ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1: Ισόπαλη η ρεβάνς, αλλά η πρόκριση στον Δικέφαλο

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Νινούα κόντρα στη Λαμία
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Νινούα κόντρα στη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λαμία και ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο χάρη στη νίκη της Τούμπας (5-2) να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δικέφαλος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία στη ρεβάνς του Αθανάσιος Διάκος και χάρη στη νίκη της Τούμπας (5-2), όπου είχε κάνει παραπάνω από τη μισή δουλειά, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το ματς ήταν καλό, είχε ρυθμό, παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών με τη Λαμία μάλιστα να παλεύει το παιχνίδι. Ο Νινούα άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό, ώστε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης ο Τζέιμς στο 52'.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΝΙΝΟΥΑ

Η Λαμία ήταν εκείνη που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι από νωρίς είχε ρυθμό, με τον Δικέφαλο ωστόσο να είναι εκείνος που πήρε νωρίς το προβάδισμα στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε την μπάλα, χτίζοντας τη φάση από τα αριστερά. Ο Τζόλης πρόλαβε να γυρίσει στον Καγκάβα, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Νινούα που με πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 0-1 στο 14ο λεπτό.

Έτσι, ο Δικέφαλος πήρε αυτό που ήθελε, ένα γκολ νωρίς δηλαδή, προκειμένου να "λύσει" ακόμη περισσότερα τα πόδια του.

ΕΧΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΣΒΑΜΠ

Μετά και από το γκολ του ΠΑΟΚ, η Λαμία παρέμενε ψηλά στο γήπεδο και μάλιστα στο 16ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε αρχικά μακρινό σουτ του Πίτι, ενώ στη συνέχεια ο Βασιλακάκης δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχαναν την "σπιρτάδα" τους με αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ να κρατάει σε αρκετά σημεία την μπάλα στα πόδια του και να γίνει επικίνδυνος.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε ευκαιρία για το 0-2 στο 44'. Ο Σβιντέρσκι σταμάτησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Τζέιμς να βάζει το σώμα του και να γκρεμίζει τον επιθετικό του ΠΑΟΚ. Έτσι, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Όμως, ο Σβαμπ εκτέλεσε άσχημα προς το κέντρο, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια ο Μουργκ με δύναμη έστειλε την μπάλα άουτ.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΤΖΕΪΜΣ

Ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στην έναρξη του δευτέρου μέρους για να πετύχει το δεύτερο του τέρμα. Ο Νινούα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης σηκώθηκε μέσα στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό η Λαμία έφερε το ματς στα ίσα. Ο Πίτι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά ένα κόρνερ, ο Μπίαρνασον έπιασε κεφαλιά -πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζέιμς από κοντά με το κεφάλι έγραψε το 1-1.

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Μετά και το 1-1, η Λαμία φρόντισε να μείνει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε. Στο 66ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία με ένα μακρινό σουτ του Λύρατζη, το οποίο απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές θέλοντας να δώσουν ανάσες ενόψει πρωταθλήματος, αλλά και να φρεσκάρουν την ομάδα τους. Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο, με την κατοχή να αλλάζει αρκετές φορές πόδια.

Μέχρι και το φινάλε δεν άλλαξε το σκορ, με τις δύο ομάδες να δείχνουν κουρασμένες. Στο 87' ο Λάμπρου έχασε ευκαιρία, όταν μετά από μεταβίβαση του Σβιντέρσκι έκανε ένα άστοχο σουτ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Παλαβαντσβίλι, Σαραμαντάς, Βύντρα, Μπιάρνασον (75' Μπουλόυλης), Γκαζαριάν (46' Κωστίκας), Προβυδάκης (68' Χατζηστραβός), Βασιλακάκης (83' Νικολόπουλος), Πίτι, Ρόμανιτς (46' Σταμουλής)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Μπαμπά, Νινούα (68' Τσιγγάρας), Σβαμπ (64' Καντουρί), Καγκάβα, Μουργκ, Τζόλης (64' Λάμπρου), Σβιντέρσκι

ΓΚΟΛ: 52' Τζέιμς / 14' Νινούα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33' Mουργκ

ΚΟΚΚΙΝΗ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανούχος (Αργολίδας)

ΒΟΗΘΟΙ: Τζιώτζιος (Θράκης), Δημητριάδης (Καστοριάς)

VAR: Γκεστράνιους (Φινλανδία)

AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΑΜΙΑ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ