LIGUE 1

Ligue 1: Παράταση στέψης για την Παρί, ανατροπή από Μαρσέιγ

Οι παίκτες της Παρί πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ανζέ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Ρεϊμόν Κοπά", Ανζέ | Τετάρτη 20 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Παρί πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ανζέ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Ρεϊμόν Κοπά", Ανζέ | Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 © 2022 JEREMIAS GONZALEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Παρί έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ανζέ, όμως η Μαρσέιγ δεν της έκανε τη χάρη να τη στέψει πρωταθλήτρια, αφού έστω και δύσκολα νίκησε τη Ναντ για την 33η αγωνιστική της Ligue 1.

Η Παρί δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο "Ρεϊμόν Κοπά" απέναντι στην Ανζέ, ακόμα κι αν παρατάχθηκε χωρίς τους Λιονέλ Μέσι (πρόβλημα στον αχίλλειο), Νεϊμάρ (τιμωρημένος) και Μάουρο Ικάρντι (χτύπησε στο ζέσταμα). Πήρε τη νίκη με 3-0 για την 33η αγωνιστική της Ligue 1 και περίμενε ένα "δώρο" από το "Βελοντρόμ" που δεν ήρθε.

Κιλιάν Εμπαπέ και Σέρχιο Ράμος φρόντισαν να κλειδώσουν από το 1ο ημίχρονο τη νίκη των Παριζιάνων, που είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ, χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση. Εξάλλου, η ενδεκάδα ανάγκης και η περίεργη διάταξη μπέρδεψε σε κάποιες περιπτώσεις τους παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Όταν σκόραρε κι ο Μαρκίνιος πάντως, όλοι στράφηκαν προς τη... Μασσαλία.

Η Μαρσέιγ με απώλεια θα έστεφε πρωταθλήτρια μαθηματικά την Παρί για 10η φορά στην ιστορία της. Η Ναντ φρόντισε να τη δυσκολέψει, αφού κι αυτή είχε στόχο, κυνηγούσε ένα ευρωπαϊκό "εισιτήριο. Το τελικό 3-2 ήρθε έπειτα από ανατροπή των γηπεδούχων, που στηρίχθηκαν σε δύο πέναλτι του Ντμιτρί Παγέτ και το νικητήριο γκολ του Αμίν Χαρίτ στο 75'. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι πάντως ήταν σαφώς ανώτερη και βρέθηκε να χάνει με 0-1 και 1-2 στο 1ο ημίχρονο από τις δύο μοναδικές τελικές των "καναρινιών" σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Στο ντέρμπι του Champions League, η Στρασμπούρ επικράτησε με 2-1 της Ρεν στο "Μεϊνό" και την έπιασε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, πήραν προβάδισμα μόλις στο 4' με τον Χαμπιμπού Ντιαλό και σπάνια έχασαν τον έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια και το πλήρωσαν, με εξαίρεση τη φάση του 54ου λεπτού, όταν ο Μαρτέν Τεριέ έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα. Η χαρά κράτησε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι ο Λουντοβίκ Αζόρκ να ανακτήσει το προβάδισμα για την ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν.

Ο θρίαμβος επί της Μπορντό αποδείχθηκε ευχάριστη παρένθεση για τη Λιόν, η οποία επέστρεψε στα ανεπιτυχή αποτελέσματα με την ήττα της 1-2 από την Μπρεστ στο "Φρανσίς λε Μπλε", η οποία την αφήνει 7 βαθμούς μακριά από την 5η θέση και τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια". Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το κακό 1ο ημίχρονο των "γκον" και πήραν κεφάλι στο σκορ με πέναλτι του Στεβ Μουνιέ. Στο 2ο ημίχρονο οι παίκτες του Πέτερ Μπος ήταν καταιγιστικοί αλλά και άστοχοι, βρήκαν την ισοφάριση με τον Μουσά Ντεμπελέ, όμως δύο λεπτά αργότερα, στο 74' από ένα κόρνερ δέχθηκαν γκολ από τον Ιρβίν Καρντονά και δεν κατάφεραν να απαντήσουν ξανά.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΛΙΟΝ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ