LIGUE 1

Ligue 1: Παρί και Μαρσέιγ γλίτωσαν στις καθυστερήσεις το στραπάτσο, ανατροπή για Μονακό

Ο Λιονέλ Μέσι της Παρί σε στιγμιότυπο κόντρα στη Λοριάν για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Μουστουάρ", Λοριάν | Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι της Παρί σε στιγμιότυπο κόντρα στη Λοριάν για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Μουστουάρ", Λοριάν | Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 JEREMIAS GONZALEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Παρί γλίτωσε στις καθυστερήσεις την ήττα στην έδρα της Λοριάν, η οποία μετρούσε 8 σερί ήττες μέχρι αυτό το παιχνίδι. Μπήκε αλλαγή και αποβλήθηκε ο Ράμος. Στο 90+8' έσωσε το βαθμό η Μαρσέιγ κόντρα στη Ρεμς. Η Μονακό νίκησε με ανατροπή τη Ρεν, απώλεια για Λιόν.

Η Λοριάν είχε 8 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και 12 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη. Η Παρί είχε 10 παιχνίδια εντός των συνόρων χωρίς ήττα και 30 βαθμούς περισσότερους. Γι' αυτό και το 1-1 στο "Μουστουάρ" είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τη Ligue 1, παρά τις απουσίες των πρωταθλητών χειμώνα έπειτα από 19 αγωνιστικές.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Μάρκο Βεράτι είναι τιμωρημένοι, ο Νεϊμαρ τραυματίας μεταξύ άλλων, ομως ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχε να επιλέξει από πληθώρα παικτών και το έπραξε. Μία αντεπίθεση στο 40' κι ένα όμορφο σουτ του Τομά Μονκοντουί ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ανησυχία στους Παριζιάνους.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε δοκάρι νωρίτερα και ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου των φιλοξενουμένων, την ώρα που οι γηπεδούχοι με τον Ενζό λε Φεέ από αριστερά έκαναν... πάρτι. Η κατοχή της μπάλας ήταν σταθερά άνω του 75% υπέρ της Παρί, όμως οι παίκτες του Κριστόφ Πελισιέρ είχαν περισσότερες τελικές και ευνοήθηκαν και από τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος πέρασε στον αγώνα στο ημίχρονο και δέχθηκε κίτρινες κάρτες στο 81' και στο 85'. Παρ' όλα αυτά, ο Μάουρο Ικάρντι έσωσε τους Παριζιάνους στο τέλος και με κοντινή κεφαλιά απέτρεψε την ήττα.

Η Μαρσέιγ απέφυγε κι αυτή τα χειρότερα στις καθυστερήσεις, αλλά ακόμα πιο αργοπορημένα. Το 1-1 στο "Βελοντρόμ" με αντίπαλο τη Ρεμς ήρθε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, με εκτέλεση πέναλτι του Ντμιτρί Παγέτ, ο οποίος πανηγύρισε φορώντας ένα σκουφάκι του Άγιου Βασίλη. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, όμως η υπεροχή τους ήταν ανούσια, αφού δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία, η οποία παρατάχθηκε με τον Τάσο Δώνη εκτός αποστολής, κατόρθωσε να προηγηθεί στο 75' με τον Ουγκό Εκιτί, που είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα. Η αποβολή μιας άλλης αλλαγής, του Σεχ Ντιένγκ της Μαρσέιγ αυτήν τη φορά, έμοιαζε να οριστικοποιεί την κατάσταση, όμως όλοι υπολόγιζαν χωρίς τον... Αντριού Γκραβιγιόν. Ο αμυντικός της Ρεμς έκανε πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (και αποβλήθηκε για τη διαμαρτυρία) και ύστερα από τρίλεπτες διαβουλεύσεις ήρθε το γκολ της ισοφάρισης.

Η Λιόν τα βρήκε ξανά σκούρα και έμεινε στην τέταρτη διαδοχική ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις, αυτήν τη φορά με ομάδα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τη Μετς. Το 1-1 στο "Γκρουπάμα" ήρθε έπειτα από έναν αγώνα που οι "γκον" δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και το πλήρωσαν. Μέσα σε δύο λεπτά ο Καστεγιό Λουκεμπά τους έδωσε προβάδισμα και ο Μπουμπακάρ Τραορέ τους το πήρε και στη συνέχεια η ομάδα του Πέτερ Μπος απέτυχε να ξανασκοράρει, με συνέπεια να παραμένει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Η Μονακό βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο και τελικά νίκησε με 2-1 τη Ρεν, συνεχίζοντας την αντεπίθεση διαρκείας που τη βρίσκει πλέον κοντά στις θέσεις του Champions League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μαρτέν Τεριέ στο 16', όμως οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν το ρυθμό τους και ισοφάρισαν στο 35' με πέναλτι του Γουισάμ Μπεν Γεντέρ. Οι παίκτες του Νίκο Κόβατς πήραν τον έλεγχο, βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Κέβιν Φόλαντ στο 2ο ημίχρονο και στη συνέχεια έκοψαν το ρυθμό του αγώνα, ώστε να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΛΙΟΝ ΜΑΡΣΕΙΓ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ