ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λειψία - Ουνιόν 2-1: Ανατροπή στο τέλος και τρίτος τελικός κυπέλλου σε τέσσερα χρόνια

Ο Αντρέ Σίλβα της Λειψίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ουνιόν για τα ημιτελικά του DFB-Pokal 2021-2022 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τετάρτη 20 Απριλίου 2022
Ο Αντρέ Σίλβα της Λειψίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ουνιόν για τα ημιτελικά του DFB-Pokal 2021-2022 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 © 2022 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή της Λειψίας στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και το 2-1 επί της Ουνιόν την έστειλε στον τρίτο τελικό DFB-Pokal τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Λειψία ετοιμαζόταν για παράταση, όταν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με κεφαλιά την έστειλε στον τελικό του DFB-Pokal. Το 2-1 επί της Ουνιόν στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα" προήλθε με ανατροπή, αλλά ήταν και δίκαιο, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το δεύτερο τελικό τους (πρώτος από το 2001, όταν ηττήθηκαν από τη Σάλκε ως ομάδα 3ης κατηγορίας) και με το γκολ του Σεράλντο Μπέκερ στο 25' έπειτα από όμορφη συνεργασία, έφτασαν κοντά στο να τον βρουν.

Το χαμηλό τέμπο του αγώνα, η αδυναμία των γηπεδούχων να δημιουργήσουν μεγάλους κινδύνους στην εστία του Φρέντερικ Ρένοβ άφησε τους Βερολινέζους με την ελπίδα για μία σπουδαία διάκριση.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, η Λειψία γινόταν πιο πιεστική. Στο 61' κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Αντρέ Σίλβα και στη συνέχεια ο αγώνας έγινε ένας μονόλογος των παικτών του Ντομένικο Τεντέσκο (και των αντιδράσεών του). Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι είχαν βρει το γκολ της νίκης, όμως ένα σουτ απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή.

Στη συνέχεια της φάσης το βρήκαν όμως με τον Σουηδό επιθετικό και πλέον θα συνεχίσουν στον τελικό της διοργάνωσης, όπου κόντρα στη Φράιμπουργκ στις 21 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου θα έχουν τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν το πρώτο τρόπαιο στη σύντομη ιστορία του συλλόγου.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ