SERIE A

Λάτσιο - Μίλαν 1-2: Τρίποντο κορυφής με τεράστια ανατροπή στο 92'

Ο Σάντρο Τονάλι πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του με τη φανέλα της Μίλαν κόντρα στην Λάτσιο | 24 Απριλίου 2022
Ο Σάντρο Τονάλι πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του με τη φανέλα της Μίλαν κόντρα στην Λάτσιο | 24 Απριλίου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η Μίλαν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 4ο λεπτό στην έδρα της Λάτσιο, όμως ο Ζιρού ισοφάρισε στο 50' και ο Τονάλι υπέγραψε την ανατροπή στο 90+2 για τους ανώτερους ροσονέρι (1-2), που τους εκτόξευσε στην κορυφή και στο +2 από την Ίντερ.

Στο καντήλι της Μίλαν δεν έχει τελειώσει ακόμα το λάδι. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έμεινε πίσω στο σκορ στο "Ολίμπικο" απέναντι στην Λάτσιο με το 26ο φετινό γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε στην Serie A, όμως όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά πίεσε μέχρι τέλους για την ανατροπή και την βρήκε άξια, έστω και αν χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει και να περιμένει να έρθει αυτή στις καθυστερήσεις.

Ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν εκείνος που έφερε το ματς στα ίσα στο 50ο λεπτό εκμεταλλευόμενος υπέροχη ασίστ του Ραφαέλ Λεάο ενώ στο 90+2' ήταν ο Ζλάτα Ιμπραχίμοβιτς εκείνος που τροφοδότησε τον Σάντρο Τονάλι, για να νικήσει τον Στρακόσα από το ύψος της μικρής περιοχής και να γράψει το 2-1 για τους Μιλανέζους με ένα γκολ που ενδεχόμενως να παίξει τεράστιο ρόλο στην υπόθεση του σκουντέτο.

Με το αποτέλεσμα αυτό (πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2004-05 που η Μίλαν νικάει τρεις φορές μέσα στην ίδια σεζόν την Λάτσιο, δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπέλλο), οι κόκκινοι διάβολοι πάτησαν κορυφή, έχοντας πλέον +2 από την Ίντερ με ματς περισσότερο, ενώ η Λάτσιο έμεινε στην 7η θέση.

Το ματς

Η Λάτσιο πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην Μίλαν αφού στην πρώτη της μεγάλη φάση, μόλις στο 4ο λεπτό, βρήκε δίχτυα. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έβγαλε χαμηλή σέντρα από τα δεξιά και ο Ιμόμπιλε πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Μίλαν, νικώντας τους στόπερ των ροσονέρι και τον Μενιάν για να κάνει το 1-0.

Αυτό ήταν το 26ο του στη φετινή Serie A, με τον Ιταλό διεθνή στράικερ να γίνεται μόλις ο τέταρτος παίκτης στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (μετά από τους Λεβαντόβσκι, Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο) που πετυχαίνει πάνω από 25 γκολ σε μία σεζόν τουλάχιστον τρεις φορές μετά από την έναρξη της σεζόν 2016-17 (η πρώτη του στην Λάτσιο).

Η Μίλαν ξεπέρασε σχετικά γρήγορα το σοκ αφού μετά το 15ο λεπτό πήρε πλήρως ηνία και δεν τα άφησε ποτέ μέχρι το τέλος του πρώτο μέρους, με τους παίκτες του Πιόλι να έχουν τη μπάλα στα πόδια περισσότερη ώρα και να δημιουργούν φάσεις, αλλά τη μπάλα να μη μπαίνει στα δίχτυα από τις προσπάθειες των Ζιρού, Λέαο, Τονάλι και Ερναντέζ και το 1-0 να σφραγίζει το πρώτο 45λεπτο.

Ωστόσο, οι ροσονέρι δεν το έβαλαν κάτω και πλήρωσαν τους Ρωμαίους με το ίδιο νόμισμα, αφού βρήκαν την ισοφάριση στο πέμπτο λεπτό του δευτέρου μέρους. Ο εξαιρετικός Λέαο διεμβόλισε την άμυνα της Λάτσιο από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή τη γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ζιρού να κάνει την προβολή και να γράφει το 1-1 μέσα σε αποθέωση από τους πάνω από 10.000 εκδρομείς οπαδούς της Μίλαν στην ιταλική πρωτεύουσα.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην Μίλαν που στο 62' έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή με τον Μεσίας, με την Λάτσιο από την πλευρά της να προσπαθεί στη συνέχεια και να καταφέρνει να ισορροπήσει κάπως το ματς.

Ο Στέφανο Πιόλι έριξε στο ματς και τους Κρούνιτς και Ιμπραχίμοβιτς για να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση, με την Μίλαν να ανεβάζει ξανά στροφές μετά το 80' και να έχει δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για την ανατροπή μέσα σε ένα λεπτό.

Αμφότερες όμως σταμάτησαν πάνω στον Στρακόσα, με τον κίπερ της Λάτσιο να αποκρούει σωτήρια στο 84' το δυνατό σουτ του Λεάο εντός περιοχής και να σταματάει στο 85' πέφτοντας στη δεξιά γωνία του το σουτ του Ρέμπιτς.

Στο 89ο λεπτό ήταν η σειρά του Ιμπραχίμοβιτς να αγγίξει το γκολ (η μπάλα κόντραρε σε πόδι αντιπάλου σε σουτ του και έφυγε κόρνερ, με τον Στρακόσα να παρακολουθεί στήλη άλατος), με το ματς να μπαίνει στις καθυστερήσεις και εκεί να έρχεται η λύτρωση με ένα γκολ που άξιζε η Μίλαν βάσει της εικόνας της.

Ο Ρέμπιτς έκανε το γέμισμα, ο Ατσέρμπι δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Ιμπραχίμοβιτς γύρισε με τη μία στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Τονάλι έκανε το κοντρόλ, για να νικήσει τον Στρακόσα και να υπογράψει μία τεράστια ανατροπή (1-2).

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Λάτσαρι (80' Φελίπε), Πάτρικ (80' Χισάι), Ατσέρμπι, Ράντου (63' Μάρουσιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα (61' Κατάλντι), Αλμπέρτο (60' Μπάσιτς, Άντερσον, Ιμόμπιλε, Τζακάνι

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κεσιέ, Μεσίας (70' Κρούνιτς), Ντίαθ (68' Ιμπραχίμοβιτς), Λεάο, Ζιρού (68' Ρέμπιτς)

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ίντερ - Ρόμα 3-1

Σαλερνιτάνα - Φιορεντίνα 2-1

Βενέτσια - Αταλάντα 1-3

Τορίνο - Σπέτσια 2-1

Τζένοα - Κάλιαρι 1-0

Μπολόνια - Ουντινέζε 2-2

Βερόνα - Σαμπντόρια 1-1

Έμπολι - Νάπολι 3-2

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΛΑΤΣΙΟ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ