CHAMPIONS LEAGUE

Λιλ - Τσέλσι 1-2: Με τον αέρα της πρωταθλήτριας στα προημιτελικά

Ζορζίνιο και Πούλισικ πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι
Ζορζίνιο και Πούλισικ πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι © 2022 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Τσέλσι αν και βρέθηκε να χάνει από τη Λιλ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με γκολ από τους Πούλισικ και Αθπιλικουέτα, να φτάσει στη νίκη με 2-1 και να κλείσει θέση στα προημιτελικά του Champions League.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι εδώ. Η Τσέλσι κέρδισε και στη Γαλλία τη Λιλ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Οι παίκτες του Τούχελ αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με γκολ από τους Πούλισικ και Αθπιλικουέτα και να φτάσουν και σε δεύτερη νίκη επί των Γάλλων.

Η Λιλ που έπαιξε καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στάθηκε άτυχη καθώς είχε κλασική ευκαιρία και δοκάρι σε καίριο σημείο του αγώνα ενώ οι μπλε βρήκαν το δεύτερο γκολ που τους έδωσε εν τέλει και τη νίκη με αρκετή δόση τύχης.

Καλύτερα στο ματς η Λιλ

Η Λιλ γνώριζε πως είχε να ανέβει ένα γολγοθά αν ήθελε να πάρει την πρόκριση καθώς το εις βάρος της 2-0 στο Λονδίνο δεν άφηνε περιθώρια στους Γάλλους. Για αυτό και έπαιξαν φουλ επίθεση από την αρχή της αναμέτρησης με τους Γιλμάζ και Ντέιβιντ να παίζουν ως δίδυμο στην επίθεση.

Οι Γάλλοι πήραν από την αρχή του αγώνα τα ηνία της αναμέτρησης, πίεσαν την εστία του Μεντί αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία των μπλε. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 11' με τον Γιλμάζ να εκτελεί ένα φάουλ εκτός περιοχής και τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Μεντί.

Το γκολ που έψαχναν οι "λιλουά" ήρθε στο 38' με εκτέλεση πέναλτι του Γιλμάζ. Συγκεκριμένα στο 34' ο Ζορζίνιο έκανε χέρι στην προσπάθεια του να κόψει τη μπάλα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν είχε την παράβαση και χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Τούρκος φορ ανέλαβε την ευθύνη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Λιλ.

Παρότι το μομέντουμ της αναμέτρησης ήταν με τη Λιλ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να πετύχει ένα ακόμη τέρμα μέχρι την ανάπαυλα και μάλιστα δεν κράτησε ούτε το υπέρ της 1-0.

Στην πρώτη φάση που έκαναν οι μπλε κατάφεραν να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση. Ο Ζορζίνιο με μια υπέροχη κάθετη πάσα έκοψε την άμυνα της Λιλ στα δύο, πέρασε τη μπάλα στον Πούλισικ που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα και να ισοφαρίσει σε 1-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Δοκάρι η Λιλ, προβάδισμα η Τσέλσι

Η Λιλ μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ και να δώσει άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση στο 52' όταν ο Γιλμάζ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μεντί. Η Τσέλσι απάντησε με σουτ του Ρίντιγκερ στο 60' το οποίο είχε την ίδια κατάληξη.

Οι Γάλλοι στάθηκαν και άτυχοι στο 63' καθώς ο Τσέκα σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μεντί σε σέντρα από τα δεξιά και έτσι η Λιλ δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1 και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ότι δεν κατάφερε η Λιλ όμως το πέτυχε η Τσέλσι με αρκετή δόση τύχης στο 71'. Ο Μάουντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Αθπιλικουέτα με το γόνατο να βρίσκει τη μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-2 των μπλε το οποίο ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση για την ομάδα του Τούχελ.

ΛΙΛ: Ζαρντίμ, Τσελίκ (60' Ουέα), Τζαλό, Μπότμαν (60' Ονανά), Γκούντμουντσον (78' Μπράνταριτς), Φόντε, Μπαμπά (78' Γκόμες), Τσέκα, Ντέιβιντ (78' Μπεν Αφρά), Γιλμάζ, Αντρέ.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Κρίστενσεν (33' Τσάλομπα), Ζορζίνιο (73' Λόφτους-Τσικ), Τιάγκο Σίλβα, Καντέ, Κόβατσιτς (46' Μάουντ), Πούλισικ (73' Λουκάκου), Χάβερτς (83' Ζιγιές).

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Μπάγερν
  • Λίβερπουλ
  • Ρεάλ
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Μπενφίκα
  • Ατλέτικο
  • Τσέλσι
  • Βιγιαρεάλ

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16:

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ