CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν 2-2: Ο Σομποσλάι έσωσε τους ταύρους από την άσπρη βούλα στο 90+2'

Ο Νεϊμάρ και Τάιλερ Άνταμς μάχονται για την μπάλα στο Λειψία - Παρί
Ο Νεϊμάρ και Τάιλερ Άνταμς μάχονται για την μπάλα στο Λειψία - Παρί © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γερμανία, με τους "ταύρους" να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+2', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντομινίκ Σομποσλάι.

Η Λειψία υποδέχθηκε την Παρί Σεν Ζερμέν στη Ρεντ Μπουλ Αρένα για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2. Ο Βαϊνάλντουμ πέτυχε δύο γκολ για τους Παριζιάνους, ο Ενκουνκού έδωσε το προβάδισμα στους ταύρους στο 8', με τον Σομποσλάι να ευστοχεί από την άσπρη βουλά, κάνοντας το 2-2 στο 90+3'.

Η Λειψία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να βρει νωρίς το γκολ της νίκης. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ντοναρούμα και έπειτα από ασταθή απομάκρυνση, ο Αντρέ Σίλβα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ενκουνκού με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, ενώ δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.

Δύο λεπτά μετά, οι παίκτες του Τζέσε Μαρς έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Αντρέ Σίλβα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντανίλο Περέιρα μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτογάλος φορ, ο οποίος νικήθηκε από τον Ντοναρούμα.

Οι Παριζιάνοι δεν άργησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Τζίνι Βαινάλντουμ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους Παριζιάνους. Ο Νεϊμάρ έβγαλε μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Εμπαπέ, αυτός έφυγε στο όριο του οφσάιντ στην πλάτη της άμυνας των ταύρων και έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Ολλανδό μέσο, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο έφεραν τούμπα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μαρκίνιος έπιασε την κεφαλιά πάσα και ο Βαϊνάλντουμ με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1. Αρχικά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ, ωστόσο ο VAR το μέτρησε κανονικά.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε πλήρως ο ρυθμός της αναμέτρησης. Οι Γερμανοί είχαν διαρκώς στην κατοχή τους την μπάλα στα πόδια, ενώ οι Παριζιάνοι προσπάθησαν να πιέσουν στις αντεπιθέσεις και έγιναν επικίνδυνοι σε κάποιες από αυτές. Ωστόσο η Λειψία κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης από την άσπρη βούλα.

Ο Ασράφ Χακίμι έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα πάνω σε αντίπαλό του, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Μαροκινός μπακ καβάλησε τον αντίπαλό του και τον πάτησε στην πλάτη, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι, αφού κλήθηκε από τον VAR να δει τη φάση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σομποσλάι, ο οποίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Λειψία: Γκουλάτσι, Σιμακάν, Ανχελίνιο, Ορμπάν (46' Χαϊντάρα), Φόρσμπεργκ (59' Σομποζλαϊ), Άνταμς (74' Όλμο), Ενκουνκού, Μουκελί, Λάιμερ (85' Χένρικς), Γκβάρντιολ, Αντρέ Σίλβα (59' Πόουλσεν)

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Νούνο Μέντες, Βαϊνάλντουμ (85' Ερέρα), Ντανίλο, Γκουέιγ, Ντι Μαρία (85' Κερέρ), Εμπαπέ (90+3' Ικάρντι), Νεϊμάρ

Τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής του 1ου ομίλου

Η βαθμολογία

Οι επόμενες αγωνιστικές

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΛΕΙΨΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ