CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Σαχτάρ 1-4: Ιστορικός θρίαμβος μέσα στη Γερμανία

Ο Μάριαν Σβεντ της Σαχτάρ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λειψία για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Μάριαν Σβεντ της Σαχτάρ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λειψία για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Σαχτάρ έκανε την έκπληξη της πρεμιέρας στον 6ο όμιλο του Champions League, αφού επιβλήθηκε με 4-1 της Λειψίας στη Γερμανία με δύο γκολ του Μάριαν Σβεντ.

Η Σαχτάρ άφησε για λίγο πίσω της τη φρίκη του πολέμου και ταξίδεψε στη Γερμανία με καθαρό μυαλό για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Champions League. Το 4-1 επί της Λειψίας ήταν αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας των παικτών του Ίγκορ Γιοβίτσεβιτς, με πρωταγωνιστή τον Μάριαν Σβεντ που σημείωσε δύο γκολ.

Ο Ουκρανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε μία απίθανη γκάφα του Πέτερ Γκουλάτσι κι έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του μόλις στο 16ο λεπτό. Η Λειψία προσπάθησε να βρει την ισοφάριση χτυπώντας από τα πλάγια, όμως δεν κατάφερε πολλά πράγματα, με το μεγάλο αστέρι της, Νικολά Ενκουνκού, να παίζει αριστερά.

Οι τέσσερις τελικές της στο 1ο ημίχρονο δεν ανησύχησαν τους φιλοξενούμενους, όμως στο 2ο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο ρυθμός βελτιώθηκε και ο Μοαμέντ Σιμακάν ισοφάρισε στο 57ο λεπτό, με αυτό που έμελε να είναι η δεύτερη και τελευταία προσπάθεια εντός στόχου των Γερμανών στο παιχνίδι.

Ένα λεπτό αργότερα η τύχη χαμογέλασε στη Σαχτάρ και τον Σβεντ που με τη βοήθεια κοντρών ανέκτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Το γκολ σόκαρε τους Γερμανούς που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Τα κενά που άφησαν δε έγιναν βούτυρο στο ψωμί των γεμάτων ενέργεια φιλοξενουμένων, που με τον Μιχάιλο Μούρντικ και τον Λασινά Τραορέ έφτασαν σε ακόμα δύο γκολ, φτάνοντας σε ένα θρίαμβο απέναντι σε κάθε προγνωστικό.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Σιμακάν, Ντιαλό, Όρμπαν, Χάλστενμπεργκ (46' Ράουμ), Σομποσλάι, Λάιμερ (82' Χαϊνταρά), Σλάγκερ (70' Χένριχς), Ενκουνκού, Σίλβα, Βέρνερ (70' Φόρσμπεγκ)

ΣΑΧΤΑΡ: Τρούμπιν, Τέιλορ, Μπόνταρ, Ματβιγένκο, Κονόπλια, Μπονταρένκο (62' Τζούρασεκ), Στεπανένκο (85' Κριβτσόφ), Σουντάκοφ, Σβεντ (61' Πετριάκ), Ζουμπκόφ (70' Τραορέ), Μούντρικ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ