ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίντερς: "Ο Σαλάχ γύρισε για να έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει στον τελικό με την Αίγυπτο"

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Σίτι
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Σίτι © 2023 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο Πεπ Λίντερς τόνισε πως ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει για την αφοσίωση του Μοχάμεντ Σαλάχ στη χώρα του και πως ο μόνος λόγος που γύρισε στο Λίβερπουλ είναι για να αυξήσει τις πιθανότητες συμμετοχές του στον τελικό του Κόπα Άφρικα αν βρεθεί εκεί η Αίγυπτος.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πήγε με όνειρα και προσδοκίες στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής για να στηρίξει την εθνική Αιγύπτου όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε, καθώς τραυματίστηκε στον αγώνα με την Γκάνα και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις θα έχανε τουλάχιστον τα δύο επόμενα ματς της ομάδας του.

Η κατάσταση δε έγινε ακόμη χειρότερη όταν έγινε λόγος πως το πρόβλημά του ήταν μεγαλύτερο, με την Λίβερπουλ να έρχεται σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αιγύπτου και τον παίκτη να επιστρέφει στην Αγγλία για να συνεχίσει εκεί την αποθεραπεία του.

Όλα αυτά έκαναν αρκετούς να σκεφτούν πως η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση για να τον πάρει από την Αίγυπτο, όμως οι κόκκινοι έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως συνέβη το ακριβώς αντίθετο και πως ο μόνος λόγος που ανέλαβε το ιατρικό επιτελείο τους την αποθεραπεία του Σαλάχ ήταν για να γυρίσει πιο γρήγορα στη δράση με την Αίγυπτο.

"Δεν πρέπει να αμφιβάλει ούτε ένας για την αφοσίωση του Μο Σαλάχ. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ έναν παίκτη που είναι περισσότερο αφοσιωμένος στη δουλειά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή από εκείνον.

Ξέρω πως η χώρα αισθάνεται συντετριμμένη που τον έχασε, και εμείς νιώσαμε συντετριμμένοι όταν ακούσαμε πως τραυματίστηκε", τόνισε ο βοηθός του Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη ενόψει του ημιτελικού ρεβάνς με την Φούλαμ για το League Cup, και πρόσθεσε:

"Ο μοναδικός λόγος που το ιατρικό επιτελείο μας και το ιατρικό τιμ της Αιγύπτου αποφάσισαν να γυρίσει στην Αγγλία είναι για να του δώσουμε τις περισσότερες δυνατές πιθανότητες να είναι διαθέσιμος για τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αν φτάσει εκεί η Αίγυπτος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πρώτη ενημέρωση ήταν πως θα έμενε εκτός δράσης μόνο μία εβδομάδα, όμως η μαγνητική έδειξε μεγαλύτερο πρόβλημα και αναμένουμε να επιστρέψει στη δράση σε 3-4 εβδομάδες αν όλα κυλήσουν ομαλά.

Αυτό που με ευχαριστεί είναι πως συνεργάστηκαν τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων. Πήραμε μαζί αυτή την απόφαση για την επιστροφή του, είναι ένα παράδειγμα για το πως οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες πρέπει να συνεργάζονται, βάζοντας τον παίκτη στο επίκεντρο.

Όλοι μαζί πήραμε την απόφαση με γνώμονα το καλύτερο για τον Σαλάχ, ο οποίος θα έχει ένα σταθερό περιβάλλον και ανθρώπους δίπλα του που τους γνωρίζει και που θα δουλέψει μαζί τους για την αποθεραπεία του".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ PREMIER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ