ΑΓΓΛΙΑ

League Cup: Η Λίβερπουλ προκρίθηκε στα προημιτελικά με Τσιμίκα βασικό, νίκη και για την Τότεναμ

Ο Τσιμίκας στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Πρέστον
Ο Τσιμίκας στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Πρέστον AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε στα προημιτελικά του League Cup επικρατώντας 2-0 της Πρέστον. Ο Οριγκί σφράγισε τη νίκη με απίθανο τακουνάκι στο 84', φάση που προήλθε από δοκάρι του Τσιμίκα που αγωνίστηκε βασικός. Η Τότεναμ επιβλήθηκε 1-0 της Μπέρνλι εκτός έδρας.

Η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του League Cup, καθώς επικράτησε 1-0 της Πρέστον, χάρη στα γκολ του Τακούμι Μιναμίνο στο 62ο λεπτό και του Οριγκί στο 84'.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ είχε το πάνω χέρι, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την Πρέστον, η οποία σε μία-δύο περιπτώσεις έγινε επικίνδυνη. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Οι Reds πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 62ο λεπτό. Ο Νέκο Γουίλιαμς έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και γύρισε στον Τακούμι Μιναμίνο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 84ο λεπτό ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο δοκάρι. Έπειτα ο Οριγκί με πανέμορφο τακουνάκι έκανε το 2-0, σκορ που έμεινε έως το φινάλε.

Πρόκριση για Τότεναμ και Μπρέντφορντ

Η Τότεναμ βρήκε τη λύση στο δεύτερο ημίχρονο της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στην Μπέρνλι. Από τα δεξιά ο Έμερσον Ρόγιαλ έβγαλε τη σέντρα και ο Λούκας Μόουρα έπιασε την σκαστή κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πόουπ.

Πρόκριση στα προημιτελικά και η Μπρέντοφντ, η οποία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Στόουκ. Στο 22' ο Κάνος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ το 0-2 πέτυχε ο Τόνεϊ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Σόγιερς στο 57'.

Το πρόγραμμα της φάσης των "16" του League Cup:

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ