SERIE A

Λάτσιο - Μπολόνια 2-1: Οι Ρωμαίοι έκαναν σεφτέ στις νίκες στο νέο πρωτάθλημα με ανατροπή

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ της Λάτσιο κόντρα στην Βενέτσια | 14 Μαρτίου 2022
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ της Λάτσιο κόντρα στην Βενέτσια | 14 Μαρτίου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η Λάτσιο αν και δυσκολεύτηκε ξεκίνησε με το δεξί στη Serie A, επικρατώντας της Μπολόνια με 2-1 στο Ολίμπικό. Ο Αρναούτοβιτς άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, όμως οι "λατσιάλι" που έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μαξιμιάνο στο 6'.

Η Λάτσιο ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη Serie A, καθώς επικράτησε 2-1 της Μπολόνια με ανατροπή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης. Βασικός ο Λυκογιάννης για τους ηττημένους, αντικαταστάθηκε από τον Κάσιους στο 65'.

Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 38', με τους Ρωμαίους να ισοφαρίζουν με αυτογκόλ του Ντε Σιλβέστρι, έπειτα από καραμπόλα στο 68ο λεπτό. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε είπε την τελευταία του λέξη στο 79', με ένα υπέροχο πλασέ, έπειτα από πάσα του Σάβιτς, το οποίο δεν κατάφερε να σταματήσει ο Σκορούπσκι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εφιαλτικά για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Ο γκολκίπερ Μαξιμιάνο έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής με τα χέρια και μετά από παρέμβαση του VAR αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Στο 20' ο Ντε Σιλβέστρι βρήκε λίγο κενό χώρο και εκτέλεσε από θέση βολής, όμως ο Προβεντέλ, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή τον σταμάτησε.

Η Μπολόνια έμεινε και αυτή με δέκα παίκτες πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στο 45+4', καθώς ο Σουμαόρο, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο μέρος η Λάτσιο αύξησε την πίεσή της στην προσπάθεια να ανατρέψει το εις βάρος της προβάδισμα στο σκορ και τα κατάφερε, με τα δύο γκολ που πέτυχε. Είχε την κατοχή της μπάλας, έβγαλε κάποιες όμορφες επιθέσεις, όμως δεν απείλησε αρκετά την εστία του Σκορούπσκι.

Λάτσιο: Μαξιμιάνο, Λάτσαρι, Πάτριτς, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς, Μίλινκοβιτς - Σάβιτς, Κατάλντι, Μπάσιτς, Άντερσον, Ζακάγκνι, Ιμόμπιλε.

Μπολόνια: Σκορούπσκι, Σουμαόρο, Μεδέλ, Λυκογιάννης, Ντε Σιλβέστρι, Σχούτεν, Ντομίνγκεζ, Καμπιάσο, Αρναούτοβιτς, Σανσόνε.

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Φιορεντίνα και την νεοφώτιστη Κρεμονέζε στο Αρτέμιο Φράνκι είχε συναρπαστικό φινάλε, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 3-2. Ο Μποναβετούρα άνοιξε το σκορ στο 16', ο Οκερέκε απάντησε στο 19', κάνοντας το 1-1.

Ο Γιόβιτς έκανε το 2-1 για τους "βιόλα" σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τους Ιταλούς, όμως ο Μπιανκέτι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έφερε το ματς στα ίσια. Τη λύτρωση για την ομάδα του Ιταλιάνο, "πρόσφερε" ο Μαντραγκόρα στο 90+5'.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Μίλαν - Ουντινέζε 4-2

Σαμπντόρια - Αταλάντα 0-2

Μόντσα - Τορίνο 1-2

Λάτσιο - Μπολόνια 2-1

Φιορεντίνα - Κρεμονέζε 3-2

Η βαθμολογία της Serie A:

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΛΑΤΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ