CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Ρεάλ 3-2: Θρίαμβος και μισή πρόκριση για τους Γερμανούς

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 © 2022 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 απέναντι στη Ρεάλ και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην πρόκριση από τον 6ο όμιλο του Champions League, που θα τη σφραγίσει με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Σαχτάρ την τελευταία αγωνιστική.

Η Λειψία κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ, τη νίκησε με 3-2 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα" για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου και πλέον κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League, αρκεί να μην ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από τη Σαχτάρ.

Η Λειψία είχε κίνητρο απέναντι στη... μισή πρωταθλήτρια Ευρώπης που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτή η διαφορά φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με τους Γιόσκο Γκβάρντιολ και Κριστοφέρ Ενκουνκού να δίνουν προβάδισμα δύο στους γηπεδούχους σε 18 λεπτά αγώνα και τον Γάλλο να χάνει και μία ευκαιρία ενδιάμεσα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής σε όλες αυτές τις κομβικές φάσεις ο Τιμπό Κουρτουά, που είχε κακές αντιδράσεις και ευθύνεται για το 2-0, όμως ένας άλλος βασικός πυλώνας της περσινής πορείας προς την κατάκτηση του τίτλου, ο Βινίσιους, μείωσε στο 44' και επανέφερε την κακή Ρεάλ στον αγώνα.

Στο 2ο μέρος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως τα δεδομένα του αγώνα, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την πρώτη ήττα τους στη φετινή σεζόν. Η είσοδος του Ντάβιντ Αλάμπα και του Ντάνι Καρβαχάλ συνδυάστηκε με την είσοδο των Τίμο Βέρνερ και Ντάνι Όλμο και νικητές σε αυτήν την κόντρα αναδείχθηκαν οι Βεστφαλοί.

Στο 81ο λεπτό, έπειτα από υπέροχη συνεργασία, ο Βέρνερ έκανε το 3-1 και "κλείδωσε" τη νίκη των Γερμανών, που δεν την έχασαν παρά το πέναλτι του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις. Πλέον, έχουν στα χέρια τους και την πρόκριση, αρκεί να μη χάσουν την τελευταία αγωνιστική από τη Σαχτάρ στην Πολωνία, ύστερα από τη συντριβή τους με 1-4 στο παιχνίδι του 1ου γύρου.

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Σιμακάν (89' Χένριχς), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ (69' Ντιαλό), Χαϊνταρά (84' Καμπλ), Σλάγκερ, Σομποσλάι, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (69' Όλμο), Σίλβα (69' Βέρνερ)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ (69' Καρβαχάλ), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο (69' Άλαμπα), Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Κρόος (76' Αζάρ), Ασένσιο, Ροντρίγκο, Βινίσιους

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Σέλτικ - Σαχτάρ 1-1 (34' Γιακουμάκης / 58' Μούντρικ)
  • Λειψία - Ρεάλ 3-2 (13' Γκνάρντιολ, 18' Ενκουνκού, 81' Βέρνερ / 44' Βινίσιους, 90+4' πέν. Ροντρίγκο)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 02/11 19:45 Ρεάλ - Σέλτικ
  • 02/11 19:45 Σαχτάρ - Λειψία
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ