CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ο Γκβάρντιολ πήδηξε στον Θεό και άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς

Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε
Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε @ 2023 ANDREAS GORA / AP IMAGES

Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ χάρη στο εντυπωσιακό άλμα και την κεφαλιά του κράτησε όρθια τη Λειψία κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και να έχουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στις 14 Μαρτίου. Ο Μαχρέζ έδωσε το προβάδισμα στους πολίτες στο 27'.

Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Red Bull Arena και άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Έτιχαντ στις 14 Μαρτίου με φόντο ένα εισιτήριο για τους "8" του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 27ο λεπτό. Η Λειψία έκανε λάθος στην άμυνα και ο Γκρίλις έκλεψε την μπάλα είδε την κίνηση του Γκιντογάν και αυτός με γλυκό τρόπο μοίρασε στον Μαχρέζ, ο οποίος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λειψία απάντησε στο 70ο λεπτό. Ο Βέρνερ εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ από τα δεξιά και ο Χλάστενμπεργκ έκανε τη σέντρα. Ο Γκβάρντιολ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους με ένα θεαματικό άλμα και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Έντερσον να κάνει κακή έξοδο και να φέρει μερίδιο ευθύνης.

Το ματς

Οι δύο ομάδες είχαν πάνω από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος η Σίτι ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λειψίας, η οποία περίμενε ολόκληρη πίσω από τη σέντρα.

Οι πολίτες απειλούσαν κατά κύριο λόγο με κόρνερ και κεφαλιές του Ρόδρι και του Ντίας, οι οποίες δεν βρήκαν στόχο. Μετά το γκολ του Μαχρέζ, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα συνέχιζαν να πιέζουν ασφυχτικά. Στο 36΄ο Γκρίλις με ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βέρνερ απείλησε με ένα σουτ από τη γωνία της περιοχής, όμως ο Έντερσον έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε.

Ο Μάρκο Ρόζε έριξε κατευθείαν στο δεύτερο μέρος τον Χένριχς και ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε άρδην υπέρ των ταύρων. Ο Γερμανός μέσος σπατάλησε την πρώτη μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων, όταν έπειτα από πάσα του Σόμποζλαϊ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Πριν από το γκολ της ισοφάρισης των Γερμανών, ο Χάλαντ είχε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι. Ο Νορβηγός φορ απέφυγε τον (μετέπειτα σκόρερ της Λειψίας) Γκβάρντιολ και έκανε το σουτ από τη δεξιά γωνιά της περιοχής. Δεν ήταν άσχημο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μετά το 1-1, η Σίτι ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η Λειψία αμύνθηκε εξαιρετικά και περιόρισε την απειλή των πολιτών σε αρκετά μεγάλο βαθμό, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Λειψία: Μπλάσβιχ, Κλόστερμαν (46' Χένριχς), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ (89' Ράουμ), Λάιμερ, Σχλάγκερ (82' Χαϊντάρα), Σόμποζλαϊ, Φόρσμπεργκ (66' Ενκούνκου), Βέρνερ, Σίλβα (82' Πόουλσεν).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Άκε, Σίλβα, Ρόδρι, Γουόκερ, Γκρίλις, Γκιντογάν, Μαχρέζ, Χάλαντ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΕΙΨΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ