ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 3-2: Οι Βοιωτοί έβαλαν δύσκολα στους ερυθρόλευκους, ανοιχτή η πρόκριση

Αλγκασίμ Μπα και Νίκας μάχονται στο Λεβαδειακός - Ολυμπιακός
Αλγκασίμ Μπα και Νίκας μάχονται στο Λεβαδειακός - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, επικράτησε 3-2 στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας και η πρόκριση στα προημιτελικά πλέον θα κριθεί στη ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Πολέτο (3'), Παναγιώτου (6') και Δούμτσιος (61') τα γκολ για τους γηπεδούχους, Σεμέδο (26') και Λόπες (63') για τους ερυθρόλευκους.

Έκπληξη είχε η πρώτη μάχη για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στο Λεβαδειακό και τον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά. Οι Βοιωτοί επικράτησαν 3-2 των ερυθρόλευκων και έχουν τον προβάδισμα, αν και τους περιμένει δύσκολη ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τα εκτός έδρας γκολ να βρίσκονται σε ισχύ.

Ο Λεβαδειακός δυσκόλευσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με αρκετές αλλαγές. Ο Πολέτο (3') άνοιξε το σκορ, ενώ ο Παναγιώτου στο 6' έκανε το 2-0. Ο Σεμέδο μείωσε στο 26' για να κάνει ο Δούμτσιος στο 61' το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λόπες στο 63'.

Το τριήμερο 21-22-23 Δεκεμβρίου θα γίνει ο δεύτερος αγώνας στο Φάληρο. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού σε εγχώριες διοργανώσεις.

Δυναμικό ξεκίνημα από τον Λεβαδειακό με δύο γκολ

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές. Ο Ρούμπεν Σεμέδο επέστρεψε σε επίσημο παιχνίδι, ενώ βασικοί ξεκίνησαν οι Αποστολόπουλος και Αλγκασίμ Μπα από τη β΄ομάδα, όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος. Με αλλαγές παρατάχθηκε και ο Λεβαδειακός.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Πολέτο έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια, από τα αριστερά πάτησε περιοχή, απέφυγε τον Κούντε και πλάσαρε τον Κρίστινσον για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να συνέλθει και δεν άργησε η στιγμή που ο Λεβαδειακός θέλησε να το εκμεταλλευτεί για δεύτερη φορά. Ο Παναγιώτου εκτέλεσε απευθείας ένα κόρνερ από τα δεξιά, αιφνιδίασε τον Κρίστινσον με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Μείωσε ο Σεμέδο που επέστρεψε στο σκοράρισμα

Μετά το 10ο λεπτό ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του. Στο 16΄ο Τικίνιο έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κούντε με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 17' ο Βραζιλιάνος επιθετικός αστόχησε από κοντά, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βρουσάι πάτησε περιοχή, αλλά κόπηκε από τον Παναγιώτου πριν να γίνει επικίνδυνος.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν και κατάφεραν να μειώσουν στο 26ο λεπτό. Μάλιστα, ο Σεμέδο ήταν εκείνος που κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Βρουσάι εκτέλεσε φάουλ, ο Πορτογάλος αμυντικός πήρε την κεφαλιά στην περιοχή και νίκησε τον Σαμασά κάνοντας το 2-1.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους ήταν αρκετά γρήγορος. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να βρουν δρόμο για την ισοφάριση, ενώ ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να παίξει στην κόντρα. Έτσι, στο 36ο λεπτό έχασε ευκαιρία με τον Νίλι. Ο ίδιος είχε νέα καλή στιγμή στο 41', όταν το σουτ χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Το 2-1 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Δούμτσιος έβαλε ξανά δύσκολα στον Ολυμπιακό

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγές. Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ρόνι Λόπες, Μπουχαλάκη και Κίτσο. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις, με τον Λεβαδειακό να αμύνεται κυρίως.

Στο 49ο λεπτό ο Ρόνι Λόπες σούταρε από πλάγια αριστερή θέση στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 50' ο Σαμάσα απέκρουσε ένα σουτ του Ονιεκούρου. Στο 54' ο Βρουσάι απείλησε εκ νέου, με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να απορροφήσει την όποια πίεση.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε ακόμη μία αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού και έκανε τρία τα τέρματά του. Ο Χάμοντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αφού πρόλαβε την μπάλα πριν βγει, ο Δούμτσιος πήρε την κεφαλιά και σκόραρε για το 3-1 στο 61'.

Ο Ρόνι Λόπες μείωσε για τον Ολυμπιακό

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και δεν άφησε τον Λεβαδειακό να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ονιεκούρου έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, η μπάλα αφού πέρασε από τον Τικίνιο, έφτασε στον Ρόνι Λόπες, ο οποίος νίκησε τον Σαμασά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 63ο λεπτό.

O Ολυμπιακός μετά από αυτό το γκολ του έδειχνε να δυσκολεύεται να φτιάξει ευκαιρίες. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό, ώστε να κρατήσει τους ερυθρόλευκους μακριά από την περιοχή του.

Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με τελικές από τον Τικίνιο και τον νεοεισελθόντα Μαρίνο, όμως τελικά το 3-2 υπέρ του Λεβαδειακού δεν άλλαξε έως το φινάλε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σαμάσα, Βλάχος (52' Χάμοντ), Νίκας (74' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59' Μουτίνιο), Λινάρδος (52΄Δούμτσιος), Πολέτο (74' Αλμπάνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46' Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82' Μαρίνος), Ονιεκούρου, Αλγκασίμ Μπα (46' Λόπες), Τικίνιο.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ