STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3: Το γύρισε στο δεύτερο με Λούντκβιστ, Μακέντα και Μαουρίσιο

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Μακέντα | 22 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Μακέντα | 22 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του νίκη μακριά από την Αθήνα μετά από δέκα μήνες και μάλιστα με ανατροπή καθώς βρέθηκε να χάνει από τη Λαμία με 1-0 αλλά με πρωταγωνιστές τους Λούντκβιστ, Μακέντα και Μαουρίσιο στο δεύτερο μέρος έφτασε στη νίκη με 3-1.

Την πρώτη του νίκη μακριά από την Αθήνα μετά από δέκα μήνες πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της Λαμίας με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το τριφύλλι έφτασε στην ανατροπή στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς από το 56' μέχρι το 88' πέτυχε τρία γκολ, με τους Λούντκβιστ που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι να ισοφαρίζει αρχικά και τους Μακέντα - Μαουρίσιο που μπήκαν ως αλλαγή να οδηγούν τους πράσινους στη νίκη. Στο γήπεδο μάλιστα, όπου το τριφύλλι είχε πανηγυρίσει και τον περασμένο Φεβρουάριο την τελευταία του εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στο Βόλο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Συγκεκριμένα έβαλε τους Λούντκβιστ και Βιγιαφάνιες αντί των Αλεξανδρόπουλου και Παλάσιος που έμειναν στον πάγκο. Αυτό έδωσε καλύτερη κυκλοφορία στο τριφύλλι, λιγότερα τρεξίματα όμως, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, να γυρνάει σωστά τη μπάλα και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους χωρίς όμως αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος. Έχασε μάλιστα και τον Καρλίτος ο οποίος ένιωσε μια διάταση και έγινε αλλαγή με τον Μακέντα να μπαίνει στη θέση του.

Στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι όμως ανέβασε και άλλο την απόδοση του, πάτησε περισσότερο στην περιοχή, έκανε τελικές σε αντίθεση προς το πρώτο μέρος και μπόρεσε να βρει την ανατροπή στο σκορ και να φτάσει τελικά στη νίκη.

Το 1-1 που ουσιαστικά έδωσε πνοή στους πράσινους ήρθε στο 56' όταν ο Βιγιαφάνιες κράτησε όμορφα τη μπάλα, έκανε δύο - τρεις ντρίπλες και με αυτοθυσία έδωσε στον Λούντκβιστ. Ο Σουηδός είχε το χώρο, έκανε το διαγώνιο σουτ και έφερε το ματς στα ίσια με το πρώτο του φετινό γκολ.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και έψαχναν ένα γρήγορο δεύτερο γκολ. Ο Βιτάλ όμως δεν ενήργησε σωστά σε μια γρήγορη αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Παλάσιος αντί του Χατζηγιοβάνη. Λίγο αργότερα όμως ο Σέρβος τεχνικός είδε τον Λούντκβιστ να αποχωρεί τραυματίας και προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Μαουρίσιο και Αϊτόρ στην αναμέτρηση αντί των Βιτάλ και Λούντκβιστ.

Και οι δύο έδωσαν πνοή στο ματς και ήταν καθοριστικοί στην εξέλιξη του. Ο μεν Μαουρίσιο κέρδισε πέναλτι σε σύγκρουση με τον Τζανετόπουλο μέσα στην περιοχή στο 83' με τον Μακέντα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να δίνει προβάδισμα στο τριφύλλι για το 2-1 του Παναθηναϊκού.

Στην επόμενη φάση οι πράσινοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Μακέντα να δίνει στον Πέρεθ, αυτός με τη μία στον Αϊτόρ που έφυγε από τα δεξιά, γύρισε προς τον Μακέντα ο οποίος φάτσα με το τέρμα, έδωσε στον Μαουρίσιο που πλάσαρε για το 3-1 του Παναθηναϊκού.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο πρώτο ημίχρονο όπου δεν είδαμε σχεδόν τίποτα από τις δύο ομάδες που πάτησαν ελάχιστα μέσα στην περιοχή να μην απειλούν η μία την άλλη. Η Λαμία βρήκε ένα γκολ, με το οποίο πήρε προβάδισμα, σχεδόν από το πουθενά. Ο Μανούσος έκανε τη σέντρα, ο Αραμπούλι πήρε τη κεφαλιά, νικώντας τον Χουάνκαρ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 35'.

Στο ίδιο διάστημα το τριφύλλι δεν είχε κάνει σχεδόν τίποτα, είχε πατήσει στην περιοχή πέντε φορές, και είχε μόλις τέσσερις τελικές προς την εστία του Γκαραβέλη χωρίς κάποια εξ αυτών όμως να είναι ουσιαστική.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ