ΠΑΟΚ

Λημνιός: Τι ισχύει με ΠΑΟΚ, προτεραιότητα η Κολωνία

Ο Δημήτρης Λημνιός
Ο Δημήτρης Λημνιός EUROKINISSI SPORTS

Καμία απολύτως επαφή με τον ΠΑΟΚ δεν έχει ο Δημήτρης Λημνιός ως προς τη σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με ενδιαφέρον του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον διεθνή εξτρέμ, ο οποίος περιμένει την προετοιμασία της Κολωνίας, κρατώντας όμως όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι.

Στο προ δεκαπενθημέρου σημείωμα του SPORT24 αναφορικά με την καταγραφή των πεπραγμένων των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στη Γερμανία, σημειώνονταν επακριβώς το στάτους του Δημήτρη Λημνιού στην Κολωνία. Η μόνη παράμετρος, αλλά πολύ σημαντική, που δεν είχε συνυπολογιστεί αφορούσε την έκβαση των μπαράζ για μια θέση στην Bundesliga της επόμενης σεζόν, με τους «τράγους» να την κρατάνε επικρατώντας της Χόλσταϊν Κίελ.

Η παραμονή της Κολωνίας ωφέλησε τον Λημνιό

Κάτι που πέραν των υπολοίπων, είχε θετικό αντίκτυπο και στην… τσέπη του Ελληνα εξτρέμ, μιας και έτσι διατήρησε ανέγγιχτες τις απολαβές του, οι οποίες για την επόμενη χρονιά είναι 660.000 ευρώ, με το ποσό να αυξάνεται στις δύο τελευταίες του συμβολαίου του (κατά μέσο όρο στην τετραετία, οι ετήσιες απολαβές του είναι 750.000 ευρώ), αποφεύγοντας έτσι το γερό «ψαλίδι» που θα προκαλούσε ο υποβιβασμός (σ.σ. θα τον έφερνε λίγο πιο κάτω από τις 400.000 ευρώ).

Από εκεί και πέρα, σαφές είναι ότι ο πρώτος του χρόνος στην Γερμανία δεν κύλησε θετικά, οπότε εύλογα έχουν τεθεί ερωτηματικά αναφορικά με το στάτους του. Ένας προφανώς από τους λόγους που τις τελευταίες εντάθηκε η φημολογία περί ενδιαφέροντος του Ραζβάν Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές επιστροφής του Λημνιού στην Τούμπα.

Μέχρι να αποσαφηνιστούν οι σκέψεις και οι προθέσεις των ιθυνόντων του Δικεφάλου και να ξεφύγουν από το επίπεδο της φιλολογίας, το δεδομένο είναι πως ούτε ο Λημνιός, ούτε το περιβάλλον του, ούτε οι εκπρόσωποί του, αλλά ούτε και κανείς από την Κολωνία έχουν γίνει δέκτες οποιασδήποτε κρούσης, νύξης, επαφής εκ μέρους του Λουτσέσκου ή του ΠΑΟΚ.

Επιπρόσθετα, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση εκ μέρους του γερμανικού club που να υποδηλώνει αλλαγή στάτους του Λημνιού. Χωρίς να υπάρχει – ως τώρα τουλάχιστον – επίδραση ούτε και από την αλλαγή στη θέση του αθλητικού διευθυντή, αφού η αποχώρηση του Χορστ Χελντ από το πόστο καλύφθηκε εσωτερικά, με αναβάθμιση δηλαδή του μέχρι πρότινος μέλους του Δ.Σ., Γιεργκ Γιάκομπς.

Ούτε καπνός, ούτε φωτιά για ΠΑΟΚ

Με τα μέχρι στιγμής λοιπόν δεδομένα, ο Λημνιός επιστρέφει στην Κολωνία στα τέλη Ιουνίου προκειμένου να ενταχθεί στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν, η οποία ξεκινάει στις 2 Ιουλίου. Προετοιμασία η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον νέο τεχνικό, τον Στέφεν Μπάουμγκαρτ, ο οποίος στις 11 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι θα ήταν ο νέος κόουτς των «τράγων» ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα αγωνίζονταν και ενόσω τα ηνία είχε αναλάβει ο – εξ αρχής υπηρεσιακός και με deadline στον πάγκο το τέλος της περασμένης σεζόν - σε ρόλο καμικάζι προκειμένου να αποφευχθεί ο υποβιβασμός, Φρίντχελμ Φούνκελ.

Εύλογα η προτεραιότητα του διεθνή εξτρέμ είναι να αξιολογηθεί από τον νέο προπονητή και έτσι να παραμείνει, αν είναι δυνατόν αναβαθμισμένος, στην Κολωνία. Αξιολόγηση που προφανώς είναι ζητούμενο και του ίδιου του Μπάουγμκαρτ, οπότε χρονικά το νωρίτερο των όποιων, αρχικών κρίσεων τοποθετείται στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα, αν το στάτους του Λημνιού δεν αλλάξει, τότε προφανώς θα αναζητηθούν εναλλακτικές επιλογές. Κύριο ζητούμενο να εξασφαλιστεί χρόνος συμμετοχής, ιδεατό σενάριο η παραμονή του διεθνή εξτρέμ στο εξωτερικό, χωρίς όμως παράλληλα να κλείνονται πόρτες, πόσο μάλλον αν αυτές είναι γνωστές.

Κάτι που όμως, τη δεδομένη στιγμή δεν συνεπάγεται όχι… φωτιά, αλλά έστω ούτε καπνού στα περί ΠΑΟΚ σενάριο. Στο τέλος τέλος, αυτά είναι σενάρια που αν επιβεβαιωθούν, θα επιβεβαιωθούν εμπράκτως μόνο από τις κινήσεις και τις πράξεις των ανθρώπων του Δικεφάλου. Και μέχρι στιγμής, ακινησία.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ