ΛΕΣΤΕΡ

Λέστερ: Μίνι διάλειμμα στο ματς με την Πάλας για να αντέξει στο Ραμαζάνι ο Φοφανά

Leicester's Wesley Fofana runs during the English Premier League soccer match between Leicester City and West Bromwich Albion at the King Power Stadium in Leicester, England, Thursday, April 22, 2021. (AP Photo/Rui Vieira, Pool)
Leicester's Wesley Fofana runs during the English Premier League soccer match between Leicester City and West Bromwich Albion at the King Power Stadium in Leicester, England, Thursday, April 22, 2021. (AP Photo/Rui Vieira, Pool) @ 2021 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Ο Γουέσλεϊ Φοφανά τηρεί πιστά τη νηστεία στο Ραμαζάνι ωστόσο είχε την ευκαιρία να τη διακόψει κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, αφού είχε δύσει ο ήλιος, εκμεταλλευόμενος ένα mini break που έγινε για χάρη του για να πιει νερό (VIDEO).

Το Ραμαζάνι, η θρησκευτική εορτή νηστείας των Μουσουλμάνων διαρκεί έναν έναν μήνα και σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου, από κάθε είδους τροφή, ακόμη και νερό.

Αυτή τη νηστεία την εφαρμόζει πιστά και ευλαβικά και ο Γουέσλεϊ Φοφανά, με τον παίκτη της Λέστερ να είναι πάντως απόλυτα συνεπής στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις παρά την φυσιολογική κόπωση που μπορεί να έχει λόγω στέρησης τροφής και νερού για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.

Παρόλα αυτά, βρίσκει χρόνο μετά τη δύση του ηλίου για να ενυδατώσει τον οργανισμό του ακόμα και αν εκείνη η ώρα πέφτει πάνω σε αγώνα που παίρνει μέρος.

Όπως για παράδειγμα στην αναμέτρηση της Λέστερ το βράδυ της Δευτέρας (26/4) απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας για την 33η αγωνιστική της Premier League, με τον διαιτητή να επιτρέπει μία μικρή διακοπή στο ματς λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου και τον 20χρονο Γάλλο αμυντικό να την εκμεταλλεύεται για να πιει νερό και ισοτονικό ποτό ώστε να μπορέσει να αντέξει σε ολόκληρο το ματς και να μην τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του.

Σημειώνεται πως ο Φοφανά είχε λάβει μέρος πριν από λίγα 24ωρα στο ματς των αλεπούδων με την Γουέστ Μπρομ, όταν ο Μπρένταν Ρότζερς θέλησε να τον κάνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις είχε δύσει ο ήλιος, για να μπορέσει να φάει και να δυναμώσει τον οργανισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Rui Vieira/Associated Press

TAGS ΛΕΣΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ