CHAMPIONS LEAGUE

Λανς- Σεβίλλη 2-1: Οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση για το Europa και έστειλαν τους Σεβιγιάνους στο σπίτι τους

Λανς- Σεβίλλη 2-1: Οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση για το Europa και έστειλαν τους Σεβιγιάνους στο σπίτι τους
NOVASPORTS

Σε ένα ματς με μεγάλη ένταση και απίστευτα συναισθήματα, η Λανς υπέταξε με 2-1 την Σεβίλλη με γκολ στο 90+6' και προκρίθηκε στα play offs για τους "16" του Europa League, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Ισπανούς σε οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Τι και αν την περασμένη αγωνιστική γνώρισε τη συντριβή με 6-0 από την Άρσεναλ στο Βόρειο Λονδίνο; Η Λανς κατέβηκε στο χορτάρι του "Μπολάρ" το βράδυ της Τρίτης (12/12) έχοντας υπέρ της δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) κόντρα στην Σεβίλλη που καιγόταν για το τρίποντο και δεν άφησε μία μοναδική ευκαιρία, να αποκλείσει την πολυνίκη του Europa League, να πάει χαμένη.

Σε ένα ματς με νεύρα, ένταση και συγκινήσεις στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του γαλλικού Βορρά υπέταξε με 2-1 τους Ισπανούς και ήταν εκείνη που πανηγύρισε το εισιτήριο για τα play offs για τους "16" του Europa, με τους Ανδαλουσιανούς από την πλευρά τους να καταθέτουν ψυχή αλλά να μην είναι αρκετή και να αποχαιρετούν πρόωρα την Ευρώπη για τη φετινή σεζόν.

Σημειώνεται πως τα δύο πρώτα γκολ στον αγώνα σημειώθηκαν από την άσπρη βούλα, με τον Φρανκόφσκι να ανοίγει το σκορ στο 63' και τον Σέρχιο Ράμος να απαντάει στο 79', με την Λανς να δίνει θριαμβευτικό τόνο στην πρόκρισή της παίρνοντας τη νίκη στο 90+6' με τον Φουλζινί.

Το ματς

Η Λανς πήγε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην απειληθεί από τη στιγμή που και η ισοπαλία ήταν υπέρ της και η Σεβίλλη με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα έστελνε εκείνη στο Europa League αντί για τους Γάλλους και αυτά τα δεδομένα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα στο πρώτο μέρος.

Και αυτό γιατί οι Γάλλοι ήταν ανύπαρκτοι από τη μέση και μπροστά (1 τελική, εκτός στόχου) έχοντας ως μοναδικό μέλημα την προστασία της εστίας τους, με τους Ανδαλουσιανούς να έχουν την κατοχή (69%) και να μετρούν 6 τελικές, αλλά να μην στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα στις δύο που βρήκαν στόχο.

Κορυφαία φάση με διαφορά σε αυτό το διάστημα ήταν εκείνη του 29ου λεπτού, με τον Ράκιτιτς να βρίσκει χώρο εκτός περιοχής και να εξαπολύει ένα πολύ δυνατό σουτ με το δεξί, με τον Σαμπά να απογειώνεται και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά αφού η Σεβίλλη μπήκε και πάλι με στόχο το γκολ και στο 59' είχε σουτ του Πεδρόσα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ψυχρολουσία για τους Ισπανούς.

Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, με τον Σουμαρέ να ανατρέπει τον Μεδίνα και τον Φρανκόφσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση, για να νικήσει τον Ντμίτροβιτς από τα 11 μέτρα και να ανοίξει το σκορ για την Λανς.

Η συνέχεια βρήκε τους Ισπανούς να βγαίνουν όλοι μπροστά από τη στιγμή που χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για την πρόκριση και να κερδίζουν πέναλτι στο 75' σε ανατροπή του Εν Νεσιρί από τον Μεδίνα.

Ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση και νικήθηκε αρχικά από τον Σαμπά, όμως ο διαιτητής διέταξε να χτυπηθεί ξανά το πέναλτι από τη στιγμή που ο κίπερ της Λανς είχε και τα δύο πόδια του εκτός της τελικής γραμής και ο έμπειρος μπακ τον νίκησε με χτύπημα αλά Πανένκα για να φέρει το ματς στα ίσα στο 79' και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι.

Και αυτό γιατί η Σεβίλλη ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης που θα την έστελνε στο Europa League, όμως η Λανς δεν ήταν σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να χάσει το εισιτήριο και το βροντοφώναξε λίγο πριν το φινάλε.

Με όλους σχεδόν τους παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο να έχουν βγει μπροστά για την ανατροπή, υπήρχαν κενά στα μετώπισθεν και οι "λανσουά" δεν χαρίστηκαν, αφού στο 90+6' έβγαλαν ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Σοτοκά να σερβίρει στον Φουλζινί και εκείνον να σκοράρει με πλασέ.

Το 2-1 ήταν γεγονός και το "Μπολάρ" ήταν στο πόδι, με τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τους χιλιάδες οπαδούς της Λανς να πανηγυρίζουν μία σπουδαία πρόκριση και την Σεβίλλη να βιώνει έναν επώδυνο αποκλεισμό, αφού με δύο βαθμούς συγκομιδή και χωρίς νίκη σε έξι αγωνιστικές αποχαιρέτησε από τον Δεκέμβριο την Ευρώπη.

  • ΛΑΝΣ: Σαμπά, Γκραντίτ (90' Κουσάνοφ), Ντάνσο, Μεδίνα, Αγκιλάρ, Μεντί (23' Ελ Αϊναουί), Σαμέντ, Φρανκόφσκι, Σοτοκά, Γουαχί (72' Γκιβαλογκί), Ντα Κόστα (72' Φουλζινί)
  • ΣΕΒΙΛΛΗ: Ντμίτροβιτς, Χουάνλου, Γκουντέλ, Ράμος, Σάλας, Πεδρόσα, Σο, Σουμαρέ, Ράκιτιτς, Τόρες (70' Ράφα Μιρ), Εν-Νεσιρί

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

  • Λανς - Σεβίλλη 2-1 (63' πεν. Φρανκόφσκι, 90+6' Φουλζινί / 79' πεν. Ράμος)
  • Αϊντχόφεν - Άρσεναλ 1-1 (50' Φέρτεσεν / 42' Ενκέτια)

Όλα τα αποτελέσματα

  • Σεβίλλη - Λανς 1-1 (9' Οκάμπος / 24' Φουλζινί)
  • Άρσεναλ - Αϊντχόφεν 4-0 (8' Σακά, 20' Τροσάρ, 38' Ζεζούς, 70' Έντεγκαρντ)
  • Λανς - Άρσεναλ 2-1 (25' Τομασόν, 69' Γουαΐ / 14' Ζεζούς)
  • Αϊντχόφεν - Σεβίλλη 2-2 (86' πέν. Ντε Γιονγκ, 90+5' Τέζε / 68' Γκούντελ, 88' Εν Νεσιρί)
  • Σεβίλλη - Άρσεναλ 1-2 (58' Γκούντελ / 45+4' Μαρτινέλι, 53' Ζεζούς)
  • Λανς - Αϊντχόφεν 1-1 (66' Γουαΐ / 54' Μπακαγιοκό)
  • Άρσεναλ - Σεβίλλη 2-0 (29' Τροσάρ, 64' Σακά)
  • Αϊντχόφεν - Λανς 1-0 (13' Ντε Γιονγκ)
  • Σεβίλλη - Αϊντχόφεν 2-3 (24' Ράμος, 47' Εν Νεσιρί / 68' Σαϊμπαρί, 81' αυτ. Γκούντελ, 90+3' Πέπι)
  • Άρσεναλ - Λανς 6-0 (13', Χάβερτς, 21', Ζεσούς, 23' Σακά, 27' Μαρτινέλι, 45+1' Έντεγκαρντ, 86' πεν. Ζορζίνιο)
  • Λανς - Σεβίλλη 2-1 (63' πεν. Φρανκόφσκι, 90+6' Φουλζινί / 79' πεν. Ράμος)
  • Αϊντχόφεν - Άρσεναλ 1-1 (50' Φέρτεσεν / 42' Ενκέτια)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ