ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λειψία - Μπάγερν 3-5: Κατέκτησε το Σούπερ Καπ σε θεαματικό ματς, με ντεμπούτο και γκολ από Μανέ

Λειψία - Μπάγερν 3-5: Κατέκτησε το Σούπερ Καπ σε θεαματικό ματς, με ντεμπούτο και γκολ από Μανέ
AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 5-3 της Λειψίας και κατέκτησε το 10ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της. Ο Μανέ συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση με τέρμα και ασίστ ο Μουζιάλα.

Η Μπάγερν επικράτησε 5-3 της Λειψίας και κατέκτησε το DFL Supercup. Οι Βαυαροί άλωσαν την Red Bull Arena με το ματς να γίνεται θρίλερ στο φινάλε, αλλά στο τέλος να πανηγυρίζουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς με εμφατικό. Έτσι, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, έφτασε τις 10 κατακτήσεις Σούπερ Καπ στην ιστορία της.

Επίσημο ντεμπούτο έκανε ο Μανέ, ο οποίος σκόραρε και το δεύτερο γκολ των Βαυαρών, ενώ στο 78' μπήκε αλλαγή και ο Ματάις Ντε Λιχτ για να πάρει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Μπουζιάλα, με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά η Μπάγερν πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Λειψία από την άλλη προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, εκμεταλλευόμενη λάθη στη μεσαία γραμμή. Οι Βαυαροί δεν άργησαν να πάρουν προβάδισμα. Στο 14' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η Λειψία δεν κατάφερε να απομακρύνει την περιοχή της. Αυτό αξιοποίησε ο Μουζιάλα, ο οποίος πήρε την κατοχή, έκανε το σουτ και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του Νάγκελσμαν.

Στο 17' η Λειψία πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα και ο Ενκουνκού την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα. Όμως ο Γάλλος ήταν εκτεθειμένος, όταν έπαιρνε την πάσα, έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Η Μπάγερν συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και στο 31ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Μουζιάλα είδε την κίνηση του Γκνάμπρι στην πλάτη της άμυνας της Λειψίας. Εκείνος γύρισε στον Μανέ, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στην καριέρα του στους Βαυαρούς.

Πριν από το τέλος του πρώτου μέρος και συγκεκριμένα στο 45ο λεπτό η Μπάγερν ανέβασε περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Μουζιάλα από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στον Παβάρ, ο οποίος μέσα από την περιοχή με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Η Λειψία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έψαχνε το γκολ που θα την έβαζε ξανά μέσα στο παιχνίδι. Στο 56' ο Σίλβα έχασε μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι του Νόιερ. Στο 59ο λεπτό οι ταύροι πέτυχαν το τέρμα που έψαχναν.Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Χάλστενμπεργκ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Νόιερ για το 3-1.

Η Μπάγερν, όμως, "χτύπησε" και ανέβασε πάλι τον δείκτη του σκορ. Ο Μίλερ πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, έπειτα από πάσα του Κομάν. Πλάσαρε, ο Γκουλάτσι απέκρουσε και ο Γκνάμπρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παίρνοντας το ριμπάοηντ. Στο 71ο λεπτό ο Μανέ βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ του δεν μέτρησε.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ενκουνκού ταλαιπώρησε την άμυνα της, ενώ στη συνέχεια ο Σίλβα αστόχησε. Στο 76' οι ταύροι κέρδισαν πέναλτι σε τάκλιν του Παβάρ πάνω στον Όλμο. Ο Ενκουνκού ευστόχησε και μείωσε σε 4-2 με πολύ καλή εκτέλεση. Στο 78ο λεπτό ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπάγερν έκανε και ο Ματάις Ντε Λιχτ. Η Λειψία έκανε θρίλερ το ματς, με ένα εντυπωσιακό γκολ του Όλμο στο 89'.

Μέχρι και το φινάλε οι ταύροι έψαξαν την ισοφάριση, αλλά η Μπάγερν ήταν εκείνη που έκλεισε το παιχνίδι. Ο Σανέ έφυγε γρήγορα στην κόντρα, ταλαιπώρησε τον Ορμπάν και τον Γκουλάτσι για το τελικό 5-3.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Σιμάκαν (79' Ράμος), Κλόστερμαν, Λάιμερ, Καμπλ (52' Όλμο), Ζόμποζλαϊ (90+1' Χαϊντάρα), Χένριχς, Φόρσμπεργκ (52' Σίλβα), Ενκουνκού

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ (78' Μαζραουί), Ουπαμεκανό (78' Ντε Λιχτ), Ερναντές, Γκνάμπρι (78' Σανέ), Σαμπίτσερ, Κίμιχ, Μουζιάλα (60' Κομάν), Ντέιβις, Μανέ, Μίλερ (68' Χράφενμπερχ)

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ