STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Βόλος 2-2: Ματσάρα με τέσσερα γκολ και σούπερ θέαμα αλλά χωρίς νικητή

Μονομαχία του Φεράρι με τον Ρόμανιτς στο Λαμία - Βόλος
Μονομαχία του Φεράρι με τον Ρόμανιτς στο Λαμία - Βόλος INTIME

Λαμία και Βόλος πήραν μέρος σε ένα από τα καλύτερα και πιο συναρπαστικά παιχνίδια της φετινής Super League Interwetten, με το φινάλε να βρίσκει και τις δύο ομάδες δυσαρεστημένες καθώς έμειναν στο 2-2 και πήραν αμφότερες από έναν μόνο βαθμό.

Ένα ματς χάρμα ειδέσθαι και απτή διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (15/12) στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten, με την Λαμία και τον Βόλο να προσφέρουν χορταστικό θέαμα στο μεγαλύτερο διάστημα στους θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες αλλά το φινάλε να τους βρίσκει να μένουν στο 2-2.

Ήτοι ένας βαθμός για τους Φθιώτες και άλλος ένας για τους Θεσσαλούς, με την ομάδα του Γρηγορίου να παραμένει έτσι χωρίς εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και να κάνει αρνητικό ρεκόρ με 11 αγώνες χωρίς νίκη στο σπίτι της (τελευταία επιτυχία το 2-1 με την ΑΕΛ στις 10 Μαρτίου) και εκείνη του Μπράτσου να μετράει πλέον 9 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας σε αυτό το διάστημα 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ο Βόλος έμοιαζε να ελέγχει το ματς στο 54ο λεπτό όταν και απέκτησε αβαντάζ δύο γκολ με τον αρχικανονιέρη του, Φαν Βέερτ, όμως η Λαμία ανέκαμψε σε χρόνο dt, με τους Αραμπούλι (πέναλτι) και Μπεχαράνο να φέρνουν το ματς σε ισορροπία μέσα σε δύο λεπτά (59' 61') και το τελευταίο ημίωρο να έχει αρκετές φάσεις και έντονο σασπένς αλλά όχι πέμπτο γκολ για να μείνει το 2-2 μέχρι το φινάλε.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο στο "Αθανάσιος Διάκος" βρήκε τον Βόλο να πατάει καλύτερα, να ελέγχει τον ρυθμό μέσω κυκλοφορίας της μπάλας και να κλείνει τους γηπεδούχους στα καρέ τους, όμως σε αυτό το διάστημα δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά μόνο με ένα σουτ του Μπαρτόλο από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα η Λαμία όχι μόνο ισορρόπησε αλλά έγινε και το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης από το 17ο μέχρι το 25ο λεπτό, όπου και είχε κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο μόνος λόγος που δεν έγινε το 1-0 είχε να κάνει με την αναποτελεσματικότητά της στην τελική προσπάθεια και την ικανότητα του Κότνικ που ήταν φύλακας-άγγελος της εστίας της ομάδας του Κώστα Μπράτσου.

Στο 17ο λεπτό ο Ελευθεριάδης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά μετά από κόρνερ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κότνικ νίκησε τον Ρόμαριτς σε μεταξύ τους τετ α τετ ενώ στο 23' οι Ελευθεριάδης και Νούνιες έκρυψαν τη μπάλα, με τον πρώτο να βρίσκει το δεύτερο με ασύλληπτο τακουνάκι αλλά τον Κότνικ να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια το σουτ του Νούνιες και να κρατάει το μηδέν.

Το κοινό των γηπεδούχων είχε δικαιολογημένα ενθουσιαστεί από το γρήγορο και όμορφο ποδόσφαιρο των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου όμως το γκολ δεν ήρθε και η μπάλα τούς τιμώρησε, με τον Βόλο να βγάζει εξαιρετική αντεπίθεση στο 32ο λεπτό και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ.

Ο Ορόζ βρήκε με τρομερή κάθετη πάσα στον κενό χώρο τον Φαν Βέερτ και ο Ολλανδός βγήκε απέναντι στον Γκαραβέλη από πλάγια θέση, για να κάνει το πλασέ και να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του αντίπαλου κίπερ για το 1-0 των Θεσσαλών.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν 2 ακόμα επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ της Λαμίας και το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να είναι εξίσου απειλητικές (0,57 - 0,56 τα xgoals) αλλά τον Βόλο να έχει βρει το χρυσό γκολ με τον μόνιμο εκτελεστή του.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία προσπάθησε να κλείσει τον Βόλο στην εστία του όμως στο 54ο λεπτό ήταν οι Θεσσαλοί εκείνοι που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, μέσα από στημένη φάση. Ο Νίνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Φαν Βέερτ πετάχτηκε πανέξυπνα στο πρώτο δοκάρι, για να πιάσει την κεφαλιά από την πλάγια θέση και να γράψει το 2-0 με το 8ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα (μόνος στη 2η θέση πίσω από τον πρώτο σκόρερ Καρλίτος που έχει 9).

Τότε ήταν όμως που το ματς άναψε ακόμα περισσότερο, με τα επόμενα λεπτά να καθηλώνουν όσους το παρακολούθησαν είτε διά ζώσης είτε από τους τηλεοπτικούς δεκτές τους. Η αρχή έγινε στο 57' όταν ο Νίνης ανέτρεψε τον Ελευθεριάδη σε μία ανύποπτη φάση, με τον Αραμπούλι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να θυμίζει... Ζορζίνιο, νικώντας τον Κότνικ και μειώνοντας σε 2-1 από την άσπρη βούλα στο 59'.

Ένα λεπτό αργότερα ο Φαν Βέερτ πήγε να γίνει ήρωας για τους Θεσσαλούς καθώς με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να βρει το αριστερό δοκάρι αγγίζοντας το χατ-τρικ, για να έρθει όμως εκκωφαντική απάντηση από την Λαμία στο 61ο λεπτό. Τότε που ο Ρόμανιτς κινήθηκε ωραία από τα αριστερά και έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα, με τον Μπεχαράνο να βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή στο δεύτερο δοκάρι και να γράφει το 2-2 με κεφαλιά.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Το τελευταίο ημίωρο ήταν εξίσου συναρπαστικό, με τις δύο ομάδες να μη δείχνουν διάθεση να συμβιβαστούν με την ισοπαλία αλλά να τα δίνουν όλα για το πολυπόθητο τρίτο γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο, αλλά αυτό να μην έρχεται.

Ο Βόλος είχε καλύτερη στιγμή του το σουτ του Ρεγκατέν στο 86' που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, με την Λαμία από την πλευρά της να είναι εκείνη που πίεσε περισσότερο στο φινάλε αλλά τους Μπεχαράνο και Αραμπούλι να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Κότνικ για να υπογράψουν μία απίστευτη ανατροπή για την ομάδα τους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικότερα γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ