το 1-0 για τους κόκκινους ήρθε στο 20', με τον Ματίπ να προωθείται και να τροφοδοτεί τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, με τον δεξιό μπακ των κόκκινων να γυρίζει στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Σαλάχ να γράφει το 1-0 με προβολή.

Αυτό ήταν το 100ο γκολ του Αιγύπτιου στην Premier League με την κόκκινη φανέλα, εκ των οποίων τα 98 με την Λίβερπουλ και τα άλλα 2 με την Τσέλσι, με τον Σαλάχ να γίνεται μάλιστα ο πέμπτος ταχύτερος παίκτης που έφτασε σε αυτό το νούμερο καθώς χρειάστηκε συνολικά 162 ματς.

Μετά από το γκολ του Σαλάχ, η ομάδα του Κλοπ ήταν σαρωτική μέχρι το 35' και οι Μανέ, Ζότα, Έλιοτ θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν βρει δίχτυα στις εξαιρετικές ευκαιρίες που έφτιαξαν, με την Λιντς να αντέχει όμως στο σφυροκόπημα (στο 44' θα μπορούσε να κάνει το 1-1 με τον Άιλινγκ) και να πηγαίνει ανακουφισμένη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο γκολ εις βάρος της που απέφυγε πάντως στο πρώτο ημίχρονο δεν το γλίτωσε στο δεύτερο, με την Λίβερπουλ να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι και να κάνει το 2-0 στο 50ο λεπτό. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και η μπάλα έφτασε στον Φαμπίνιο, που με συρτό σουτ νίκησε τον Μελιέ για να δώσει ξεκάθαρο αέρα στην Λίβερπουλ.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως, τα κόκκινα χαμόγελα πάγωσαν και έδωσαν τη θέση τους στα αγωνιώδη βλέμματα, με τον Χάρβεϊ Έλιοτ να τραυματίζεται σοβαρά από πολύ σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Στράουκ (είδε απευθείας κόκκινη κάρτα) και να αποχωρεί με φορείο, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Το γεγονός αυτό -σε συνδυασμό με την αποβολή- επηρέασε όπως αναμενόταν την εξέλιξη του ματς, με την Λιντς να πετάει ουσιαστικά λευκή πετσέτα με παίκτη λιγότερο και την Λίβερπουλ να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το φινάλε. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις βρήκε και τρίτο γκολ ως κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου της, με τον Μανέ να παίρνει την ασίστ του Τιάγκο και να γράφει το τελικό 3-0, φτάνοντας τα 99 γκολ στην Premier League.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Λίβερπουλ διεύρυνε σε 14 ματς το αήττητό της στο πρωτάθλημα (11 νίκες - 3 ισοπαλίες) και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, την ώρα που η Λιντς έμεινε για πρώτη φορά χωρίς νίκη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος στην κορυφαία κατηγορία μετά από τη σεζόν 1958-59.

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Άιλινγκ, Κούπερ, Γιορέντε (33' Στράουκ), Φίρπο, Ντάλας, Φίλιπς, Ραφίνια, Ροντρίγκο (46' Ρόμπερτς), Χάρισον (68' Τζέιμς), Μπάμφορντ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ,, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (94' Κεϊτά), Έλιοτ (63' Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (82' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Τα highlights της αγωνιστικής:

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 3-0

Άρσεναλ - Νόριτς 1-0

Μπρέντφορντ - Μπράιτον 0-1

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 4-1

Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ 0-0

Γουότφορντ - Γουλβς 0-2

Τσέλσι - Άστον Βίλα 3-0

Λιντς - Λίβερπουλ 0-3

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ