CHAMPIONS LEAGUE

Λεβερκούζεν - Πόρτο 0-3: Περίπατος για τους δράκους και άλμα για την 2η θέση

Λεβερκούζεν - Πόρτο 0-3: Περίπατος για τους δράκους και άλμα για την 2η θέση
@2022 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Η Πόρτο πήρε τεράστιο τρίποντο στην "Μπάι Αρένα" απέναντι στην Λεβερκούζεν επικρατώντας με 3-0 που την φέρνει σε θέση ισχύος έναντι των ασπιρίνων αλλά και της Ατλέτικο στη μάχη της εισόδου στους "16" του Champions League.

Άλμα για την 2η θέση μέσα στην Γερμανία! Η Πόρτο ήταν εντυπωσιακή στην "Μπάι Αρένα" κόντρα στην Λεβερκούζεν και με ένα πειστικό 3-0 πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη στον 2ο όμιλο του Champions League, που την έφερε μόνη στη 2η θέση και της δίνει σημαντικό αβαντάζ στη μάχη της πρόκρισης για τα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο αφού μόλις στο 6ο λεπτό πήρε το προβάδισμα, με τον Ντιόγκο Κόστα να κάνει το βολέ και τον Γκαλένο να σταματάει τη μπάλα με τέλειο κοντρόλ, για να αρχίσει μία απίστευτη κούρσα που ολοκληρώθηκε με ένα άψογο πλασέ απέναντι στον Χραντέτσκι (0-1).

Δέκα λεπτά αργότερα η Λεβερκούζεν είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα όμως βρήκε σε.. τείχος που το όρθωσε ο Ντιόγκο Κόστα, με τον κίπερ της Πόρτο να εμπνέεται από την απόκρουση πέναλτι που έκανε στο ματς της περασμένης εβδομάδας στο "Ντραγκάο" απέναντι στον Σικ και να σταματάει και τον Ντεμιρμπάι, κρατώντας το προβάδισμα των δράκων.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η Λεβερκούζεν πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν την βρήκε παρά τις ευκαιρίες που είχε για να το κάνει, για να "τιμωρηθεί" σκληρά στο δεύτερο μέρος, με την Πόρτο να είναι αμείλικτη και να κάνει γκολ κάθε φάση που έφτιαξε στην αντίπαλη περιοχή.

Πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γκαλένο που κέρδισε δύο πέναλτι και ο Ταρεμί, ο οποίος έκανε αρχικά το 2-0 στο 53ο λεπτό και το 3-0 στο 64', για να υπογράψει με την ψυχραιμία του από την άσπρη βούλα μία άκρως σημαντική νίκη για την Πόρτο, στην προσπάθειά της να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Κοσούνου (69' Ταπσόμπα), Τα, Ινκαιπιέ, Μπάκερ, Αράνγκις, Ντεμιρμπάι, Αντλί (57' Παουλίνιο), Ντιαμπί (88' Φοσού-Μενσά), Χάντσον-Οντόι (69' Χλόζεκ) Σικ

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (46' Εβάνιλσον), Καρντόσο, Κάρμο, Σανούσι, Οτάβιο, Ουρίμπε (85' Φόλια), Εουστάκιο (90' Μαρτίνες_, Πεπέ, Γκαλένο (85' Μπόργκες), Ταρεμί (90' Λόαντερ)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

  • Ατλέτικο - Μπριζ 0-0
  • Λεβερκούζεν - Πόρτο 0-3 (6' Γκαλένο, 53' πεν. 64' πεν. Ταρεμί)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

  • 26/10 19:45 Μπριζ - Πόρτο
  • 26/10 22:00 Ατλέτικο - Λεβερκούζεν

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 01/11 19:45 Λεβερκούζεν - Μπριζ
  • 01/11 19:45 Πόρτο - Ατλέτικο
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ