ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λεβερκούζεν - Στουτγκάρδη 3-2: Μία κεφαλιά στο 90' έστειλε την ομάδα του Αλόνσο στους "4" του DFB-Pokal

Ο Ρόμπερτ Άντριχ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του στην Λεβερκούζεν γκολ κόντρα στην Στουτγκάρδη | 6 Φεβρουαρίου 2024
Ο Ρόμπερτ Άντριχ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του στην Λεβερκούζεν γκολ κόντρα στην Στουτγκάρδη | 6 Φεβρουαρίου 2024 @2024 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Μία χρυσή κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού της, Τα, στο 90ο λεπτό, χάρισε στην Λεβερκούζεν τη νίκη με 3-2 επί της Στουτγκάρδης που την έστειλε στα ημιτελικά του DFB-Pokal.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν πραγματοποιεί ξέφρενη πορεία στην Bundesliga έχοντας ως πολύ μεγάλο στόχο να κατακτήσει τον πρώτο πρωταθληματικό τίτλο της ιστορίας της, την ίδια ώρα όμως δεν αδιαφορεί και για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό: το Κύπελλο.

Αυτό το έδειξε το βράδυ της Τρίτης (06/02) όπου μετά από ένα συναρπαστικό ματς υπέταξε με 3-2 την Στουτγκάρδη και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί που περιμένουν ήδη η Φορτούνα του Χρήστου Τζόλη και η Κάιζερσλαουτερν και απομένει μία εκ των Ζααρμπρίκεν - Γκλάντμπαχ για να συνθέσει το παζλ της τετράδας.

Σημειώνεται πως οι "ασπιρίνες" βρήκαν δίχτυα για 30ο διαδοχικό παιχνίδι τους στο DFB-Pokal, αριθμός που συνιστά ρεκόρ για το σύλλογο, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να αρχίζει πλέον να μετράει αντίστροφα για το απόλυτο κρας-τεστ που ακολουθεί, το ντέρμπι κορυφής με την Μπάγερν στην "Bay Arena".

Το ματς

Η Στουτγκάρδη αιφνιδίασε την Λεβερκούζεν ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό, με κεφαλιά του Αντόν μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τη συνέχει να βρίσκει την πρωτοπόρο της Bundesliga να ασκεί πίεση μέσω της κατοχής της μπάλας (62% στο πρώτο μέρος) αλλά να αδυνατεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (7-4 οι τελικές, 2-2 εντός εστίας) μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια.

Αυτό το πέτυχε λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 50' με το ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ του Άντριχ εκτός περιοχής, με το 1-1 να δημιουργεί άλλα δεδομένα στο παιχνίδι και να κάνει και τις δύο ομάδες πιο επιθετικές.

Γεγονός που οδήγησε στην επίτευξη δύο ακόμη γκολ, ένα για κάθε πλευρά. Οι Σουηβοί "χτύπησαν" πρώτοι στο 58ο λεπτό με εξαιρετική εκτέλεση του Φούχριχ εντός περιοχής ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 66' με πλασέ του Αντλί έπειτα από πανέξυπνη κάθετη μπαλιά που είχε δεχτεί από τον Βιρτς.

Με το ματς να έχει μπει στην τελική ευθεία και να είναι στο 2-2, όλα έδειχναν παράταση από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες έμοιαζαν ιδιαίτερα συγκεντρωμένες στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, όμως στο τελευταίο λεπτό μίλησε η κλάση των παικτών του Τσάμπι Αλόνσο, που τους έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στην κορυφή της βαθμολογίας της Γερμανίας.

Εκεί, ο Βιρτς ντύθηκε εκ νέου δημιουργός βγάζοντας έξοχη σέντρα στην πλάτη της άμυνας της Στουτγκάρδης και ο προωθημένος Τα έπιασε σκαστή κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Νίμπελ και να υπογράψει μία σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του στους "4" του Κυπέλλου Γερμανίας.

  • ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Κόβαρ, Ταπσόμπα, Τα, Ινκαπιέ, Φρίμπονγκ (90' Στάνισιτς), Τζάκα, Άντριχ, Γκριμάλντο, Χόφμαν (64' Αντλί), Βιρτς (90' Χόφμαν) , Σικ (64' Ιγκλέσιας)
  • ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Νίμπελ, Αντόν, Βάγκνομαν, Στίλερ, Μίτελσταντ (70' Στεργίου), Μιλότ (62' Λέβελινγκ), Κάρατσορ, Ίτο, Ουντάβ, Φούχριχ (79' Νταχούντ), Ρουαγιάλτ

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Ζανκτ Πάουλι - Φορτούνα 3-4 πέν., 2-2 παρ., 1-1 κ.α. (60' Χάρτελ, 120+1' Μπουχαλφά / 38' Φερμέι, 99' Τανάκα)
  • Χέρτα - Καϊζερσλάουτερν 1-3 (90+5' Ρίζε / 5' Ελβέντι, 38' Τάχι, 69' Κάλοτς)
  • Λεβερκούζεν - Στουτγκάρδη 3-2 (50' Άντριχ, 66' Αντλί, 90' Τα / 11' Αντόν, 58' Φούχριχ)
  • 07/02 21:45 Ζααρμπρίκεν - Γκλάντμπαχ
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ