SERIE A

Λάτσιο - Τορίνο 1-1: Ο μπόμπερ Ιμόμπιλε έσωσε τον βαθμό στο 92'

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Λάτσιο απέναντι στην Τορίνο | 16 Απριλίου 2022
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Λάτσιο απέναντι στην Τορίνο | 16 Απριλίου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η Τορίνο προηγήθηκε με τον Πελέγκρι στο 56' και έφτασε μία ανάσα από το τρίποντο στην Ρώμη, με την Λάτσιο να μένει όμως όρθια στο φινάλε χάρη στον Τσίρο Ιμόμπιλε που έγραψε το 1-1 στο 90+2' με το 25ο γκολ του στη φετινή Serie A.

Χωρίς νικήτρια έληξε το τελευταίο χρονικά ματς του Σαββάτου για την 33η αγωνιστική της Serie A, με Λάτσιο και Τορίνο να παίρνουν μέρος σε μία δυνατή μονομαχία, ειδικά στο δεύτερο μέρος, και να μένουν στο 1-1.

Οι ταύροι προηγήθηκαν στο 56ο λεπτό με τον Πελέγκρι και έδειχναν ικανοί να αντέξουν ως το τέλος όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων μίλησε η κλάση του Τσίρο Ιμόμπιλε, που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκπληκτική σέντρα του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και έφερε το ματς στα ίσα με το 25ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα, σε 29 συμμετοχές του.

Όσον αφορά στην εικόνα της αναμέτρησης, το πρώτο μέρος κύλησε σαν... νεράκι, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και την Τορίνο να έχει τη σημαντικότερη, με την προσπάθεια του Μπρέμερ που σταμάτησε στο δοκάρι στο 29ο λεπτό. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η γκρανάτα είδε τον Αντρέα Μπελότι να αποχωρεί λόγω τραυματισμού όμως ο Πιέτρο Πελέγκρι που πήρε τη θέση του αποδείχτηκε άξιος αντικαταστάτης του καπιτάνο, αφού σκόραρε με κεφαλιά στο 56ο λεπτό γράφοντας το 0-1.

Η συνέχεια βρήκε την Λάτσιο να πιέζει από το 70' και μετά και τους παίκτες του Τζούριτς να αντέχουν, ωστόσο η επιμονή των γηπεδούχων έπιασε τόπο στις καθυστερήσεις, με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να πετάγεται εντυπωσιακά στο δεύτερο δοκάρι μετά από εξαιρετική σέντρα του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και να νικάει τον Μπερίσα για να γράψει το 1-1.

Ωστόσο, μάλλον έχασε δύο βαθμούς παρά κέρδισε έναν η ομάδα του Σάρι αφού μετά τη νίκη της Φιορεντίνα έπεσε στην 7η θέση και είναι πλέον εκτός της πρώτης εξάδας που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν. Ο Ιμόμπιλε πάντως έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής με 25+ γκολ σε τρεις διαφορετικές σεζόν στην Serie A και ο τρίτος γενικά μετά από τους Γκούναρ Νόρνταλ και Στέφανο Νάιερς.

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Λάτσαρι, Πάτρικ (43' Φελίπε), Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα (69' Κατάλντι), Αλμπέρτο (69' Μπάσιτς), Άντερσον (85' Ρομέρο), Ιμόμπιλε, Τζακάνι

ΤΟΡΙΝΟ: Μπερίσα, Ίτσο (51' Ζίμα), Μπρέμερ, Ροντρίγκεζ, Έινα (74' Σίνγκο), Λούκιτς, Ρίτσι, Βοϊβόντα, Πομπέγκα (87' Μπουόντζορνο), Μπρέκαλο, Μπελότι (46' Πελέγκρι)

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Τα highlights

Σπέτσια - Ίντερ 1-3

Μίλαν - Τζένοα 2-0

Κάλιαρι - Σασουόλο 1-0

Σαμπντόρια - Σαλερνιτάνα 1-2

Ουντινέζε - Έμπολι 4-1

Φιορεντίνα - Βενέτσια 1-0

Γιουβέντους - Μπολονια 1-1

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΛΑΤΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ