CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Λίβερπουλ: Φαβορί η Βουδαπέστη ως έδρα του πρώτου ματς

Οι παίκτες της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League κόντρα στην Μπράιτον στο Άνφιλντ
Οι παίκτες της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League κόντρα στην Μπράιτον στο Άνφιλντ Ⓒ 2021 PHIL NOBLE/ASSOCIATED PRESS

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα της αποστολής της Λίβερπουλ και αναγκάζει την Λειψία να παίξει αλλού το πρώτο ματς για τους "16" του Champions League, με το "Φέρεντς Πούσκας" της Βουδαπέστης να θεωρείται πλέον ως η επικρατέστερη έδρα.

Λειψία και Λίβερπουλ αρχίζουν σιγά σιγά να μετρούν αντίστροφα για το πρώτο τους ραντεβού στη νοκ-άουτ φάση του Champions League, ωστόσο έντεκα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη τους πρώτη αναμέτρηση, η έδρα του αγώνα βρίσκεται στον αέρα.

Αυτό που θεωρείται πάντως δεδομένο είναι πως η ομάδα του Νάγκελσμαν όχι μόνο δεν θα έχει κόσμο στο πλευρό της ελέω της πανδημίας (το ίδιο ισχύει και για την Λίβερπυλ) αλλά δεν θα παίξει καν εντός των συνόρων.

Αιτία τα νέα αυστηρότερα μέτρα που επέβαλε η γερμανική κυβέρνηση αναφορικά με την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ταξιδιωτών από την Μεγάλη Βρετανία, δεν μπορεί να πετάξει για την Γερμανία η αποστολή της Λίβερπουλ.

Αυτό σημαίνει πως οι δύο ομάδες καλούνται να παίξουν κάπου αλλού, με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών από την Αγγλία να αναφέρουν πως το "Φέρεντς Πούσκας" της Βουδαπέστης είναι το γήπεδο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, σε περίπτωση που δεν προτείνει κάποια άλλη εναλλακτική λύση η Λειψία.

Η UEFA είναι εκείνη που θα πάρει την τελική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα, με τα ρεπορτάζ να υπογραμμίζουν πως ως εναλλακτικό σενάριο υπάρχει πάντα και το Λονδίνο, με την Λειψία να έχει έρθει ήδη σε επαφές με κάποιες ομάδες της αγγλικής πρωτεύουσας για να φιλοξενήσουν στα γήπεδά τους το πρώτο της παιχνίδι απέναντι στους κόκκινους του Κλοπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Phil Noble/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ