LIGUE 1

Ligue 1: Άλμα για Champions League από Μονακό, ήττα για Λιλ

Οι παίκτες της Μονακό πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Λουί Ντε", Μόντε Κάρλο | Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Μονακό πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Λουί Ντε", Μόντε Κάρλο | Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 © 2021 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Η Μονακό έψαχνε την προσπέραση κόντρα στη Νις και τη βρήκε με το 1-0 στο Μόντε Κάρλο για την 33η αγωνιστική της Ligue 1. Η Ρεμς υπέταξε τη Λιλ στις καθυστερήσεις.

Η αντεπίθεση της Μονακό στο 2ο γύρο της Ligue 1 την έκανε να ονειρεύεται ακόμα και το Champions League, όμως όλα σχετίζονται με τον αγώνα κόντρα στη Νις. Η νίκη με 1-0 στο "Λουί Ντε" για την 33η αγωνιστική όχι μόνο έδωσε τρεις βαθμούς στους Μονεγάσκους, τους έφερε και πάνω από την αντίπαλό τους στην κούρσα του "σεντονιού".

Η Μονακό έπαιξε πιο συγκροτημένα και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ντέρμπι της Κυανής Ακτής. Δικαιώθηκε στο τέλος του 1ου μέρους, όταν ο Αλεκσάντρ Γκολοβίν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 2ο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι παραχώρησαν μέρος της κυριαρχίας τους, προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα όπου είχαν δοκάρι με τον Γουισάμ Μπεν Γεντέρ και τελικά κράτησαν το 1-0 μέχρι τέλους.

Σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να φέρει αντιμέτωπους δύο Έλληνες όμως αμφότεροι ήταν εκτός αποστολής), η Ρεμς του Τάσου Δώνη επικράτησε στο τέλος με 2-1 της Λιλ του Ορέστη Καρνέζη, αποτέλεσμα που αφήνει τους απερχόμενους πρωταθλητές Γαλλίας μακριά από τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια". Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία άρχισε καλύτερα στον αγώνα, βρήκε το γκολ με τον Μάρσαλ Μουνέτσι στο 1ο μέρος, όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στην πίεση των "λιλουά". Τα σουτ από κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου έφεραν τελικά αποτέλεσμα στο 57', όταν ο Ρενάτσο Σάντσες έπιασε ένα τέτοιο από τα 30 μέτρα και ισοφάρισε. Όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν την ανατροπή, όμως στις καθυστερήσεις ο Γιουνίς Αμπντελχαμίντ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ