STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Η βολίδα του Σάλιακα έστειλε τους Ηπειρώτες στην τρίτη θέση

Ο Μανώλης Σάλιακας μετά την επίτευξη του τέρματός του κόντρα στη Λαμία
Ο Μανώλης Σάλιακας μετά την επίτευξη του τέρματός του κόντρα στη Λαμία INTIME

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστεψε στα τρίποντα, καθώς νίκησε τη Λαμία 1-0 στο Πανθεσσαλικό, χάρη στον κεραυνό του Σάλιακα στο 54ο λεπτό και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

Η Λαμία υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό και όχι στο ΔΑΚ Λαμίας, λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου για τη δωδέκατη αγωνιστική της Super League Interwetten, με τους Ηπειρώτες να επικρατούν με 1-0, χάρη στο υπέροχο γκολ του Σάλιακα στο 54ο λεπτό.

Το παιχνίδι είχε πολύ αργό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Ο ΠΑΣ κατάφερε να βρει το λύτρωσης με τον Μανώλη Σάλιακα. Ο διεθνής δεξιός μπακ βρήκε κενό χώρο και έκανε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Γκαραβέλη.

Μετά το γκολ του Σάλιακα οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να παίζουν στο ίδιο τέμπο, καθώς αμύνονταν πολύ καλά, με τις δύο περιοχές να μοιάζουν με "ναρκοπέδιο". Με εξαίρετη λίγα μακρινά σουτ των γηπεδούχων, ο ΠΑΣ δεν κινδύνεψε και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 19 βαθμούς μαζί με τον ΠΑΟΚ με τους Ηπειρώτες να υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Λίγες καλές φάσεις στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο είναι από τα 45λεπτα του πρωταθλήματος που θα ξεχαστούν γρήγορα, καθώς δημιουργήθηκαν ελάχιστες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Ενδεικτικό είναι ότι η Λαμία στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καμία τελική στο παιχνίδι.

Η πρώτη τελική έγινε στο τέταρτο λεπτό. Ο Περέα δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, ωστόσο ο Γκαραβέλης μπλόκαρε δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ένα επικίνδυνο γύρισμα του Σάλιακα πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η Λαμία είχε την κατοχή της μπάλας, ιδίως στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με βαθιές μπαλιές, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 24' ο Καραχάλιος έκανε ένα μακρινό και ιδιαίτερα φιλόδοξο σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα στο 31ο λεπτό. Ο Σάλιακας μοίρασε κάθετα στον Γερμανό μεσοεπιθετικό μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε στροφή 180 μοιρών με το κορμί του και έκανε το σουτ, με τον Γκαραβέλη να εκτινάσσει το κορμί του και να απομακρύνει.

Μετά από την ευκαιρία του Σνάιντερ δεν δημιουργήθηκε κάποια τελική προσπάθεια από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο επικρατούσε ο ίδιος αργός ρυθμός, μόνο που σύμφερε τους φιλοξενούμενους που βρήκαν το γκολ στην πρώτη τους τελική στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σάλιακα.

Η πρώτη τελική για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έγινε στο 50' με τον Τιρόνε, ωστόσο η μπάλα πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το 75ο λεπτό, καθώς σταδιακά ο ΠΑΣ Γιάννινα χαμήλωνε την άμυνά του και περίμενε τη Λαμία.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 79' η μπάλα βρήκε στα πόδια του Παπαπέτρου, λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα και ο διαιτητής διέκοψε, ως όφειλε το παιχνίδι. Ο διαιτητής επέστρεψε την μπάλα στον Μπεχαράνο, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν, έπειτα από αλλοίωση της μπαλας από κόντρα του Καραχάλιου.

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Λωλή να απειλήσει έξω από την περιοχή, ωστόσο το μακρινό σουτ που εξαπέλυσε κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει με βαθιές μπαλιές, δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ