LEAGUE CUP

League Cup: Καθάρισαν Έρικσεν και Ράσφορντ για την Γιουνάιτεντ, στους "8" με τεσσάρα η Νότιγχαμ

League Cup: Καθάρισαν Έρικσεν και Ράσφορντ για την Γιουνάιτεντ, στους "8" με τεσσάρα η Νότιγχαμ
@2022 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέταξε με 2-0 την αντίσταση της Μπέρνλι και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του League Cup, όπως και η Νότιγχαμ που θριάμβευσε με 4-1 στο "Ίγουντ Παρκ" απέναντι στην Μπλάκμπερν.

Στο πρώτο της παιχνίδι μετά από το Μουντιάλ αλλά και στη μετά-Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε στο "Ολντ Τράφορντ" την Μπέρνλι και το φινάλε βρήκε τους οπαδούς της να φεύγουν με το χαμόγελο στα χείλη.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Έρικ τεν Χαχ δεν πάτησε μπανανόφλουδα αλλά δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην ομάδα του Βενσάν Κομπανί (αγωνίζεται φέτος στην Championship και έχει ως στόχο την άμεση επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια), με τους κόκκινους διαβόλους να παίρνουν το τρίποντο επικρατώντας με 2-0.

Το πρώτο μέρος ήταν συναρπαστικό και είχε αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες, με την Γιουνάιτεντ να βρίσκει το πολυπόθητο γκολ στο 27ο λεπτό μέσα από μία εξαιρετική συνεργασία των παικτών που κατέληξε σε γκολ του Έρικσεν με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από γύρισμα του Γουάν-Μπισάκα.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά του Ράσφορντ να πάρει τη σκυτάλη και να στείλει το ματς για ύπνο, με τον Άγγλο διεθνή φορ να κάνει μία υπέροχη σόλο ενέργεια και να εκτελεί με δυνατό διαγώνιο σουτ τον Πίκοκ-Φάρελ για το τελικό 2-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντουμπράβκα, Γουάν-Μπισάκα (72' Σο), ΜακΤόμινεϊ, Λίντελοφ, Μαλάσια (85' Γουίλιαμς), Καζεμίρο, Έρικσεν, Ράσφορντ (85' Φρεντ), Φερνάντες, Γκαρνάτσο (58' Άντονι), Μαρσιάλ (71' Ελάνγκα)

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πίκοκ-Φάρελ, Ρόμπερτς, Χάργουντ-Μπέλις, Μπέγερ, Μάατσεν (90' Τέιλορ), Κούλεν, Κορκ (89' Ίγκαν-Ράιλι), Μπένσον (63' Τσουρλίνοφ), Μπράουνχιλ (89' Μπαστιέν), Γκούντμουντσον, Μπαρνς (82' Τουάιν)

Περίπατος για την Φόρεστ, αποκλεισμός για Μπράιτον

Σε σχέση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Νότιγχαμ πήρε ακόμα πιο άνετα το εισιτήριο για τους "8" του League Cup, με την ομάδα του Στιβ Κούπερ να δυσκολεύεται στο πρώτο μέρος στο "Ίγουντ Παρκ" απέναντι στην Μπλάκμπερν (άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Τζόνσον στο 13' αλλά ισοφαρίστηκε από τον Γουάρτον στο 43') αλλά να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο.

Διάστημα στο οποίο βρήκε τρία γκολ από τους Λίνγκαρντ, Αβονίγι και Τζόνσον και σφράγισε και αυτή την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπως και η Τσάρλτον που έκανε την έκπληξη της βραδιάς, επικρατώντας στα πέναλτι με 4-3 της Μπράιτον (χωρίς γκολ ο αγώνας στο 90λεπτο).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της φάσης των "16":

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

  • Μίλτον Κέινς Ντονς - Λέστερ 0-3
  • Νιούκαστλ - Μπόρνμουθ 1-0
  • Σαουθάμπτον - Λίνκολν Σίτι 2-1
  • Γουλβς - Τζίλιγχαμ 2-0

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

  • Μπλάκμπερν - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-4 (43' Γουάρτον / 13' πεν. 90+3' Τζόνσον, 54' Λίνγκαρντ, 79' Αβονίγι)
  • Τσάρλτον - Μπράιτον 4-3 στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 2-0 (27' Έρικσεν, 57' Ράσφορντ)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

  • Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ (22:00)
TAGS LEAGUE CUP ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ