CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Λίβερπουλ 0-2: Οι reds επέστρεψαν με Σαλάχ και Μανέ

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν τα γκολ τους επί της Λειψίας
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν τα γκολ τους επί της Λειψίας 2021 LASZLO BALOGH/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα της Λειψίας και με γκολ των Σαλάχ και Μανέ στο δεύτερο 45λεπτο έκανε βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. (VIDEOS)

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League έκανε η Λίβερπουλ επικρατώντας τη Λειψίας στη Βουδαπέστη με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων και με δύο γκολ από τους συνήθεις ύποπτους Σαλάχ και Μανέ έφτασαν στη νίκη. Οι Γερμανοί από την πλευρά τους θα μπορούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ αν είχαν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησαν αλλά ήταν αρκετά άστοχοι.

Οι παίκτες της Λειψίας μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και είχαν δοκάρι στο 5' όταν ο Ανχελίνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Όλμο να παίρνει την κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Άλισον. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με διπλή ευκαιρία.

Ο Σαλάχ βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Γκουλάτσι αλλά το πλασέ που έκανε έδιωξε με το κεφάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Φιρμίνιο σούταρε άστοχα.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και είχε μια εξαιρετική ευκαιρία στο 32' μετά από τρομερή έμπνευση του Ρόμπερτσον για να ανοίξει το σκορ. Σε βαθιά μπαλιά στην άμυνα της Λειψίας ο Γκουλάτσι βγήκε και απομάκρυνε τη μπάλα αυτή έφτασε στον Ρόμπερτσον που δέκα μέτρα μπροστά από τη σέντρα βλέποντας τον γκολκίπερ των γηπεδούχων εκτός εστίας έκανε το ψιλοκρεμαστό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε και πάλι με ευκαιρία για τη Λειψία. Ο Ενκουκού στο 47' βγήκε τετ α τετ με τον Άλισον αλλά ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ τον νίκησε και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο γκολ σε πέντε λεπτά. Αρχικά στο 53' σε ένα λανθασμένο γύρισμα προς τα πίσω ο Σαλάχ έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 58' σε βαθιά μπαλιά προς τον Σανέ ο Μουκιέλε προσπάθησε να διώξει αλλά δεν βρήκε τη μπάλα με αποτέλεσμα να την πάρει ο Σανέ να φύγει τετ α τετ και να πλασάρει εύκολα για το 2-0 των φιλοξενούμενων.

Η Λειψία προσπάθησε να μειώσει το σκορ, είχε ευκαιρίες για να το πετύχει αρχικά με τον Ανχελίνιο αλλά ο αριστερός μπακ - χαφ ήταν άστοχος και τις δύο φορές που βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Άλισον. Από την άλλη η Λίβερπουλ διατηρούσε το υπέρ της σκορ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Τσαν βγήκε τετ α τετ αλλά ο Άλισον του έκλεισε ωραία το οπτικό πεδίο και ο φορ της Λειψίας αστόχησε.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ανχελίνο, Ουπαμεκάνο, Σάμπιτζερ, Χαϊντάρα (64' Πόουλσεν), Άνταμς, Κλόστερμαν, Ενκουνκού, Μουκιέλε (64' Όρμπαν), Όλμο, Καμπλ (73' Τσαν).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Καμπάκ, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Βαϊντάλντουμ,Τζόουνς, Τιάγκο (71' Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Σαλάχ (90+1' Ν. Γούλιαμς), Φιρμίνιο (71' Σακίρι).

PHOTO CREDITS: 2021 Laszlo Balogh/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ