BUNDESLIGA

Λεβερκούζεν: Η συμμετοχή του Τσάμπι Αλόνσο σε δύο ιστορικά ρεκόρ της Bundesliga κι ο "εγκέφαλος" πίσω από αυτά

Λεβερκούζεν: Η συμμετοχή του Τσάμπι Αλόνσο σε δύο ιστορικά ρεκόρ της Bundesliga κι ο "εγκέφαλος" πίσω από αυτά
Ο Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της Λεβερκούζεν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League @2023 AP IMAGES/MANU FERNAANDEZ

Ο μαέστρος, Τσάμπι Αλόνσο, της καλοκουρδισμένης μηχανής που ακούει στο όνομα Λεβερκούζεν και ο "εγκέφαλος" του παιχνιδιού του γερμανικού συλλόγου.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει στρέψει πάνω της όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη φέτος με τις εμφανίσεις που κάνει σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να αποδίδεται στον Τσάμπι Αλόνσο.

Τον άνθρωπο που μέσω του συνδυασμού δύο διαφορετικών σχολών, του άμεσου στυλ παιχνιδιού (γερμανική σχολή) και του συνδυαστικού ποδοσφαίρου κατοχής (ισπανική σχολή), έχει καταφέρει να ισοφαρίσει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ, το οποίο έμοιαζε δύσκολο, έως απίθανο, να το "πιάσει" άλλη ομάδα.

Η Λεβερκούζεν μετράει σε 11 αναμετρήσεις στην Bundesliga 10 νίκες και 1 ισοπαλία, αυτή εκτός έδρας κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με 2-2. Έχοντας συγκεντρώσει 31 πόντους μετά από τις 11 πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, ο γερμανικός σύλλογος ισοφάρισε το ρεκόρ των Βαυαρών, οι οποίοι τη σεζόν 2015/2016 είχαν κάνει με, επίσης, 31 βαθμούς το καλύτερο ξεκίνημα ομάδας στη Γερμανία.

Το οξύμωρο της υπόθεσης και σατανική σύμπτωση, είναι το γεγονός ότι ο Τσάμπι Αλόνσο συνδέεται και με τα δύο ιστορικά επιτεύγματα, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2015/2016 φορούσε τη φανέλα της Μπάγερν, ενώ τώρα αποτελεί τον προπονητή της Λεβερκούζεν.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει βασίσει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του στον πρώην αρχηγό της Άρσεναλ, Γκράνιτ Τσάκα, με τον Ελβετό ποδοσφαιριστή να αποτελεί τον "εγκέφαλο" της Λεβερκούζεν και τον λόγο που η γερμανική μεσαία γραμμή λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.

Ο Αλόνσο έχει δώσει τα κλειδιά στον Τσάκα και αυτός τον βγάζει ασπροπρόσωπο, αφού είναι πρώτος τόσο στις επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο (216), όσο και στις προωθητικές πάσες (119), ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στα 7 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Επίσης, βρίσκεται στην κορυφή της Bundesliga στους παίκτες που έχουν τις περισσότερες εύστοχες πάσες στο αντίπαλο μισό (559), ενώ η διορατικότητα και ο υψηλός ποδοσφαιρικός δείκτης νοημοσύνης του, τον φέρνουν στην 8η θέση στις επιτυχημένες πάσες (15) στη μεγάλη περιοχή των ομάδων που έρχονται αντιμέτωπες με τη Λεβερκούζεν.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ