LA LIGA

Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 3-3: Γκέλα στη γκέλα και αντίο τίτλος για τον Μέσι και την παρέα του

Από την αναμέτρηση της Λεβάντε με την Μπαρτσελόνα για την 36η αγωνιστική της La Liga
Από την αναμέτρηση της Λεβάντε με την Μπαρτσελόνα για την 36η αγωνιστική της La Liga AP

Η Μπαρτσελόνα, αν και προηγήθηκε δύο φορές εκτός έδρας της Λεβάντε, τελικά αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 και είδε τις ελπίδες που είχε για κατάκτηση του τίτλου να χάνονται.

Αντίο στις όποιες πιθανότητες είχε για κατάκτηση του φετινού τίτλου είπε την Τρίτη το βράδυ η Μπαρτσελόνα μετά το ισόπαλο 3-3 εκτός έδρας με τη Λεβάντε. Ο Μέσι και η παρέα του έδωσαν την ευκαιρία στην Ατλέτικο να ξεφύγει και να πάει στο +4 δύο αγωνιστικές πριν το τέλος αρκεί να κερδίσει την Τετάρτη (12/5) την Σοσιεδάδ. Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία μετά το ισόπαλο ματς με την Ατλέτικο εντός έδρας πριν λίγες μέρες.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές στην αναμέτρηση, αρχικά με 0-2 και εν συνεχεία με 2-3 και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το 83'. Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν αρχικά σε 2-2 και εν συνεχεία σε 3-3 και να κόψουν δύο πολύτιμους βαθμούς από την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ στο 25' με πανέμορφο τέρμα του Λιονέλ Μέσι με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Στο 34' η Μπαρτσελόνα βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά με τον Μέσι να δίνει στον Ντεμπελέ αυτός έκανε την πάσα προς τον Πέδρι ο οποίος σούταρε σε κενή εστία για το 0-2. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεβάντε ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να βρει δύο γκολ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αρχικά στο 57' ο Μελέρο με κεφαλιά νίκησε τον Τερ Στένγκεν για να μειώσει σε 1-2 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μοράλες με υπέροχο διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-2.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα με σουτ του Ντεμπελέ μέσα από την περιοχή σε μια φάση όμως που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στην αρχή της φάσης του Γκριεζμάν αλλά τελικά το γκολ μέτρησε.

Η Λεβάντε όμως ήταν αυτή που είπε την τελευταία κουβέντα όταν στο 83' ο Τόνο έκανε όμορφη ενέργεια από τα δεξιά και παράλληλη μπαλιά προς τον Σέρχιο Λεόν που είχε περάσει ως αλλαγή και αυτός έγραψε το 3-3 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Αίτορ, Μιραμόν (75' Κόκε), Βέζο, Ντουάρτε (61' Μάλσα), Τόνο, Ντε Φρούτος, Μελέρο, Ρομπέρτο Σοάρεζ, Μπάρντι (61' Ντάνι Γκόμες), Σαλβαδόρ (75' Σέρχιο Λεόν), Μοράλες (90' Κοτσορασβίλι).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο (46' Ρομπέρτο), Πικέ, Λενγκλέ, Μπουσκέτς, Ντεμπελέ (82' Ντεστ), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (74' Όσκαρ Μινγκέθα), Ζόρντι Άλμπα, Γκριεζμάν (81' Μπρέθγουειτ), Μέσι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 11 Μαΐου

Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 3-3 (57' Μελέρο, 59' Μοράλες, 83' Σέρχιο Λεόν/25' Μέσι, 34' Πέδρι, 64' Ντεμπελέ)

Οσασούνα - Κάντιθ 3-2 (38'-75' Μπούντιμιρ, 86' Τόρες/49' Σάπονιτς, 90+1' Περέα)

Έλτσε - Αλαβές 0-2 (40' Χοσελού, 54' Λούις Ριόχα)

Τετάρτη 12 Μαΐου

20:00 Σεβίλλη - Βαλένθια

21:00 Θέλτα - Χετάφε

21:00 Ουέσκα - Αθλέτικ Μπιλμπάο

23:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ

Πέμπτη 13 Μαΐου

20:00 Βαγιαδολίδ - Βιγιαρεάλ

21:00 Έιμπαρ - Μπέτις

23:00 Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ