STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Ιωνικός 2-2: Όρθιοι οι Νικαιώτες στη Βοιωτία με Τσιγκρίνσκι στο 86'

Οι Φαντιγκά - Τσιγκρίνσκι πανηγυρίζουν το γκολ επί του Λεβαδειακού | 22 Απριλίου 2022
Οι Φαντιγκά - Τσιγκρίνσκι πανηγυρίζουν το γκολ επί του Λεβαδειακού | 22 Απριλίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή αλλά ο Ιωνικός με τον Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε σε 2-2 στο 89' και πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή ενώ οι Βοιωτοί παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Ιωνικό στη Βοιωτία με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για να πάρουν τη νίκη και να προσφέρουν γκολ και θεάμα σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.

Ένα ντέρμπι που είχαμε τέσσερα γκολ, ανατροπή στο σκορ, τέσσερις ποδοσφαιριστές που σκόραραν για πρώτη φορά φέτος και τον Τσιγκρίνσκι να κρατάει "ζωντανό" τον Ιωνικό στο 89' με το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά από κοντά.

Η ομάδα της Νίκαιας βέβαια είδε τη Λαμία να την προσπερνάει στη μάχη για την παραμονή μετά τη νίκη που πήρε με 1-0 επί του Ατρομήτου.

Οι τελικές και τα xgoals στο Λεβαδειακός - Ιωνικός
Οι τελικές και τα xgoals στο Λεβαδειακός - Ιωνικός SPORT24/OPTA


Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε στο έβδομο λεπτό με την κεφαλιά του Βινίσιους που έφυγε έξω ενώ στο 17' ο Χουτεσιώτης εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Νίκα.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ στην πρώτη τους επίθεση στο ματς όταν στο 26' ο Φατιγκά χόρεψε στην βροχή και με το ένα τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα της εστίας του Λεβαδειακού.

Οι Βοιωτοί απάντησαν αλλά ο Γερεμέγεφ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει το 1-1. Αρχικά στο 30' μόνος του απέναντι στον Χουτεσιώτη είδε τον Τσιγκρίνσκι να του κάνει ένα τρομερό τάκλιν και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 32' αν και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρομαό το πλασέ που έκανε σταμάτησε πάνω στο σώμα του Χουτεσιώτη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ιωνικό να βρίσκεται κοντά στο 2-0 αλλά το πλασέ του Σεμπά έφυγε λίγο έξω.

Ανατροπή σε έξι λεπτά

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πετράκης έριξε στο ματς τον Βρακά αντί του Σαχπεκίδη και η εικόνα των γηπεδούχων έγινε ακόμα καλύτερη. Στο 50' ο Έλληνας μέσος πέρασε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και ο Γερεμέγεφ με ένα γκολ σέντερ φορ, γύρισε όμορφα, πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Έξι λεπτά αργότερα σε φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του Ιωνικού ο Μεχία υποδέχτηκε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε αλλά επέστρεψε στον ίδιο. Ο μέσος του Λεβαδειακού έκανε την προσποίηση και το σουτ με το δεξί για να οδηγήσει στην ολική ανατροπή της ομάδας του.

Ο Γρηγορίου πέρασε και αυτός στο παιχνίδι τον Γούλερι και ο Ιωνικός ανέβηκε επιθετικά αλλά ήταν η ώρα του γκολκίπερ του Λεβαδειακού και συνολικά της άμυνας να απομακρύνει κάθε προσπάθεια.

Ο Τσιγκρίνσκι κράτησε "ζωντανό" τον Ιωνικό

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 86' όταν ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα αρχικά δεν μέτρησε καθώς ο επόπτης έδειξε οφσάιντ αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Μανούχος έδειξε σέντρα και το 2-2 ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για ένα τρίτο γκολ.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Λεβαδειακός - Ιωνικός
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Λεβαδειακός - Ιωνικός SPORT24/OPTA

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παζ, Μεχία (84’ Μπελμόντ), Χάμοντ (92’ Νταμπό), Νίκας, Σαχπεκίδης (46’ Βρακάς), Γιαννιώτας (78’ Λούα Λούα), Γερεμέγεφ.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας (84’ Σόουζα), Σάκιτς, Φαντιγκά (61’ Γούλερι), Μασάς (70’ Μάνος), Σεμπά, Μάντζης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ